Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Obaja hlavní protagonisti si nechali svoje pravé mená, ba dokonca aj ich kapela vychádza z reálneho života. Film je príjemnou relaxáciou po práci či cez víkend, príjemne pobaví a spestrí náplň dňa. Mimo týchto dvoch protagonistov tu vystupujú aj iné holywoodske hviezdy ako je napr. frontman kapely Foo Fighters (bývalý bubeník kapely Nirvana) či známy herec Ben Stiller. A tiež cameo pre Amy Adams. Uvidíte veľa filmových i rockových hviezd a určite budete na konci prosiť o prídavok. Svojím spôsobom je film poriadna blbina, zato však blbina, u ktorej sa človek dobre pobaví. Holt, je potrebné brať dej a celkovo film s poriadnym nadhľadom a odstupom. No a záver filmu rovná vrchol všetkých doterajších absurdít v podaní Jacka Blacka. Nakoniec na filme je najzaujímavejšia všadeprítomná rocková muzika. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jack Black s kamošom sa snažia uchytiť v Hollywoode ako rocková skupina Tenacious D, ale na to aby boli najlepší musia získať brnkátko vyrobené zo samotného satana uloženého v rockovom múzeu. Opäť potešia malé úlohy vedľajších štýlovo voháknutých postáv Tima Robbinsa a Bena Stillera. Uvoľnená komédia pre rokových fandov. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Bavil mě nápad s trsátkem osudu a ďáblem samotným, bavily mě textově svérázné songy doplňující děj, bavili mě známé tváře v malých a o to vtipnějších roličkách a vlastně mě bavil celý tenhle film. Jediné, co mě nebavilo, byl český dabing, kdy to zase distributor totálně zvoral a nepřeložil titulkama písně, které tvoří velkou část děje a mají stejný význam jako přeložené mluvené slovo, takže pokud neumí divák anglicky, bude mít z filmu poloviční zážitek, což není můj případ, ale méně jazykově nadaným dabing prostě nedoporučuju. Jinak nemám výtky, povedená komedie. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Opět mi kámoš přinesl film o kterém jsem neměl téměř ani potuchy a nejspíš budu muset kámošovi zítra poděkovat, protože jsem ztravil zhruba 90 minut velmi příiejmnou zábavou. Jack Black mně začíná čím dál tím více bavit a po King Kongovi mi dokázal, že je i zábavný. Dobře mu sekunduje Kyle Gass. Ovšem nejzábavnější byl Tim Robbins, ten když se tam objevil tak jsem se přistihl, že jsem se smál i nahlas. Docela mně zaujal konec, který je samozřejmně velmi debilní ale i tak mně pobavil, protože takový rockový battle je docela dobrá záležitost. Zajímavé je, že se mi líbila hudba ( přeci jen prosazuji jen Hip Hop ) ale to bylo asi především díky zdařilým textům. Také bych měl zmínit povedený soundtrack. Komedie, která určitě stojí za vidění!! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle byl naprosto neskutecnej masakr, proste Fucking Masterpiece. Uz od uvodnich titulku, kdy nejdriv animovany postavicky poserou obrazovku a pak zacne malej tlustej parchant zpivat pisnicku pri motlitbe, mi bylo jasny, ze to bude pekna uchylarna. Jack Black tu je jeste silenejsi nez normalne, takze lidi, ktery ho moc nemusi, ho budou nesnaset jeste vic, jenze do tohohle typu filmu naprosto skvele pasuje. Navic dostal super partaka v nemene uchylnym Kyle Gassovi, kterej je misty jeste uchylnejsi nez Jack. Taky me pobavil zarostlej Ben Stiller, smradlavej Tim Robbins a jedinej fanousek skupiny, vymastenej Lee. Tenhle film sice neni z tech typu, kde byste se neustale popadaly za bricho, takovejchhle vtipu je tu jen par, ale proste je to cely tak nehorazne svizny, pohodovy a cool, ze to az neni mozny. Navic tu je skvela hudba s dokonalejma textama a zaverecny vloupani do muzea, honicka a duel se Satanem je proste narez. Mozna nejlepsi Satan, co se kdy vyskytoval ve filmu. Oproti tomuhle je Skola rocku jen takovej cajicek. Film sem videl uz asi ctyrikrat a pisnicky slysel snad stokrat, ale porad me to bavi jako poprve. My cock you will suck! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Soundtrack filmu vyšel na albu pod názvem ''Pick Of Destiny'' od Tenacious D, které vyšlo týden před uvedením filmu. Ve snímku také vystupují v různých rolích i slavní hudebníci, kteří se na albu podíleli, a to ve scénách, kde hraje právě hudba, kterou nahráli. (GreatestFan)
  • Scéna, v níž JB (Jack Black) přespává na lavičce v parku a je přepaden skupinkou maskovaných mužů, odkazuje na film Mechanický pomeranč (1971). Hlavní postavy v něm takto přepadaly, okrádaly a znásilňovaly. (Prochy38)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama