Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Telefonuje si vaše třináctiletá dcera s někým, koho neznáte? Pozor, aby nešlo o vraha! V oboře letohrádku Hvězda je objevena již druhá oběť sexuálního devianta. Olina (A. Krejčíková), spolužačka zavražděné třináctileté dívky, má tajemství: telefonuje jí neznámý muž a zastřeným hlasem s ní probírá její pubertální bolístky. Olina se cítí osamělá. Rázná matka (V. Cibulková) ji svou majetnickou láskou dusí, i její tatínek (M. Etzler) má co dělat, aby ženinu lásku unesl. Matka pojme podezření, že neznámý telefonující je totožný s vrahem. Jenže to, co zprvu vypadalo jako zbytečná starost, přerůstá v opravdovou bitvu o záchranu dcery. V matčině minulosti je totiž cosi, co vzbuzuje strach… (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zastřený hlas jako detektivka, ve které nám tvůrci nabízejí několik možných holohlavých pachatelů. Hned zpočátku musím říct, že mi chování matky jako hysterické nepřišlo. Když se v okolí znásilňuje a třináctiletá dcera si s někým, ani neví s kým, telefonuje, tak to pardon, ale do normálnosti to má daleko. Vlastně celé je to prezentované tak, že matka majetnickou láskou dceru dusí. No nevím, kde kdo viděl to dušení, ale zpočátku jsem nic proti normálu nepozoroval. Na druhé straně poté, kdy se stala vražda a dcera se stále chovala jako hloupá nána, se z Cibulkové stala bláznivá hysterka. Herečka, jinak velmi dobrá, přehrávala, vše působilo spíše afektovaně. Tvůrci ani pořádně nezapracovali na napětí, protože dramatická hudba hrála prakticky neustále, takže nebyly rozlišené běžné situace a opravdová dramata. Mě osobně pak překvapilo, jak měla mít Olina natrénováno a v kopci už nemohla. Nebo to celé bylo naplánováno i s dcerou? V tom případě škoda, že se to divák nedozvěděl. Vůbec se kriminalisté chovali podivně. I po oznámení matky a hodinových telefonátech s cizincem se policie ani nepokusila telefon vysledovat nebo se ve vyšetřování vydat jiným směrem. Hlavně, že se málem nechali svést třináctiletou školačkou a to přímo ve škole navíc při výslechu. Matčin skok přes zábradlí a běh za autem, když policisté sedí nedaleko, pak už doslova připomíná frašku. Proč šla matka za svým násilníkem ví asi jen ona sama. A závěr? Místo dramatického napínavého konce je nám servírováno hodně nemastné a neslané zakončení. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný televizní film se zajímavým námětem. Výborná je především mladá Aneta Krejčíková, která ve svých 14ti letech hrála 13ti letou, ale to je detail, protože ze zkušenosti vím, jak je obtížné takové holky správně věkově zařadit, hádal bych jí i tak více let. Bohužel film mi připadal příliš rozvláčný, takže napětí střídaly hluché pasáže a konec vyloženě scénárista nevymyslel, tak si pomohl takovým...ničím...škoda. Herecké obsazení mimochodem příjemné, potěšila Jiřina Bohdalová a homeless v podání herce, kterého neznám :-) PS: Už znám, je to Rostislav Novák st. :-) ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Solidní tv film o zabité a znásilněné 13 leté dívce. Samozřejmě pachatel neznámý ,ale zjistí se že má na svědomí další dva případy. Matka jiné dívky ,která s poslední obětí chodila do třídy začíná mít o dceru velkou starost. Zjistí že dceři kdo si volá a má podezření ,které se nakonec ukáže jako správné. Sama máma ve stejném věku něco podobného zažila ,ale nechala si to pro sebe. Snímek ukazuje jak těžké to je vychovávat 13 letou dceru ,když vypadá nejmín na 15 a kde kdo se za ní otáčí. Snímek nás záměrně vede na stopu,ale úplně někoho jinýho. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Jo, holky, když vylezete ven s tím, že Vám to má co nejvíce slušet, riskujete! Nějaký prasák se každou chvíli najde. Kriminálních příběhů na tohle téma asi není nikdy dost. "Zastřený hlas" mi přišel herecky velmi slušný, jinak trošku levný. Velmi přesvědčivé jsou civilně a uvěřitelně působící reálie z pražských Petřin a obory Hvězda. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sice to mělo aktuální téma, ale jeho zpracování bylo naprosto nezvládnuté. Drama, které se občas tváří jako krimi, chvíli jako komedie (téměř všechno, kde byla Jiřina Bohdalová) a ve své „thrillerové“ fázi ujede definitivně. Scénář byl prostě nedotažená blbost a nenápaditá režie to jenom zvýraznila. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama