Reklama

Reklama

Lekce řízení

Trailer

Obsahy(1)

Britskou komedii natočil režisér Jeremy Brock v hlavní roli s Rupertem Grintem, který si už získal diváckou přízeň coby Ron, nejlepší kamarád čarodějnického učně Harryho Pottera ze školy v Bradavicích. Plachému Benovi je sedmnáct a čekají ho prázdniny, na které se vůbec netěší. Zatímco ostatní si v létě užívají, on je stráví na hodinách výuky bible, snahou získat řidičák a výpomocí starým lidem. Ani pánovitá pobožná matka a pasivní otec nejsou zrovna ideální prázdninoví společníci. Benův svět se však převrátí vzhůru nohama, když začne pracovat jako asistent excentrické herečky na penzi Evie (Julie Waltersová). Je to neomalená, obhroublá a zároveň dětinská ženská, která řádí v Benově životě jako uragán. Mladík se proti své vůli stane jejím společníkem a průvodcem v řadě dobrodružství, jež vyvrcholí společným výletem na festival v Edinburghu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Typicky TV film pre celu rodinu. Splna vsetky kriteria standartneho filmu, akurat je tak prilis schematicky, az to boli. Vsetky postavy sa spravaju nenormalne, naschval su stylizovane do podoby, aby hlavna postava presla "prekvapivym" vyvinom k stavu, ktory odhadneme 10 minut po zaciatku. Ocenovana Julie Walters zvladla svoju rolu ako sa len dalo (ocenena na Moskovskom filmovom festivale a na Film by the Sea International Film Festival), ale i tak som sa prevaznu cast filmu nudil a jedna vtipna zaverecna scena na tom nic nezmeni. 5/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Celkem neobvyklý příběh o potrhlé postarší Evie, která mě skutečně chvílemi iritovala nebo fanatické mamce, která to sice myslela se sedmnáctiletým Benem dobře, ale jemu postupně docházelo, že ten kostelní směr mu moc nevyhovuje a tak se po svém (a právě díky Evie) postupně vzbouří a o panu Finchmanovi už raději vůbec pomlčím. Zkrátka celý ten scénář je dost zvláštní, takže sama přesně nevím, proč dám určitě vyšší hodnocení. Snad za ty nádherné anglické scenérie (jako bych tam znovu byla), za překrásný Edinburgh (kde zase pršelo, to se snad nezmění:D), za anglické cottages, kterých nemám nikdy dost a za plný kýbl překrásný muziky. Prostě přes všechny ty negativa o kterých zde píší ostatní, se mně na Driving Lessons moc hezky dívalo. ()

Reklama

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi trochu připomínalo ty braky co natačí naše veřejnoprávní televize na nedělní prime timy, akorát přecejen tohle vypadalo trochu promakaněji, teda z technického hlediska. Laura Linney zde hraje tak zarytou náboženskou fanatičku, že odrovnala i svého manžela - faráře. Ve spojitosti role Julie Waltersové se mi několikrát vybavila ta afektovaná hysterická Norma z Sunset Blvd.. Příběh mi přišel natolik zvláštní, že vůbec nechápu, že jej mohl někdo vymyslet. Tohle musel někdo zažít. Kupodivu se to dalo celkem v klidu dokoukat, ale nebylo to tím, že bych se bavil humorem, což bych u komedie očekával, ale spíš jsem přemýšlel nad otázkou - Co tím chtěl básník říct? Líbil se mi výkon Ruperta Grinta a vyzdvihl bych ještě velmi trefný název tohoto snímku. Přesto jde o na můj vkus až moc nezábavnou a nevtipnou komedii. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Tak předně, čtyři hvězdičky Driving Lessons nevysloužil ani kdovíjak geniální scénář (i když hlodů tu je jak hub po dešti), ani uchvancancující režie, ale především odzbrojující Julie Walters coby opuštěná vysloužilá herečka, která udělá cokoli, aby bylo po jejím. Rupert Grint má po většinu filmu poněkud přitroublý výraz, ale i tak hraje obstojně, byť se nemůžu ubránit myšlence, že se dívám na Rona Weaslyho. Senzační je i Laura Linney v roli manipulativní pánbíčkářské matky, kterou jsem měla po většinu filmu chuť uškrtit. Tenhle film není žádný zázrak, ale na duši pohladí a v hrdle polechtá rozhodně líp než americké rádobyvtipné komediální hovadiny. Jsem holt snobská Evropanka :-) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Hezké, pozitivní, dobře končící × chvílemi nudné, drhnoucí, nerozvinuté. Netuším do jaké míry bylo uvedeno náboženství v tomto filmu, ale nechci urazit nábožensky založené, ale přišlo mi to jako recese a ironie. Herecké obsazení vůbec nebylo špatné, sice se Rupert Grint moc herecky neprojevoval, ale i tak ho zachránila jeho "Weasleyovská" máma Julie Walters. Ta byla naprosto fámozní. Laura Linney hrála trochu úchylnou roli nábožensky založené matky, která stejně pravidla Bible nedodržovala, nebo ano? A pan Finchman, uff, v ženských šatech vypadal opravdu jako tichý blázen. Film nezabije, maximálně trochu unudí, ale důležité je, že končí pozitivně. "A Bůh, otec Ježíše Krista..", "Přišla jsem si pro svého syna!", "Skvělé, Bůh je žena, Aleluja!" ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Jeremy Brock sa rozhodol obsadiť do hlavnej úlohy Ruperta Grinta preto, lebo ho považoval za málo využitého v tretej a štvrtej časti potterovskej série. (tomashrabek)
  • Režisér a scenárista filmu Jeremy Brock vychádzal pri písaní príbehu z vlastných mladíckych zážitkov s madam Peggy Ashcroftovou. (tomashrabek)
  • V dobe nakrúcania filmu mal Rupert Grint iba 16 rokov, čo znamenalo, že ešte nemohol šoférovať (vo Veľkej Británii je najnižší možný vek na vedenie motorového vozidla 17 rokov). Všetky scény, v ktorých sedel za volantom, sa teda natáčali na súkromných cestách. (tomashrabek)

Reklama

Reklama