Reklama

Reklama

VOD (1)

Poslední člověk na Zemi není sám. Will Smith v roli toho, který přežil. Já, legenda – impozantní, akční dobrodružství plné znepokojivých záběrů vylidněného Manhattanu. Vojensky virolog Robert Neville (Smith) je nevysvětlitelným způsobem imunní vůči nezastavitelnému a nevyléčitelnému viru, který postihl obyvatele New Yorku, možná celého světa. Zmutované oběti neznámého moru se plíží ve stínech a sledují každý Nevillův pohyb. Čekají, až udělá osudnou chybu. Nevilla pohání jediný cíl – vyrobit lék z vlastní krve a čas pracuje proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 740)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V úžasném úvodu, který připomene že Lawrence je prostě talent, vám ani nepřijde, že se chystá monumentální zrada. Režisér je v tom nevinně, jelikož kočírovat scénáristické nic Akivy Goldsmana je za trest. Sice dá několika scénám ještě řádnou grádu a charisma Willa Smithe docela funguje, byť v těch dramatických scénách mu není zrovna příjemně, ale zbytek je roztahaná žvýkačka o délce 100 minut. Tohle mělo být dvouapůlhodinové drama s pořádným akčním nábojem a vymazlenými triky a ne velkohubá divadelní hra bez koulí. Tady někdo zapomněl jak se dělá dramaturgie a pustil na jeden plac tvůrce postapokalyptické sci-fi a rodinné soap opery. Letos si žádný film více nezaslouží nálepku zklamání jako právě tohle. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tento film - monolog Will Smitha je taková hovadina, že už je lepší Trosečník s Tomem Hanksem. Ve filmu Já,legenda je nejdůležitější a nejsympatičtější role ta, kterou má pes! Hrozně stupidní film, žádná akce, žádné sci-fi, prostě levný film s jedním hercem a několika lidí v komparzu! Hrůza! Dávám 1 * za psa. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Mohli to být další Potomci lidí, ale bohužel se to na konci zvrhlo v tupý béčkový film. Pokud ten násilný přechod dokážete vstřebat, bude pro vás Já, legenda jedním z nejlepších filmů roku. Titul jednoho z největších zážitků však zůstává pro všechny tak jako tak - pohled na život ve vylidněném New Yorku je vskutku ohromující. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Will Smith je megastar a dokáže přilákat do kin masy, jeho filmy jsou extrémně výdělečné, nehledě na žánr. I já se můžu řadit do té skupiny, které se jeho herectví zamlouvá. Když srovnám obě Já (Já, Legenda a Já, Robot) zvítězí Já, Robot, ale i I Am Legend má něco do sebe ;-). Trávou zarostlé ulice, pobíhající zvěř, nablýskaný Mustang a nikde ani známka po lidech. Někdy se mi zdály odbité triky a taky se mi více líbí druhý konec, než ten který běžel v kinech. 8/10* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny prekvapeni, na film jsem se sice tesil a byl na nej zvedavej, ale narozdil do ostatnich sem nebyl z traileru uplne hotovej a proto me vysledek potesil. Film ma jen par chybicek, nejak se mi nelibili v uvodu lvi, vypadali nak divne, pak je ve filmu sem tam naka nelogicnost a v prvni pulce by obcas tvurci mohli pritlacit na pilu, misty je to zbytecne rozvlekly. Jinak samotnej pribeh sice neprinasi nic moc novyho, ale je zpracovanej skvele, kulisy vylidnenyho mesta jsou naprosto uchvatny, hudba prijemna a perfektni napinava atmosfera, kdy nektery momenty jsou fakt o nervy. Obludky jsou udelany taky solidne, akorat nechapu, proc tam musel bejt nekdo hlavni. Co se tyce Willa, sice je hodne namakanej a s pistoli to umi, nicmene nehraje zadnyho hrdinu, ale je spis vystrasenej, vetsinu casu mu mirne hrabe, zkratka krapet jina role, nez je u nej obvykly. Tudiz mel prilezitost vyzkouset celou skalu emoci a musim rict, ze to zvlad naprosto perfektne, takhle dobre jsem ho uz dlouho hrat nevidel. Co se tyce zaveru, prislo mi to jako jediny mozny reseni, takze mi naprosto vyhovoval. Film ma sice sem tam hluchy mistecko, ale vetsinu casu je to fakt parada, takze lepsi 4*. Tak po zkouknuti alternativni verze, ktera se patrne lisi jen koncem, musim rict, ze puvodni kinoverze je lepsi, ten novej konec mi vubec nesed. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (68)

  • Než jde Robert (Will Smith) večer spát se Samanthou do vany, zakryje pečlivě všechna okna a dveře pevnými ocelovými okenicemi, ale ráno se probudí v posteli v domě zalitém slunečními paprsky. (Patrik256)
  • Robert Neville (Will Smith) nosí hodinky Victorinox Chronograph ST 4000 a Hamilton Khaki X-Wind. (Liqid)
  • Po filmech The Last Man on Earth (1964) a The Omega Man (1971) se jedná již o třetí adaptaci novely Richarda Matheson "Já legenda". Ta se dočkala i českých vydání: poprvé u nás vyšla v roce 2008 u nakladatelství Laser-books (původně Laser), podruhé v roce 2018 v nakladatelství Argo. (Wade)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Já, legenda dostane pokračování

Já, legenda dostane pokračování

05.03.2022

Postapokalyptický akční snímek Já, legenda, v němž si v roce 2007 zahrál hlavní roli Will Smith (Mizerové), se oficiálně dočká dvojky. Scénář opět napíše Akiva Goldsman (Šifra mistra Leonarda, Čistá… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama