Reklama

Reklama

Syrinx

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Kanada, 1965, 3 min

Režie:

Ryan Larkin

Obsahy(1)

Panna a netvor v lesích v podání animace jednoho z nejznámějších kanadských animátorů, jenž používá velmi ojedinělý styl. (ČSFD)

Recenze (10)

honajz 

všechny recenze uživatele

Převyprávění mýtu o nymfě, do které se zamiloval ošklivý Pan, a ona prchala, až se stala stonky rákosu, ze kterých poté Pan vyrobil hudební nástroj. Díky hudbě je animace i atmosféra dostatečně mystická až tajuplná, ale kupodivu zhruba po minutě a půl mne nějak přestala držet ve své moci a poslední minuta mi přišla těžká k dokoukání, netuším proč. Možná to slibovalo víc, než jen obyčejné převyprávění. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Claude Debussy možná napsal významné sólo pro flétnu, ale ta hudba mne nepovznesla. Ryan Larkin svou techniku pojal dostatečně poeticky, ale zůstal jsem neosloven. Proto 50% ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Působivé a melancholické podání antické báje k melancholické a nádherné hudbě Debussyho. K dokonalosti chybí barva. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

vyjímečný snímek ve své době s hudbou od Claude Debussyho. Poetická nálada. V lepší kvalitě ho můžete shlédnout zde: http://vimeo.com/32646246 [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Nádherná, poetická a zvláštně tajemná antická animace Ryana Larkina. Uprostřed lesa za zvuků Debussyho hudby ožívá nymfa Syrinx, a aby ji nemohl svést potměšilý Pan, promění se v rákos, ze kterého si Bůh pastýřů udělá píšťalu. Černobílá výtvarná báseň, precizně animovaná. Jeden z nejlepších animovaných filmů, jaké jsem kdy viděl. http://www.youtube.com/watch?v=bzVtLPAMEQk ()

Reklama

Reklama