Reklama

Reklama

Už vám není dvacet, paní Bláhová

(TV film)

Obsahy(1)

Malá televizní komedie o babičce a vnučce, které myslí na vdávání. „Boženko, nebuďte bláhová. Už vám není dvacet". Proč takto poněkud netaktně připomíná babičce Bláhové (D. Medřická) její věk důchodce Václav Hošek (M. Kopecký)? Vždyť ona je ještě tak pohledná a navíc zastane spoustu práce. Pokusme se to vysvětlit – rodina Králových (otec – V. Brodský a matka – K. Slunéčková) má vedle dcery Boženky (Z. Adamovská) a syna Romana (V. Dlouhý) babičku Boženu Bláhovou, která své dceři vydatně pomáhá s domácností i výchovou dospívajících dětí. A to až do chvíle, kdy začnou s údivem najednou pozorovat, jak se jim babička mění před očima. Jen kvete, chodí pozdě domů a už není, jak to bývalo zvykem, připravená ani večeře ani snídaně... Situaci v rodině ještě navíc komplikuje dcera Boženka, která chce rodičům představit svého nastávajícího (S. Skopal). Jak to všechno dopadne a kolik ženichů se dostaví? Na to už se podívejte v malé komedii Zdeňka Podskalského. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Já jsem se skvěle bavila a obdivovala jsem krásně temperamentní "prdlou" paní Medřickou, které svetr po dědovi a molová sukně z půdy senzačně sekly. Taková příjemná jednohubka s herci, kteří pronáší bezvadné hlášky a na které je radost se koukat.Cuprum a blížící se jaro na podzim mě normálně rozsekaly. Čtyři hvězdičky a ani o jednu míň. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený filmeček, který se tváří jako komedie, nicméně u nějž jsem se zasmál opravdu sporadicky. Spíše jsem se divil zvláštnímu zjevu Miloše Kopeckého. Vtipy byly předvídatelné a slovy obyčejného lidu "suché" (viz "Jdu se kouknout do kurníku, protože babička chodí spát se slepicemi." a podobně). Naštěstí se vyznačuje velmi milosrdnou stopáží. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na zábavnosti, estrádnosti a humoru je na této malé televizní komedii velmi vidět, že za režijní taktovkou nestál nikdo jiný, než Zdeněk Podskalský. Když opomenu půvabnou Zlatu Adamovskou a Svatopluka Skopala, objevují se zde samé dnes již herecké legendy, kteří už bohužel nejsou mezi námi. Po herecké stránce nejvíce vyniká Dana Medřická v roli vdavekchtivé babičky, které ji ostatní výborně sekundují a nahrávají. Škoda tak krátké půlhodinové stopáže, neboť zápletka příběhu měla ohromně navíc. Nešlo tady jen o překvapení v podobě babiččiny touhy se vdávat, ale málem se tu rozjela etuda záměny nápadníků nejen pro babičku, ale i pro její vnučku, neboť obě mají stejné jméno. Tato šance na situační estrádu plnou zmatků a nedorozumění nebyla využita a je to škoda. Použít to pro celovečerní film, nemuselo by to být vůbec špatné. No nic, každopádně se tento mini příběh nese na vlně dobré zábavy, který snad ani po tolika letech nezestárnul. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie, která nabízí pohled do jedné rodiny, v níž dcera a babička pomýšlejí ve stejnou dobu na sňatek. Do komedie Z. Podskalského byli obsazeni velmi známí herci, neboť otce rodiny ztvárnil V. Brodský a jeho ženu K. Slunéčková. Výstřední babičku žijící s nimi v domácnosti představovala D. Medřická a dceru hrála Z. Adamovská. V rolích nápadníků obou dam se objevili M. Kopecký a S. Skopal, přičemž hlavní zápletka této půlhodinové inscenace spočívá v jejich záměně, kdy je pan Brodský šokován, když se mylně domnívá, že jeho mladá atraktivní dcera si vyhlédla šedesátníka M. Kopeckého. Posledního člena rodiny, syna, ztvárnil V. Dlouhý, který měl jen menší, doplňující roli. Název snímku odkazuje na poslední větu ve filmu, kterou pronesl pan Kopecký, poté co se v závěru vyjasnili partnerské vztahy, v reakci na zneklidňující poznámku své snoubenky, jež by se chtěla údajně pokusit o dítě. Je vidět, že pan Podskalský byl nadprůměrný režisér s talentem na komediální filmy, přesto se tento půlhodinový snímek nemohu hodnotit jinak než průměrně. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Podskalský starší je odbornou kritikou radený medzi popredných českých režisérov. Na mňa však nejak nedokázal zapôsobiť. Niečo mi na jeho celovečerných filmoch, čo som mal možnosť vidieť (trilógia Ohnivé ženy, Veľká filmová lúpež, Krstiny, Trhák, Guľový blesk, Drahé tety a ja, Noc na Karlštajne, Kam čert nemôže, Biela pani) nepasuje, niečím ma to irituje. Neviem to konkrétne špecifikovať, ale väčšinou to u mňa nevytiahne na viac ako dve hviezdičky. Teraz som sa pokúsil si pustiť niečo z jeho televíznej tvorby. Reku, že či by ma týmto kratším formátom dokázal viacej zaujať, prípadne i pobaviť. Siahol som po titule "Už vám nie je dvadsať, pani Bláhová", ktorý natočil v roku 1980. Je to vzťahová, konverzačná komédia s výborným hereckým obsadením. Ale ani tentokrát nemôžem dať viac ako dve hviezdy. Ja tomu Podskalskému raz neviem prísť na chuť. ** ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama