Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milena Dvorská v dramatu ženy, která prožívá těžkou životní situaci.  Původní televizní hra Věry Kalábové nevypráví o osudech slavné panovnice, jak by mohl titul naznačovat, ale o životní krizi současné ženy. Čtyřicetiletá historička Božena Součková se vrací po těžké operaci s perspektivou dalšího léčení z nemocnice domů. Má pocit, že se jí život nevydařil, manželství s kariéristickým mužem zkrachovalo, uspokojení nachází jen ve své práci. Když náhodně potká o generaci mladšího muže, který prožívá psychickou krizi, musí se rozhodnout, zda zbývající část svého života věnuje člověku, který její pomoc potřebuje. Inscenaci nastudoval režisér Jiří Bělka s Milenou Dvorskou v hlavní roli v roce 1982. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

karlee 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dobře napsaný psychologický snímek o vztahu stárnoucí ženy a životního ztroskotance a alkoholika. Zaslouží si druhou šanci? Herecky tak průměr, Dvorská dobrá, ale Frantovi Němcovi, kterého mám jinak dost rád, role alkoholika moc nesedla (komické klátivé pohyby a artikulace jak v Nedělní chvilce poezie), na tyto týpky byl kanón Čepek. Ale hlavně dialogy jsou takové divadelní, trochu mi připomínaly "večery otázek a odpovědí" Karla a Anny z Ženy za pultem nebo Kočku na rozpálené plechové střeše. JInak v oficiálním textu distributora mi nesedí, že čtyřicetiletá žena potká "o generaci mladšího" muže - ve filmu slaví tento o generaci mladší muž 45. narozeniny. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zatímco obdobná témata západní Evropa točila pro velká plátna, u nás se běžné věci života musely spokojit s televizí. Milena Dvorská v zajímavé psychologické sondě do života zralé ženy, která stojí na prahu nové etapy svého života. Vyhlídky nejsou příliš bohaté, přesto, anebo právě proto, stojí za ně bojovat... Jejím protějškem je František Němec jako rozháraný umělec, ve vedlejších rolích pak na miniaturním prostoru naprosto dokonale září Hanka Maciuchová a Josef Abrhám. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ten skutečný plášť MT bych nosit rozhodně nechtěla, musel být hrozně těžký.. Nicméně příběh o náhodném setkání dvou lidí ve středním věku na životní křižovatce mě zaujal, ona má vážné zdravotní problémy a on uvízl v opojných lihovinách... Milena Dvorská je v roli archivářky dojemná, milá, srozumitelná a pro mě velice krásná, působivá.. František Němec jako zpiťar mi vyrazil dech, byl tak lehce uvěřitelný, klobouk dolů, navíc mu to ohromně slušelo (když si odmyslím ty eskapády).. Hana Maciuchová v malé roli, přesto nepřehlédnutelná, bylo mi velice sympatické, že nechce nechat manžela bez dohledu.. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Bilancování nad vlastním životem, nám občas dopomůže k tomu, abychom se pokusili pomoct někomu, kdo je okolím, možná po zásluze, odepsán. Výborná Milena Dvorská do této TV inscenace vložila něco, co by v celovečerním filmu dostalo naprosto jiný obraz. I tak jde o skvělé, lehoučké drámo, které zavrhuje jakoukoli sobeckost, a také nám ukazuje, že fenomén s pojmenováním "celebrita, tu existoval vždy, jen jsme nevěděli, že se tomu tak říká. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to takový zvláštní a vlastně smutný film. Mládí je v pytli a ideály a sny shořely jak papír. Mnoho nezbývá, ale přesto není nutno se vzdávat. Když se dva potkají, kteří zrovna nemají v životě štěstí, dohromady vykřešou jiskru naděje. Nemají sice ruce plné trumfů, ale přesto jim stojí za to tu partii hrát. 75% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama