Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinka kamarádek společně slaví Vánoce. Bohužel v domě, kde před patnácti lety došlo k tragédii. Legenda vypráví, že malého Billyho zneužívala vlastní matka. Zamykala ho ve tmě na půdě a dolů směl jen o Vánocích. Když zjistil, že Santa Claus není, brutálně zabil svého otčíma, sestru i nenáviděnou matku. Znuděná děvčata vytrhne z vánoční pohody nejprve několik obscénních telefonátů. Později začne jedna po druhé mizet. Mrazivý sváteční večer a nezvaný host, který si přišel splnit své nejtemnější sny... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (211)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, životní příběh Billyho, jeho matky a jeho sestry/dcery mě dost bavil, byl dobře natočenej a vymyšlenej, ale jinak jsou Černé vánoce jen dalším zřejmě (protože původní film ze sedmdesátých let jsem neviděl) nepovedeným remakem, který, snad vyjma docela zajímavého a místy nechutného způsobu odpravování členek sesterstva, trpí skoro všemi neduhy současných amerických mainstreamových hororů o/pro teenagerech/y. Ten konec v nemocnici si mohli kliodně odpustit, to už je jen trapná nastavovaná kaše. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $16,273,581Tržby Celosvetovo $21,510,851Tržby za predaj DVD v USA $28,545,844 //počet predaných kusov 1,724,751║ Klasická pásová, ničím zaujímavá teen vyvraždovačka, ktorá našťastie nemá priestor pre nudu, stále sa tam niečo deje, takže zaspať pri tom nehrozí ale pre šancu na druhé pozretie vás ničím preboreným neohúri. /35%/ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těžce průměrný slasher zachovávající všechna žánrová klišé od začátku až do konce. Takže postavy se chovají idiotsky, s telefony i počasím je tradiční problém a to vše v domě s minulostí. Co tomu dává body navíc je závěrečná dvacetiminutovka, krátká stopáž, celkem vydařený casting a relativně solidní vraždy. Jakkoliv se totho zdá na 80 minut dost, je to jen za 40%. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

V rámci merítok žánru (subžánru) solídna záležitosť, ktorá je svižná a nenudí. Prisahal by som, že to malo aj náznaky atmosféry, no veškeré pokusy o jej navodenie sa príliš rýchlo stratia pod mnohými výraznými "kiksami" zo strany scenáristov a prebytkom "flashbackov", po väčšinou úplne zbytočných a nezmyselných. Film si po celú stopáž ponecháva štýl a na pohľad je zaujímavý, stupídne chovajúce sa dievčatá sú sexy (ako sa na slasher patrí), vrahove telefonáty sú pomerne desivé, vraždy sú brutálne, šťavnaté (občas mierne prehnané) a povedal by som, že dobre funguje aj atmosféra Vianoc. Ono to je viac-menej fajn, nebyť spomínaných scenáristických dier, nezaujímavých "flashbackov" a záveru, ktorý sa mi akosi nechce komentovať (WTF?!), bol by to remake, ktorý originálu väčšiu hanbu nerobí (originál má naviac v podstate len v oblasti atmosféry). Keby sa aspoň tie "holky" ukázali nahé, prihodil by som aj tú štvrtú hviezdičku, takto ostávam pri pekných troch, s tým, že skutočne existuje mnoho nudnejších a fádnejších remakov horrorových klasík. Zámerne som nepoužil slovo "stupídnejších", pretože tento taktiež mnoho rozumu nepobral... "Ovšem", od slasheru toho veľa nečakám a tento sa mi napriek všetkému páčil... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Rusáci mu sestřelili sáně. Santa Claus je mrtvej.- S odstupem času musím říci, že jde o zábavný slasher plný barevných světýlek a očí. Oči vydloubané, vytrhané, vyražené a rozvěšené na vánoční stromek coby ozdoby. Billy to neměl lehké, a tak není divu, že si nakonec svoji rodinu přisvojil včetně sestry Agnes, jejíž byl otec. Telefon odkazuje na Vřískot, chodby mezi stěnami na Lidé pod schody. A nechybí ani uříznutá hlava! Střeva ven tedy bohužel ne....ale co takhle šťavnatého pečeného andělíčka? Hodnocení ponechávám, možná bych i půl hvězdy přihodil....3,5* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Kristin Cavallari odmítla roli Kelli. (Stocki)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru během ledna 2006, natáčení zabralo 29 dní. (Stocki)
  • Ke snímky byly natočeny 3 alternativní konce, které ale nebyly nikdy vydány. (Dlee)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama