Reklama

Reklama

V den, kdy vědec Eli Michaelson získal Nobelovu cenu za chemii, dojde k únosu jeho syna Barkleye. Únosci požadují dva miliony dolarů jako výkupné, ale otec odmítne zaplatit… V hlavních rolích Alan Rickman, Bryan Greenberg a Mary Steenburgenová.
Americký komediální thriller, který natočil režisér Randall Miller, vypráví o disfunkční rodině, v jejímž čele stojí renomovaný vědec Eli Michaelson (Alan Rickman). Právě dostal Nobelovu cenu za chemii, zatímco jeho syn Barkley (Bryan Greenberg), jemuž se už dlouho nedaří plnit otcova očekávání, se usilovně snaží získat doktorský titul. Jenže když je Barkley unesen, Eli za něho odmítne zaplatit výkupné dva miliony dolarů, což je suma, kterou obdržel jako novopečený držitel Nobelovy ceny. Tak začíná doslova vražedný příběh o rodinném rozpadu, touze, zradě a konečné odplatě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka filmu, hudba sa tam vôbec nehodí, môj skromný názor. A Alan Rickman hrá nadštandardne a jeho kreácie sú k nezaplateniu. Tak ako býva zvykom má obmedzenom priestore dokázal stvárniť toho parchanta úplne dokonale, nemá chybu, ale čím film trpí je všetko ostatné. Taký scénar a dialógy, niekedy človek uvažuje, či vlastne chceli filmovať kriminálku, alebo zvrhlú komédiu. Začína to ozaj zaujímavo, úvodná pasáž človeka zaujme, kanibalizmus? Useknutnutý prst, krv a tak Úvodné predstavenie postáv nie je na škodu a prvý záber na Alana celkom mohol aj zaskočiť (každopádne to zahral skvelo, predsa Alan hral v každom filme prvotriedne.) Ale ani Alan to nezachránil. A ten koniec ma trochu iritoval. No nevadí, aj taký film musí byť. Malo to tóny brané asi ako aj čierna komédia, ale mne osobne niektoré vsuvky rádroby vtipné, neprišli. A celé moje hodnotenie si zasluhuje Alanova protivná postava, ktorá je tak dokonale protivná, ješitná... Že nemá chybu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně tomu škodí strašně dlouhá stopáž, do který se Miller snažil nacpat strašně moc věcí, takže rychlej střih alá Ritchie, kterej by tomu slušel, zase nebyl tak moc využit. Ale i tak vznikla slušná krimikomedie, jíž nelze upřít promyšlenost a výborný obsazení, kterýmu jednoznačně kraloval Rickman vyloženě si užívající roli arogantní profesora chemie. 65% ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná černá komedie, která je plná opravdu zajímavých nápadů a dějových zvratů se zde uděje hned několik, ale bohužel jak se říká, všeho moc škodí, a když chce někdo narvat moc nápadů do jednoho ani ne dvouhodinového filmu, tak pak bohužel dojde k tomu, že než divák pobere jeden dějový zvrat a uvědomí si, o co tam vlastně jde, tak už zase dojde k jinému zvratu v ději a divák aby začal přemýšlet nanovo. Opravdu tenhle film má perfektní nápad, má i solidní a chvílemi velmi napínavý děj, je to promyšlené do nejmenších detailů, má kvalitní a známé herce, a kdyby to nebylo tak překombinované, tak bych s chutí dal pět hvězd, ten potenciál zde rozhodně je. Vždyť kde jinde uvidíte jako vždy úžasně a kvalitně hrajícího Alana Rickmana klátit snaživou studentku, kde jinde uvidíte sexy svůdnou Elizu Dushku v roli kalkulující mrchy, která nemá v sexu zábrany? K tomu všemu je zde navíc příběh, který svou originalitou a dobrým nápadem opravdu dokáže diváka strhnout a musím říct, že příběh byl nepředvídatelný a mohlo se tam udát prakticky cokoliv. Zkrátka tenhle film splnil přesně to, co jsem od něj očekával, ale bohužel ta překombinovanost je zde hodně na škodu a já kvůli tomu musím s hvězdičkou dolů. Ale i tak si myslím, že to pro tenhle film nedopadlo z mého pohledu tak špatně, jelikož očekávání jsem měl nemalá a film je dokázal téměř naplnit. Takže jsou to zasloužené čtyři hvězdy. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Ohodnotit tento film je jeden z největších oříšků, které jsem zatím musela při hodnocení rozlousknout. Alan Rickman - my favourite, ve filmu, který by mě jinak nezaujal a nejspíš bych se na něj ani nepodívala. Obecně: výborně zahrané, dobré téma i obrat při vyšetřování a dokonce i patosový konec ujde. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Tak dlhšiu dobu som mal tento film vyhliadnutý a konečne som si ho pozrel, sklamaný niesom, ale film ako celok je tak trošku rozporuplný a čo sa kvality týka, iba ľahko nadpriemerný. Základ príbehu tvorí únos syna, ale nieje to klasický krimi thriller, niekedy je film až zbytočne prekombinovaný, inokedy lahko predvídateľný, ale stále si to udržiavalo celkom slušnú úroveň. V podstate prvá pol hodina iba tak oboznámi s postavami, vzniknú tu nejaké vtipné situácie, dalšia pol hodina sa venuje tomu hlavnému -únosu a vypátraniu, no a zvyšok sa už iba vysvetluje(skôr zamotáva). Skvelý Alan Rickman v zaujímavej hlavnej úlohe, postava jeho filmové syna nebola zlá ale ani nič extra, v zápornej roli Shawn Hatosy miestami zlyháva a z vedľajších úloh ma potešili Danny Devito, Eliza Dushu a veľmi dobrý Bill Pullman v úlohe vyšetrovatela. Škoda, možno by som dal tomuto filmu aj vyššie hodnotenie, ale až na toľko ma film nezaujal. Nemá vyslovene veľké chyby, ale scenár je až zbytočne komplikovaný, ale aj tak tu funguje celkom dobre thrillerová stránka filmu a ani nejaké tie narážky na humor nesklamú. Aj napriek prekombinovanému scénaru je plus, že si to stále dokázalo udržať dobrú úroveň, ale predsa len ma to už potom až tak nebavilo, skôr tohto mohlo byť menej a viac výraznejšie, ale nevadí. Bezcenný syn je dobrý film na jedno pozretie, ako oddychovka viac ako slušný, ale viackrát už asi nie. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama