Reklama

Reklama

CoMyJenVíme!?

  • USA What the #$*! Do We (K)now!? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film CoMyJenVíme!? představuje odklon od konvenčního světonázoru. Požaduje od diváka fantazii a otevřenou mysl - nechce totiž nic víc než přinést důkazy pro přehodnocení dosud známého vnímání světa. Diváci jsou v podobné situaci jako Koperníkovi současníci, když je učenec na přelomu 15. a 16. století přesvdčoval, že Země není středem vesmíru. Film uvede diváka pomocí počítačových efektů a výpovědí několika předních světových fyziků, neurologů, molekulárních biologů, mystiků a duchovních činitelů do kvantové neurčitosti, kde se realita mění s každou další myšlenkou. Jedinečný filmový zážitek podobný snímkům Matrix, Vanilkové nebe či Minority Report, se díky svému žánrovému přesahu dostává blíže k podstatě pojmů Vědomí, Prostor a Realita. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

keddy79 

všechny recenze uživatele

Pro pasivní spotřebitele dogmat, co do nás v jednom kuse valí média a "zaručení odborníci" je tento dokument opravdu silné kafe. Možná není všechno pravdivé, a je všechno přemrštěné, ale jiný náhled na věci kolem nás nemůže uškodit! Takže zapomeňte na všechno, co si myslíte, že je nezpochybnitelná pravda, podívejte se a udělejte si vlastní názor! Nenechte se zmást komentáři zde: možná jsou jevy neaplikovatelné na lidi, skutečně předváděny s lidmi a na lidech, ale jen proto, aby je člověku, co nestudoval jadernou fyziku, přiblížil. A ze stejného důvodu tvůrci do vědy angažovali boha - ve světovém měřítku je určitě více diváků věřících než nevěřícíh. 4* musím dát, byť zcela nesouhlasím s nabízenými řešeními, už jen za tu odvahu vytvořit dokument o těchto základních dogmatech z jiné perspektivy. Pokládám si otázku: proč se lidi brání vyslechnout, či se podívat na názor jiný, než je ten jejich, aniž by v polovině nekonstatovali, že je dotyčný debil a nic o tématu neví? Darwin, Koperník a jim podobní to museli mít opravdu těžké... ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Fór století, nepopsatelný teror. Když už samou rozežraností nevíš coby, založ si novou realitu. Tvůrci i příznivci tohohle pavědeckého paskvilu sice nepochybně rádi a často přemýšlejí, nicméně prováději to v intencích "pravidel", jejichž smysl rozmetá i ta nejposlednější motivační příručka z nejbližší knihovny. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Predstavte si že ste Boh! Ťažké, ani nie, pretože žijeme v Matrixe. Momentálne sa nachádzate v nie moc hlbokej kóme a realita ktorú momentálne prežívate je tvorená na základe spomienok a slepačích drbov praxujúcich zdravoťáckych študentiek ktoré vám utierajú počas dňa zadok. Celý svet sa točí okolo vás a čo nevidíte neexistuje. Každá bolesť, každý cit a myšlienka je podmienená procedúrami vykonávanými na vašom tele, len váš mozog týmto podnetom priradil odpovedajúcu situáciu z bežného života. "Žijete" len v myšlienkach, tak môžete vyzerať ako chcete, dosiahnuť čo len chcete, byť čím len chcete...To je ale poriadna kopa sračiek, že? A pri sledovaní sa na nás podobné ale i otravnejšie spiritualistické hyperkecy valia v nekonečných vlnách. Bláboly "vedcov" ktorý už v rámci svojej reputácie nemajú čo stratiť balia jedi-istickú silu do kvantového alobalu a vydávajú to za niečo vedecké. No 109 minút sa točíme okolo 500 ročnej myšlienky "Cogito ergo sum". Vedľajšia zápletka (životom sklamaná fotografka) je jediný dôvod hviezdy! ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Ok, tenhle film je hodně rozporuplný a vyvolává vášnivé debaty. Já se ale řadím doprostřed, protože ano, občas to působí jako agitka ortodoxních věřících, ale zároveň ano, fascinuje mě myšlenka, že svět není takový, jaký ho vnímáme. Fascinuje mě myšlenka, že mohu ovlivnit to, co se kolem mě děje, když budu chtít. A věřím tomu, že to lze vysvětlit vědecky, jak to ve filmu naznačovali. A ano, ta hluchoněmá fotografka, to bylo prostě děsné, to si mohli odpustit... ()

clump 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti dumání nad filosofickými, psychologickými a koneckonců ani mystickými implikacemi moderní fyziky, naopak, je to mé oblíbené téma... ovšem takhle ne! Na druhou stranu, pokud to někomu pomůže rozšířit obzory a naznačí, jak úžasné implikace současná fyzika - "nejtvrdší" ze všech věd - vlastně má, tak proč ne. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Fyzik David Albert se pro magazín Popular Science k účinkování v tomto filmu vyjádřil: „Strávil jsem čtyři hodiny trpělivým vysvětlováním filmařům, proč kvantová mechanika nemá vůbec nic společného s vědomím nebo spiritualitou. Ale pak jsem natočený materiál viděl sestříhaný do takové podoby, že to vypadá, jako bychom já a duchovní bojovník mluvili jedním hlasem. Nechal jsem se zneužít, byl jsem důvěřivý, ale dostal jsem lekci.“ (Landauer)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama