Reklama

Reklama

VOD (1)

Salvatore je prostý muž, se kterým se život nemazlí. Jednoho dne ho ale osvítila nevšední vize o zemi blahobytu. Tak jako mnoho dalších teď za sebou zanechá domovinu a vydává se na neuvěřitelnou cestu. Na lodi potkává záhadnou ženu a zjišťují, že oba sní o lepším životě. Společně sdílejí dobrodružství, vedoucí do nového světa, který navždy změní jejich životy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu o rekostrukci tehdejší doby. Ve filmu lze vidět jaký druh lidí nejvíce vycestovával do Ameriky, jaké byly jejich představy a sny, způsob jakým cestovali a podmínky v nichž na lodi byli. Bohužel způsob vyprávění mi naprosto nevyhovoval, jelikož film byl naprosto o ničem a tvůrcům se nepodařilo krom prostředí vymyslet vůbec nic. Takže dobrej film to ani náhodou není, nanejvýš průměrnej dokument. 40% ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Moje srdiecko vzblklo tym zahadnym plamenom, ktory sa objavuje len v pripade, ked si pozriem film a poviem si, tak toto bolo to prave orechove. Niektore komentare vystrihaju pred nudou, ja som ziadnu nepostrehla. Tento film bol presne to, co som potrebovala a davam mu pomyselnych sest hviezdiciek a okamzite ho presuvam do mojich naj filmov. Neobycajny, fascinujuci, autenticky. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Sťahovanie do krajín vytúženého šťastia tu bolo, je a bude. Amerika vždy bola vysnenou krajinou. Smerovali tam státisíce. Prvá polka filmu, tá biednejšia, ukazuje putovanie chudobnou Sicíliou, horúčkovité sny a miestne povery. Možno to bol zámer, ukázať biedu južnej časti Talianska biednym spôsobom, aby aj divák spoločne s rozšírenou rodinou túžil byť čím prv v USA. A tam sa rozbieha zaujímavejšia časť filmu - akýsi psychotest spôsobilosti byť prisťahovalcom. Nevedel som, že takáto selekcia na hraniciach prebiehala, a že zďaleka nie každý, kto si zakúpil šifkartu a odviezol sa loďou za oceán, sa do vysnenej krajiny aj dostal. Mnohí boli vrátení späť, ako mentálne, či fyzicky nespôsobilí. Poznámka: Ukázanú selekciu Američanom nie je možné nejako extra vyčítať. Pretože, aj keby sa hneď od zajtra zrušili hranice štátov a padli by centrálne vlády, tak by ostali akési samosprávne komunity na báze mesta, obce, alebo iného menšieho územia. Tie by určovali strop pre novoprijatých členov komunity na základe vlastných zdrojov, blízkosti kultúr, potreby obnovy genofondu a podobne. To nie je žiadna diskriminácia, ale konanie na základe prostej racionálnej úvahy o udržateľnosti samosprávneho celku v súvislosti s počtom jeho obyvateľov. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pomalšie plynúci film o talianskych emigrantoch na ceste do Ameriky. Rozhodnutie a odchod zo Sicílie, plavba loďou, procedúry prijatia na newyorskom Ellis Island (zrejme kvôli rozpočtu iba interiérové, bez záberu na New York). Film, poskladaný zo scén, ktoré by v inom filme boli vynechané, aby sa rýchlejšie dostal do cieľa. Tu je cieľom cesta. Snímka nemá strhnůť, iba svojsky zobrazuje inde opomíjané. Bez tlaku na emócie, občas jemnohumorne. Štvrtú hviezdu dávam za inakosť a obrazovú estetitku. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnudnějších filmů, který jsem viděl. Radši jsem se dvakrát ujistil, jestli to je stejný, jaký tu hodnotí ostatní. Netvrdím, že film nemá svou hloubku a autentičnost, ale přes dlouhé, uspávající a nicneříkající záběry, které tvoří většinu filmu, si jich nevšimnete. Takovýto artový styl už je pro mě za hranicí únosti... Už dloho jsem u filmu neusínal, ale Nuovomondo působí lépe než jakékoliv prášky... Líbila se mi ale hudba, která nemá chybu. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama