Reklama

Reklama

VOD (1)

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na vánoční efekt udělaná klišoidní nuda, která nepobaví ani co by se za nehet vešlo, i když svůj nekorektní potenciál to mělo. Nechce se mi vůbec věřit, že stejný režisér má na svědomí i NESVATBOVI nebo RYTÍŘE ZE ŠANGHAJE, protože tohle se fakt nepovedlo. S obsazením nemám nejmenší problém, ale rutina scénáře a režijního vedení je otřesná. "Pidihajzlíkovské" triky nejsou ničím novým a ať mi někdo vysvětlí, co na Severním pólu dělá kočka jako Elizabeth Banksová a proč jí i přes normální vzrůst považují všichni za skřítka? Normálně by to člověk neřešil, ale protože je všude kolem bílá nuda, není na výběr. Jasně, ultrakrátká santovská sukénka a nádherné nohy vybízí k přelomu přes postel a zadní souloži, ale opravdu mají rodinné vánoční komedie podobné choutky vyvolávat? A proč Rachel Weiszová přijala roli v tomto filmu, když scénář k třetí Mumii jí přišel sebe nehodný? Asi bych uvažoval o jediné *, ale díky scénce s terapií pro sourozence slavnějších příbuzných, kdy si ze sebe dokáží udělat srandu bráchové ve stínu Stalloneho (Frank), Baldwina (Stephen) a Clintona (Roger)... a té Banksové, která je fakt sexy, nakonec dávám 2*, ale zklamání to bylo výrazné. 40% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Santa Claus. Ikona amerických vánoc vzniklá reklamní figurkou firmy Coca-cola. Kolik už bylo o něm natočeno filmů. Lze ještě vůbec vymyslet něco originálního? Ale jo, jeho bratra. A je to. A sled různých událostí může pokračovat. Vánoční duch na snímku je příznačný, zábavnost je snaživá, ale místy nudná. Ono ukázat, že příprava a rozdávání dárků je ohromný byznys jako každý jiný, není hlavně pro děti, to pravé ořechové a mnohé vtípky tak zapadají vniveč. Nevím jak pro Ameriku, ale pro českého diváka tak snímek padá do průměrnosti, i když je natočen zručně. Tady se hlavně naráží na mezinárodnostmi kulturní rozdílnost, a v tom je ten základní problém. ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

V záplavě současných vánočních komedií jeden film vyniká (tím neříkám, že je nejlepší). Který to asi je??? Jistě, Fred Claus. Za poslední dobu jsou filmy s touto tématikou spíše průměrné a nepříliš zábavné. Fred Claus mne proto nadchl. A čím? Tak například samotným začátkem. Obával jsem se, že po tomto úvodu to dobré skončí. A neskončilo. K mému překvapení následovala skvělá zábava, ve které jsem našel spoustu vtipných scén a zaslechl spoustu vtipných hlášek. Rozhodně nejsem zklamán. Fred Claus mě pobavil. Komedii doporučuji v orig.znění. Tím získá taky pár bodíků navíc. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film, který přiblíží atmosféru Vánoc, ale zase až tak moc nevyniká a spadá do průměrných vod. Je spíše pro odrostlejší diváky, děcka by se mohla nudit, protože se tu moc mluví a řeší se tu spíše dospělácké problémy. Takže pokud nechcete mít podpálený barák, tak jim raději pusťte něco jiného. Konec byl už celkem fajn. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně alespoň nějaký film z Ameriky, se kterým mi letos komerční televize udělali radost. Čekal jsem Sám Doma nebo Vánoční prázdniny a těch jsem se kupodivu nedočkal. Na druhou stranu to ale zachránila tahle fajnově praštěná komedie, za kterou kvalitně mluví i banda herců jako je Vaughn ,Giamatti, Spacey nebo Rachel Weiszová. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)
  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)

Reklama

Reklama