Reklama

Reklama

Medvědi - špionáž v lese

(TV film)
  • Velká Británie Bears: Spy in the Woods
Velká Británie, 2004, 52 min

Hudba:

Will Gregory

Hrají:

David Attenborough (vypravěč)

Obsahy(1)

Zveme vás do království medvědů. Oblíbené chlupáče budeme pozorovat tak zblízka, jak to dosud bylo možné jen málokdy. Pomocí skrytých kamer nám autoři filmu zprostředkují jejich chování v soukromí. Zachytili zvyky a chování, které u medvědů ještě nikdo nenatočil. Důmyslně ukryté kamery nám přinesou nové poznatky o zvířatech, o nichž jsme si mysleli, že už je velmi dobře známe. Umožní nám sledovat ve volné přírodě například i nejvzácnějšího ze všech medvědů - záhadné pandy velké. Tak intimní záběry této rarity přírody jsou rovněž unikátní. Dodnes vědci kroutí hlavou nad tím, že se masožravec může živit pouze bambusem. Ale vydáme se i za medvědy ledními, za grizzlym nebo medvědy brýlovými. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prehliadka viacerých druhov medveďov z maximálnej blízkosti za pomoci maskovaných kamier. Občas sa to príliš sústreďuje na techniku, ktorá spoľahlivo slúži až do svojho zničenia tými najzvedavejšími medveďmi. Zaujímavá bola kamera maskovaná za zrkadlami, ale ani tá nezostala pri pohľade zblízka v bezpečí. V čínskom lese sa predvedie vegetarián panda veľká, v severnej amerike grizly pri love lososov, v severnom ľadovom oceáne medveď biely a v Ekvádore medveď okuliarnatý s roztomilým mláďatkom. Dokument je skôr zábavný a humorný ako náučný, o čom svedčí aj zinscenovaný záver s vyberaním smetných nádob. ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Medvědi, to je moje... A když už nic jiného, není nic zábavnějšího než pozorovat zvíře, které právě objevilo kameru (v popelnici nebo v kameni). ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Očima skrytých kamer maskovaných do zrcadel, kmenů, kamenů, popelnic a nebo lososa. A nebo jsou jen tak malé, že si jich medvěd nevšimne. Věci byly evidentně naaranžované a okolí brlohu někde v zoo. (kamera se pohybuje vysoko na stromě, ale pár centimetrů od medvíděte, dům měl příliš tenké laťky plotu, připravená houpačka s kamerami. Ano koukám na to očima technika a ne přírodovědce.) Pořad patří do série BBC dokumentů točených skrytou kamerou spolu s Lions: Spy in the Den, Bears: Spy in the Woods, Tiger: Spy in the Jungle, Elephants: Spy in the Herd, Polar Bear: Spy on the Ice a Smart Sharks: Swimming With Roboshark (http://www.imdb.com/title/tt0467671/) ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Baribal je taký ten môj top macko, a to ich odhaľovanie kamier fakt pobavilo. A malý medveď okuliarnatý je vážny retardík. Taký malý fiškus, len to zlotu robí. Nech by to bolo akokoľvek zlé, mne by sa to aj tak páčilo. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama