Reklama

Reklama

CoMyJenVíme!?

  • USA What the #$*! Do We (K)now!? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film CoMyJenVíme!? představuje odklon od konvenčního světonázoru. Požaduje od diváka fantazii a otevřenou mysl - nechce totiž nic víc než přinést důkazy pro přehodnocení dosud známého vnímání světa. Diváci jsou v podobné situaci jako Koperníkovi současníci, když je učenec na přelomu 15. a 16. století přesvdčoval, že Země není středem vesmíru. Film uvede diváka pomocí počítačových efektů a výpovědí několika předních světových fyziků, neurologů, molekulárních biologů, mystiků a duchovních činitelů do kvantové neurčitosti, kde se realita mění s každou další myšlenkou. Jedinečný filmový zážitek podobný snímkům Matrix, Vanilkové nebe či Minority Report, se díky svému žánrovému přesahu dostává blíže k podstatě pojmů Vědomí, Prostor a Realita. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: "Jsem mnohem víc, než si myslím, že jsem. A můžu být mnohem víc než to. Mohu ovlivňovat své okolí, lidi... Mohu ovlivnit i samotný prostor. Mohu ovlivnit budoucnost. Jsem zodpovědný za všechny tyto věci. Já a okolí nejsme odděleni. Jsme součástí celku. A já jsem na to celé napojen. Nejsem osamocen." & Ramtha - "Jsme tady, abychom byli tvůrci! Abychom nápady a dílem mysli oplodnili prostor. Jsme zde abychom udělali něco s tímto životem." ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Fór století, nepopsatelný teror. Když už samou rozežraností nevíš coby, založ si novou realitu. Tvůrci i příznivci tohohle pavědeckého paskvilu sice nepochybně rádi a často přemýšlejí, nicméně prováději to v intencích "pravidel", jejichž smysl rozmetá i ta nejposlednější motivační příručka z nejbližší knihovny. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím dokumentu Tajemství jsem si pustil i tenhle dokument, který mi už nějaký ten pátek ležel (nebo stál?) na HDD. Řeknu vám, že tohle byl zcela jiný zážitek. Jednak proto, že se ve kvantové fyzice vůbec nevyznám. A jednak proto, že od chvíle, co se objevily ty želatiny různé barvy, tak jsem to přestal brát jako seriózní dokument. Na tomhle můžu ocenit maximálně pěknou hudbu a to, že některé myšlenky jsem pochopil a nepřišli mi tak nereálné. Ale přesto více jak dvě hvězdy po mně nechtějte. ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

platí to isté ako pre Secret, až na to, že toto je trošku v zložitejšom podaní a opiera sa tam oveľa viac o kvantovú fyziku. nepatrím medzi tých vyslovených odporcov ale tiež som nebola boh vie ako nadšená, nechcem tu zbytočne polemizovať o tom v čo kto verí, keď to niekomu pomôže, ok,.....natočené to mohlo byt aspoň o 50% lepšie, ale osobne ja sama som z toho moc osoh nemala, aj tak by som viac ako slabé 3* nedala..... ()

Mr.Nigga

všechny recenze uživatele

Nemám ponětí, jak tento "dokument" objektivně ohodnotit. Nemám takové znalosti kvantové fyziky, takže nepoznám zda je to pravda či nesmysl. Co jsem si ale z filmu odnesl a co je podle mě nejdůležitější, co se v něm snaží říct: síla myšlenky je větší než jaký ji obecně dáváme význam. Tím samozřejmě nechci říct, že silou mysli někomu narostou prsa nebo ovládne telekinezii. Důležité je pozitivní myšlení, sebedůvěra atd. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Fyzik David Albert se pro magazín Popular Science k účinkování v tomto filmu vyjádřil: „Strávil jsem čtyři hodiny trpělivým vysvětlováním filmařům, proč kvantová mechanika nemá vůbec nic společného s vědomím nebo spiritualitou. Ale pak jsem natočený materiál viděl sestříhaný do takové podoby, že to vypadá, jako bychom já a duchovní bojovník mluvili jedním hlasem. Nechal jsem se zneužít, byl jsem důvěřivý, ale dostal jsem lekci.“ (Landauer)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama