Reklama

Reklama

Dobrovolná oběť

  • Česko Dobrovolná oběť kanibala (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Armina Meiwese: německý kanibal Armin Meiwese, který se v roce 2001 přes internet seznámil se svou dobrovolnou obětí, člověkem, který byl ochoten se nechat porazit a sníst (ve filmu se postava jmenuje Oliver Hartwin) je zde částečně podán očima studentky (Keri Russell), kterou případ zaujal a rozhodla se vydat po jeho stopách a zjistit víc o kanibalově životě a jeho pohnutkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenece Martin Weisz se pustil do případu, o kterém Německo mluvilo ještě roky potom a Rammstein si z něj udělali song, a stali se tak ještě víc slavní. Každopádně naznačil lidskou stránku těch, kteří se této hrůzy zůčastnili a ukázal nám, jak to asi tenkrát u Armina vypadalo. Pěkně proklipované, filtrami upravené a nechutně zvrácené. Svůj účel to splnilo. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Dobrovoľná obeť je jednoznačne veľmi zaujímavou a hlavne temnou a neobvyklou sondou do témy kanibalizmu. Najvýraznejším plusom je zhmotnenie myšlienok kanibala a súčasne aj jeho obeti - ako to vnímajú, prečo to tak je, ako sa pri tom cítia, čo ich k tomu vedie. Súčasne je tu aj poskytnutý pohľad človeka, ktorý je tým fascinovaný - študentky, ktorá o nich píše prácu. Tieto tri prvky tvoria skvelý celok, ktorý s použitím retrospektívy zmapuje dráhu oboch priamo zainteresovaných ľudí + študentky, ktorá nám túto dráhu mapovať pomáha. Prevedenie je veľmi nepríjemné a diváka nemôže nechať chladným a neznechuteným - niektorí (ja) budú fascinovaní, iní maximálne zhnusení. Každopádne, ja vyjadrujem hlboké nadšenie. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek si podá na kanibalistické stránce (ne na homosexuální stránce jak nám tvrdí wikipedie tady v odkazu od kohosi to je hodně velký rozdíl) inzerát,že shání někoho kdo se od něj nechá sníst. Ozve se mu několik lidí,ale buď couvnou nebo se mu nelíbí (tady je ukázán jen 1 případ chlápka,který couvl). Pak se mu, ale ozve jeden,který chce sníst a dokonce má i představu jak to má probíhat. Takže se setkají jeden zabije druhého a začne ho jíst časem mu dojde maso podá si znova inzerát a chytnou ho. Rozhodně se nejedná o tak moc kontroverzní film jak se tvrdí 3/4 filmu sledujeme ženskou jak chodí po různých místech vrahova života (což je úplně zbytečné protože kromě toho, že mu umřela matka se o něm nedozvíme nic o té oběti se nedozvíme taky nic kromě toho, že má milence) a shání video té ´´vraždy,, nakonec ho sežene shlédne a zničí. Většinu filmu nejde ani nic vidět (chlápek s krvavou pusou v dnešní době nikoho nevyděsí a na konci chlápek co zabíjí chlápka v bezvědomí díru v hororu též neudělá) 60 procent, ()

whack 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že dobrovoľná asistovaná samovražda nie je vražda, ale to je jedno. Tento realistický príbeh bez umelého manipulovania s citmi a moralizovania (moralizovanie ničí objektivitu!) umožňuje nahliadnutie do mentality týchto ľudí, no je asi aj dôvodom toľkej kritiky. Mne sa ale páči, keď vidím veci také aké sú a nie také, aké nie sú. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Určitě mě tenhle snímek bavil víc než ten od režiséra Mariana Dora. I když je to takové nudné, bez žádné akce, tak je to velmi dobře natočený příběh Armina Meiwese. Jak v dětství, tak i v přítomnosti. Občas to mělo i takovou tu příjemnou dramatickou atmosféru. Škoda jenom, že to nebylo zvrácené. Kdyby ukázali drsné scény, a ne všechno za zády, tak by to mělo mnohem větší šťávu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V scéne, keď Armin Meiwes (Oliver Hartwin) prechádza po internete, natrafí na článok s názvom "How to Butcher the Human Carcass". Ide o skutočný článok, ktorý napísal Bob Arson z organizácie Church of Euthanasia a ktorý bol preložený aj do češtiny pod názvom "Úprava lidské mrtvoly ke konzumaci". (whack)
  • Film je natočen podle skutečných událostí, které se odehrály roku 2001 v Německu. (Pepinec)

Reklama

Reklama