Reklama

Reklama

Recenze (3)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film ozdobený výborným výkonem představitele titulní postavy i jeho hereckých partnerek. Snímek zachycuje výsek ze života u nás nepříliš známé osobnosti - švédského malíře a sochaře Anderse L. Zorna, jehož umělecký projev spojuje realistikcé pojetí s impresionistickým způsobem malby. Děj nabízí rovnoměrný pohled jak na malířovu uměleckou tvorbu, tak na jeho problémy s alkoholem a milostné avantýry. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Taková oslava tělesnosti - požitků těla, které ovšem nebyly účelem, leč prostředkem. Moc pěkná role nešťastné femme fatale pro Lindu Kozlowski. A velká dávka furiantství hrdinova, navzdory měnícímu se světu a dotírající Smrti. Ne nadarmo je poslední scéna vlastně variací na jeho nejslavnější obraz Midsommardans. ()

mArcElkrIz 

všechny recenze uživatele

Miloval ženy, jejich půvab, alkohol mu nabízel zdroj inspirace i úniku. Věřil ve svoje umění. A najednou se vše hroutí... Mladí malíři jej označují za překonaného a nezajímavého, svět míří po spirále do zatáčky v níž se Anders Zorn necítí zrovna nejlépe. Na televizní snímek nadstandartní film. Střet starých a nových uměleckých směrů, střet staré a mladé generace. A s hroutícími se ideály se hroutí i osobní život. Ale silná duše se opět vztyčí a hrdě stojí navzdory všemu... Skvělé herecké výkony, dobrá kamera a především dobře napsaný scénář. ()

Reklama

Reklama