Reklama

Reklama

Letci z Tuskegee byli za druhé světové války slavnou americkou leteckou jednotkou složenou z Afroameričanů. V té době v americké armádě stále existovala rasová segregace a černoši byli považováni za lidi podřadné, neschopné ovládat složité stroje, vhodné pouze k pomocným úkolům. Prvního kurzu se v červenci 1941 účastnilo třináct afroamerických kadetů. V příštích čtyřech letech byli letci vysláni na více než patnáct tisíc bojových misí po Evropě a severní Africe. Tito hrdinové tedy bojovali nejen proti Hitlerovi, ale i s předsudky své vlastní země, za kterou někteří i položili život. (TV Nova)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (218)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Válečných snímků není nikdy dost a podobně jako to byli s Letci z Tuskegee, mám to i u Red Tails. Oba snímky si jsou natolik podobné, že rozdíl je skutečně jen těch 20 let od původního zpracování. Red Tails má skvělé souboje, hudbu a také orchestr, jsem pyšný, že měli tu možnost na takovém filmu pracovat Češi, jde to vidět! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

George Lucas sa na staré kolená zbláznil. Ak je letka černochov jeho vysnívaný projekt, tak ten chlap asi nemá všetky kolieska pohromade (čo by dokazovali aj Jar Jar zo Star Wars alebo svište z Indianu Jonesa). Našťastie pre jeho dobro film aspoň nerežíroval. Sledovať ukecanú bandu patetických černochov 2 hodiny a počúvať po každom ich zostrelení nemeckých lietadiel hlášky ako - ježiš Ti odkazuje ahoj, čierny ježiš s vami, tak čo poviete na toto pán Hitler? - je utrpenie najvačšieho kalibru. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Přehlídka hereckých hvězd černé pleti, kteří doposud měli úspěch pouze v televizní tvorbě (snad polovinu herců můžete vidět v seriálu The Wire), ale bohužel i přes zajímavé téma z filmu vyzařuje špatné vyprávěcí schéma, které podkopává kvalitu filmu, stejně jako špatně ředěné palivo v letadle... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkné a hezky se na to dívalo, příběh a děj ovšem plytký a místy dost nudný, navíc postavy a zvraty očekávané bez známek nápadu, klišé. Hudba se celkem povedla, dialogy o poznání méně. Přesto mám filmy z WWII rád a na tenhle se dalo dívat, přestože šlo peníze určitě víc investovat do scénáristy a dramaturga. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, velké překvapení. Nechápu takový počet slabých hodnocení. Já jsem byl velice spokojen, je tam mnoho aspektů, které vás zaujmou. Válečné souboje - ještě jsem neviděl žádný film s tolika leteckými souboji, které jsou podle mě hodně kvalitně natočený. Černí versus bílí - řeší se předsudky a rasismus. Do toho nějaké to přátelství, jedna láska, která překoná i jazykovou bariéru a nesmí chybět pár mrtvých a navrátilců. Za pět! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (23)

  • Red Tails není prvním snímkem, kde se Terrence Howard objevil jako letec z jednotky Tuskegee Airman. Příslušníka stejné letky ztvárnil již ve filmu Hartova válka (2002). (oje)
  • Německý pilot „Pretty Boy“ (Lars van Riesen) si při komunikaci s kolegy drží před ústy kyslíkovou masku a mluví do ní, stejně jako to dělají američtí piloti. Avšak Němci byli vybaveni tzv. krčními mikrofony, které má ostatně „Pretty Boy“ připnuté. (Klot)
  • Bombardéry se při náletech pohybovaly ve výškách, v níž panovaly teploty několika desítek stupňů pod nulou, přičemž jejich kabina nebyla nijak izolovaná. Proto například museli mít členové posádky takřka po celou dobu letu nasazené rukavice, aby jim holé ruce nepřimrzly ke kovovým částem letadla. (Pedro Morales)

Související novinky

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

21.01.2012

Možná je v tom jen snaha za každou cenu upozornit na válečný epos Red Tails, který tento víkend startuje v amerických kinech, ale George Lucas se v rozhovoru pro The New York Times tvářil vážně.… (více)

Reklama

Reklama