Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak si poradit se dvěma dcerami na vdávání, když nápadník je jen jeden a navíc je tak nerozhodný a nesmělý? Tady snad mohou pomoci jen intriky jejich otce, vévody Laërta. Tahle zápletka spolu s návštěvou dvou mladíků (neboť je tu ještě nešikovný hrabě) v dívčí ložnici, podvrženými dopisy, nočními souboji a dívčími rozmary byla inspirována Shakespearovou komedií Sen noci svatojánské. Televizní adaptace veršované veselohry romantického básníka a dramatika Alfreda de Musseta vznikla před lety v režii a úpravě J. Bělky a půvabné, zamilované dcery si zahrály N. Konvalinková a Z. Bydžovská, jejich starostlivého leč rozverného otce O. Brousek, nešikovné nápadníky M. Stropnický a M. Vladyka. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

rivah 

všechny recenze uživatele

Romantično odlehčeno komičnem takřka do nemožna, ale funguje to skvěle, herci výborní. Lahůdka za téměř 90% ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Kostýmně - salónní divadýlko plné žvanění o ničem a ještě k tomu v infantilních rýmovačkách. Brrr. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Když muž chce milovat, musí vždy počítat s dívčími vrtochy. Vždyť v nich je jejich síla! I Eva v ráji si jimi pokořila mužského partnera. Vskutku rozkošná veršovaná podívaná, která je doslova hereckou beneficí Otakara Brouska v roli prohnaného vévody Laërta, schystávajícího pikantní milostné léčky na své dvě neprovdané dcery. Kdo neholduje veršům a básnickým metaforám, jen stěží nalezne zalíbení v "hříšném" příběhu Alfreda de Musseta, velkého francouzského romanopisce a dramatika. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Pěkně napsané i zahrané, především první polovina je opravdu příjemná a hezky odsýpá. Bohužel, někdy v polovině přichází zlom, dialogy začínají být zdlouhavé, pozornost opadá, tím pádem občas uniká logika jednání postav, aby vše skončilo nevýrazně až hloupě. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama