Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

Redík 

všechny recenze uživatele

Snímek s velmi průměrným scénářem, nataženým skoro až na neuvěřitelné 2 hodiny, sází především na vánoční tématiku a osvědčené herce. Jenže to bylo málo! Nestačil na to ani sympaták Vince Vaugh, ani usměvavé krásky Rachel Weisz a Elisabeth Banks, ani roztomilý Paul Giamatti v roli Santy či záporák Kevin Spacey. Nejsem už malý kluk, abych se nechal strhnout jen atmosférou Vánoc a proto hodnotím tak jak hodnotím. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn nebyl zábavný snad v žádné své roli. Ukecaný je parádně a hází jednu sarkastickou hlášku za druhou, ale nijak extra zábavný to není. Ještě ale mnohem horší jsou ostatní postavy. DJ elf, elfí ochranka atd. Do toho ještě příšerné zvuky, které se snaží z rádoby zábavných scén udělat nějakou grotesku či co. Jediné dvě věci, co mě potěšily, byl Kevin Spacey, ale ten se na scéně bohužel nikdy moc neohřál, a Stephen Baldwin účastnící se terapie "žárlím na svého bratra". ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Výchozí nápad o nezdárném bratrovi Santa Clause i zobrazení vánoční mašinerie na severním pólu je fajn. Pod tímto obalem se pak už sice neskrývá nic, co by nějak výrazněji vybočovalo z tradiční produkce, ale výsledek je velmi příjemný, vánočně naladí a párkrát vykouzlí úsměv na rtech (např. terapeutické setkání bratrů slavných). Poctivé tři hvězdy. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Trápnučká americká kravinka, pri ktorej by ma v kine určite vystrelo, DVD bohato stačí. Pre menšie deti to môže byť jeden z naj vianočných filmíkov, ale pre starších utrpenie. Vaughn je síce komediálny herec, ale byť ním, preorientoval by som sa už konečne iným filmovým smerom. Herecké obsadenie je tu dosť nabité a tým pádom aj z časti nevyužité. Je to taký iný Santovský príbeh. Je to síce pekne a draho natočené, rozpočet určite nebol najmenší, ale to z filmu nerobí kvalitný film. Kŕčovitosť nie je jediným mínusom, herci nezahrali bohvieako, réžia sa tiež nemá čím chváliť a celý scenár je len veľký žvást, ale niekomu sa to môže páčiť. 45% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Santa Claus je můj bratr. - To vidím." Klasický vánoční příběh o Santovi dostal v tomto případě naděleny dva nadvánoční atributy. Jednak přerostlého Freda Clause se sympaticky cynickým červeným pláštěm a zejména vynikajícího kontrolora efektivity výroby vánočních dárků Clyda Northcutta. Tato dvojka mě hodně bavila a jen doufám, že tohle byl dokument, protože jsem byl celý život hodný, takže si určitě zasloužím, abych pod stromečkem našel něco víc než ponožky, pyžamo a vodu po holení. Frede, potřebuju kondomy s příchutí chilli papriček, tak to s bráchou domluv. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Film byl zaslán do některých kin pod falešným názvem "Brotherly Love" (Bratrská láska). (HappySmile)
  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)

Reklama

Reklama