Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevydařený experiment s geneticky upravenými rostlinami způsobil katastrofu na zemi. Většina populace byla vyhlazena. Zbytky lidí se snaží přežít na zpustošené planetě. Nezbedný chlapec Agita potká dívku Tuulu, která žila v minulosti. Její otec zajistil, aby přežila katastrofu. Shunnack, přeměněný člověk také z minulosti, chce pomocí Isutoky (systém přírodní obnovy) obnovit "pořádek" na Zemi. Plně si však neuvědomuje, co vlastně dělá, protože by musel obětovat všechny lidi, aby mohl planetu napravit. K porozumění přijde bohužel příliš pozdě. (Laputa)

(více)

Recenze (31)

skretik 

všechny recenze uživatele

Také 4-... Úvodná pieseň neskutočná, počúvam ju dookola. Príbeh začína veľmi silno... potom príde dlhá časť, ktorá je taká "obyčajná" + aj vcelku "obyčajná" hudba. Kresbu by som tiež čakala trocha lepšiu (aspoň miestami). Potom sa príbeh vystupňuje a ja by som to skončila tým vystupovaným koncom - v zmysle, za chyby sa pyká, občas veľmi. Takto je to síce uzavreté, ale ten záver je taký... nemastný-neslaný. Škoda. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

lehce stravitelné postapo, které neurazí, ani nenadchne, místy ztrácí dech, místy ho zas solidně nabírá. Celkově se jedná o šedý, snadno zapomenutelný průměr, k jehož kladům patří krásná animace (vyjmečně mi nevadily 3D vsuvky, ačkoli je jinak u anime nesnáším, jsem zvědav, za jak dlouho u tutoho filmu ony efekty zestárnou). Děj je jednoduchý, nenáročný a pro malého diváka dozajista vhodný, jsem si jist, že koukat na to někdy mezi 8 až 14, tak budu nadšenej. Nemohu si odpustit nenazvat hlavního padoucha hovadem [Achtung- spoiler -Achtung] Jelikož v samotném závěru jako blb honí dvě děcka, jejichž útěk by mu spíše pomohl, namísto aby chránil ono zařízení [Achtung- konec spoileru -Achtung] . _____ PS: díky spolukomentové, díky vám vím, jak vyhledat skvělou hudbu zde obsaženou, jdu si ony zpěvačky vámi zmíněné, ehm, hrozně legálně sehnat. _____ PPS: máte pravdu, začátek je božsky dokonalý ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho si japonci strkali železné trubky do prdelí a elektrické kabely do páteře(za doprovodu orchestru těžkých továrních mašin) až se z toho-jakoby mimochodem-zrodil Biopunk. Úchylný a zatím poněkud nedoceněný brácha cyberpunku s nálepkou eko na prdeli a nevyléčitelným fetišem na les....... Naftou a uhlím odkojený našinec připojený k síti jen nasadí brýle cynismu a smete tyhle varovné audiovizuály ze stolu jako debilní hipísáckou agitku. Ti odvážnější se ale možná zamyslí odkud že se bere potřeba vkládat tolik energie do takovýchto témat(?)... Na plnou palbu to objektivně není ale já s tím poselstvím prostě souhlasím. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Počátek: Duchové z minulosti. Krásná animace a hudba. Zajímavý námět - dívka, která se po staletích probouzí, aby zjistila, že svět, který znala, neexistuje a musí si zvolit, jestli je lepší chtít za každou cenu vrátit původní stav nebo zachovat svět, který existuje. Co pokulhává, je scénář. Jeho kulhání však není tak zásadní, abych chtěl toto anime třemi hvězdičkami posunout do průměru. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Za začátek bych dal deset hvězd, skvělá animace spolu s písní od KOKIA Chowa Oto-with reflection byla famózní. Bylo to tak hezké, že jsem brečel až jsem usnul : D Příběh chlapce Agity a slečny Tuuly. Chtěli bojovat za svá přesvědčení, avšak každý byl jiného názoru na věc. Poté si uvědomí, že musí jít stejnou cestou... Ztracený svět, moderní technika a čisté duše mladých lidí bojujících za očistu světa... Skvělá hudba i na konci. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama