Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborná Vánoční komedie s dobrým příběhem, a skvělým hereckým obsazením. Film jako takový krásně nahnal tu správnou vánoční atmosféru. Jediné, co mi trošku vadilo byly někdy až zbytečně dlouhé scény, kde se až příliš dlouho bezsmyslně mluvilo (především v části po začátku). Ale krom toho, fajn podívaná, kterou vřele doporučuji. 75% ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Místy střelená komedie se spoustu známých tváří, proto mě celkem překvapuje, že je tak málo známá. Spolehlivě vám navodí tu správnou vánoční atmosféru a taky určitě pobaví. Nejlepší byla scénka ze začátku filmu - honička se Santama. Velmi originální byla na konci taky terapie méně slavým bratrů - ta se opravdu povedla. Takže doporučuju na nudné zimní večery. :) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Rodinná vianočná komédia, ktorú si divák užije najviac cez sviatky. Vyjde tu najavo, že rodinná pohoda a láska svojich blížnych sú tie najväčšie hodnoty, s ktorými môže človek počítať. Bolo to však natočené s pomerne veľkým pátosom a podľa obohranej šablóny. Pár zvučných mien a ich výkon ťahá tento snímok v hodnotení o trochu vyššie. 60/100 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemna, i kdyz opravdu malicka, zmena oproti klasickejm vanocnim filmum. Nevadilo by, ze to jede podle klasickyho schematu a predem vam je jasny, jak to dopadne. Ta premrstena delka by se taky dala vydrzet (film nenudi). Problem ale je, ze postupne ubejvaj vtipky. A pritom to Vaughn, a to neni zadnej muj extra oblibenej komik, ze zacatku skvele rozjizdi. Sice neni vylozene zlej, coz je skoda, chtelo to znej udelat vetsiho hajzlika, je ale neskutecne uzvanenej a vsechno silene okecava. A Vaughn je v tyhle roli perfektni a dokaze pobavit. Ono celkove se povedlo obsazeni, tlustej Giamatti nema chybu a Spacey se supermanovskym plastikem je paradni. Navic potesi malicky cameo brachy Slye. Takze celkove docela zabavnej vanocni film, kterej ale moh bejt o moc zabavnejsi. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Vaughnovi se nedivím, ale Giamatti, Weisz, Spacey i Elizabeth Banks asi hodně potřebovali peníze na dárky na příští Vánoce. Hledat vydařený a nápaditý fór je jako hledat borovicové jehličí na smrčku a spadá pod to skupinové sezení sourozenců známých lidí a zrušení velikonočního králíčka, ale jinak je to nepromyšlená a stupidní snaha o pozměnění a vyhledání kořenů santovského mýtu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)
  • Film byl zaslán do některých kin pod falešným názvem "Brotherly Love" (Bratrská láska). (HappySmile)
  • Clyde, kterého hrál Kevin Spacey, dostal od Santy Clause na Vánoce vytoužený Supermanův plášť. Spacey si v roce 2006 zahál Lexe Luthora ve filmu Superman se vrací. Tam má Kryptonian základnu na Severním pólu stejně Santa v tomto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama