Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Vedle výborné Školy rocku vypadá tahle bláznivina o poznání slaběji, ale pořád má ten správný rockový náboj, kvůli kterému jsem na film koukal. Jack Black znovu podává výborný výkon, a tím tak zachraňuje kredit celému filmu. Humor byl fajn, ikdyž občas si tvůrci vybrali slabší chvilku a pár scének vyznělo trochu trapně. Ke konci už znatelně docházely dobré nápady, a tak to nakonec zachraňoval parádní hudební souboj se samotným satanem. Škola rocku zůstává nepřekonána. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tenacious D jsou nejlepší rocková kapela současnosti a vezmeme-li v potaz, že ROCK je nejlepší hudební žánr, tak jsou "D" logicky nejlepší současná kapela. Nerad bych přeháněl. Jejich první celovečerní film je nehorázný nářez, dělá si prdel ze všeho a ze všech, pyšní se nevídanou náloží cameí, hudebních a filmových odkazů a po každém jeho zhlédnutí mě vlna entuziasmu nakopne do koulí a já nově nabytým sopránem spustím: Long ass fuckin' time ago in a town called Kickapoo.... Vy, nevinní sektaři, pohoršení ptákokliky a slovíčkem "fuck" v každé větě, popadněte důtky a vymrskejte ze sebe toho zasranýho antikrista, který na vás parazituje od závěrečného zúčtování se Satanem a jestli opravdu nedokážete ocenit smršť nadsázky, politicky nekorektního humoru a nejnadupanějšího soundtracku vůbec, tak je to s vámi nezdravě v pořádku a od rolexek a šesticiferné měsíční mzdy vás nezachrání ani zamordování Arabáče. PS.: Jejich nejnovější album, Rize of the Fenix, je snad ještě lepší než to předešlé, ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Je mi to fakt líto, ale přestože mé srdce - co se hudby týče - leží v podobných končinách jako srdce Tenacious D a jejich humor mi není proti srsti (jejich kratší scénky mám dokonce moc rád), tímhle filmem mě rozhodně nepotěšili. KG je sice dobrý kytarista, ale jako komik a herec přesvědčivý není, reiže je sice nadšenecká, ale v mnoha scénech zbytečně bizardní (Jackův lysohlávkový úlet) a malé roličky Tima Robbinse a Bena Stillera výsledek moc nevylepší. Jack Black je potom tím nejsilnějším prvkem filmu, se svými grimasy a nadšením mnohé zachraňuje - svůj výkon ze Školy rocku však nepřekonává... Třetí hvězdu přihazuju spíš ze sympatie. 50% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Wow! Jack Black je génius. TENANCIOUS D je salva parádních vtipů a "skvělých" písniček od začátku do konce. Sice se do toho vloudí dva tři trochu záchodové fórky, ale jinak je to velká švanda. A skvěle obsazená, mimo Blacka jsou tu parádní mini role Tima Robbinse jako zatraceně zkrachováleho beznohého rockera nebo Bena Stillera, odborníka přes trsátko osudu. Mj. v roli Satana se tu objeví Dave Grohl, šéf Probotu! .) Doporučuju. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Beat the Devil!“ Rockový nářez roku! Roku 1994 dal Jack Black své šoumenství dohromady s kytarovými rify kolegy Kylea Gasse, z čehož se zrodila rocková kapela s nepřeslechnutelnými texty - Tenacious D. Tohle je příběh jejich cesty na vrchol. V reálu pošahaná mystifikace, střídající hodně sprosté písničky a hodně nevkusný humor. Film hodně hlasitý, hodně vtipný, ale skutečně ne pro každého. Již prolog s mladší verzi JB, jeho rebelující pubescencí a fotříkem v podání Meat Loafa, dává tušit, jakou cestu tvůrci zvolili. Řečeno stručně a výstižně: s ničím se neserou. Přesto mě překvapilo, jak daleko si dovolili v mainstreamové americké komedii zajít. Když pominu momenty vrcholně nevkusné („použij ptáka“), nezbytná camea Bena Stillera (na první pohled ho tutově nepoznáte) a Tima Robbinse, zůstává zde několik neskutečných okamžiků, jež podnítili mou zvědavost ohledně lesíku, v němž režisér našel a pozřel hříbky prazvláštních účinků (totálně zhulená pasáž s yettim). Vtipy do nás hustí s kadencí bubnování Johna Bonhama, některé kolem prošumí bez většího efektu, jiné vám budou v uších doznívat jako zvuk Gilmourovy kytary. Hudba Tenacious D není geniální, texty nejsou geniální, nejsou ani geniálně hloupé, ale hoši do toho jdou na plné koule, i když nehrají hlavou, ale srdcem, a finální duel… that was rock’n roll! Mám rád komedie od členů frat packu, přesněji: mám pro ně slabost a rád jim odpouštím jejich přílišnou slaboduchost. U Králů jsem musel odpouštět více než obvykle, ale bohatě mi to kompenzovala nářezová hudební čísla. Krom toho, Jack Black je ďábel a parodie na Mechanický pomeranč fungovala. 75% Zajímavé komentáře: DaViD´82, B!shop, Beky, Red Meat, arkie ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Skupina Tenacious D opravdu existuje, dodnes vydala dvě studiová alba. Mezi její fanoušky patří například Beck, Dave Grohl nebo kapela Pearl Jam. (zigot7)
  • Kytara, na kterou Satan (Dave Grohl) hraje při finálním souboji, je Dean Dimebag Dime From Hell. (Nathaniell)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama