Reklama

Reklama

Hezké sny

Trailer

Obsahy(1)

Gary Sheller (Martin Freeman) je na pokraji svých sil. Kdysi úspěšný zpěvák a muzikant píše hudbu pouze pro reklamní spoty, jeho manželství s Dorou (Gwyneth Paltrow) ho neuspokojuje a navíc žárlí na svého bývalého kolegu a současného zaměstnavatele Paula, který je daleko úspěšnější a spokojenější než je on sám. Vše se změní ve chvíli, kdy do Garyho snů vstoupí dokonalá, nádherná a vzrušující Anna (Penelope Cruz). Gary se do ní okamžitě zblázní a svou už tak komplikovanou situaci začne řešit útěky do světa snů. K tomu mu pomáhá trochu psychadelický guru Melem (Danny deVito). Když pak Gary zjistí, že Anna má předobraz v modelce Melody, vrhá se střemhlav do propasti, ze které už není návratu.

Režijní debut Jake Paltrowa (bratr známější Gwyneth) byl v premiéře uveden na letošním festivalu amerického nezávislého filmu v Sundance. Mezi jeho přednosti patří zajímavé pojetí prolínání světa snů a reality. Paltrow zvolil jednoduchý klíč, kdy snové vize natočil na 35mm materiál a realitu na zrnitý 16mm film. Velkým kladem filmu je i herecké obsazení. Martin Freeman (Gary) i Simon Pegg (Paul) patří k nejlepším britským komediálním hercům. Gwyneth Paltrow (Dora) a Penelope Cruz (Anna/Melody) k hereckým ikonám současného filmu. Dany deVito, jako Melem, pak filmu přinesl ten správný newyorkský rozměr. Herci navíc do filmu vstoupili hlavně díky kvalitnímu scénáři a do svých postav dávají vše. Výrazná, vtipná a nekonveční komedie pobaví každého, kdo se alespoň někdy na pár vteřin zasnil, aby překonal tíhu rychle se měnícího světa okolo nás. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

alenka 

všechny recenze uživatele

bohužel bylo v poslední době uvedeno několik podobných kousků, někdy lepších, jindy horších. s naukou o snech se ale srovnávat nedá vůbec. ono okouzlující hraní si se snovou realitou je v hezkých snech zosobněno tak akorát šumícím mořem a polonahou penelope cruz (sorry, ale ta mi vážně nestačí). hezké sny jsou filmem k zamyšlení i k polotupému koukání za poslechu prímovní hudby. motivy manželství a "erotického" snění nejsou od věci; ženatí asi budou vědět. charakter dory ovšem není nic moc, gwyneth jakoby v tom filmu vlastně ani nehrála. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní film. Místy bilantní, místy k uzoufání nudný a místy evidentně zálůdný, i kdžy vyvstává otázka, jestli to tak bylo myšleno. Každopáně konec nemá chybu, Martina Freemana mám rád a Gwyneth Paltrow je tam strašně krásná... Ale furt nevím, co si o tom mám myslet... Takže poněkud zbabělé tři hvězdičky... ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám takové sny, že by ze mě měl Sigmund Freud velkou radost, chtěl jsem si tedy nechat poradit od Danny DeVita a hlavně od sympaťáka Martina Freemana, co s tím. No !SPOILER! vzhledem k tomu, jak Martin dopadl, si ty svoje sny radši ponechám... !Konec spoileru! Zajímavý (a vcelku originální) námět, z hereckého obsazení jsem byl vyloženě nadšený (i když chemie mezi Martinem a Gwyneth zrovna dvakrát nefungovala), potěšila i spíše depresivní atmosféra a kulisy města, které nikdy nespí. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Debutant Jake Paltrow hodil do mixéru několik žánrů, svou oscarovou sestru a úchvatnou hudbu. Vypadl mu zdánlivě nekomplikovaný snímek, který je snovou reflexí krize středního věku jednoho anglického hudebníka v podání Martina Freemana. Šedá realita, temný vývoj partnerského vztahu i neuspokojivé kariéry se prolínají s poněkud plochým bělostným spánkovým seriálem o exotické krásce. Od kreativního umělce bych čekala barevnější a znepokojivější sny. Závěr je zbytečně doslovný, jakoby mi výrobce hlavolamu přečetl nahlas návod. Takže...až dozní ty překrásné tóny...zavřete oči... a Hezké lucidní sny:) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já jsem tušil, jak to dopadne, tušil jsem to, už od té promluvy v obchodě s matracemi mi to bylo jasné... Ale stejně mě konec zaskočil a dojal. Zkrátka originální snímek, který velmi pobavil i pohladil.__P.S. Pobavilo mě, když se Simon Pegg Martina Freemana v knihkupectví zeptal, co dělají v "téhle hobití noře". ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Jake Paltrowa a hlavní protagonistka Gwyneth Paltrow jsou sourozenci. (Terva)

Reklama

Reklama