Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (838)

petero 

všechny recenze uživatele

Bell umí, Christensen a jeho kamoška neumí. Liman umí len tentoraz narazil na riedky scenár a tak film sa nemôže poriadne oprieť o príbeh a tým pádom je menej peckový ako samotný trailer. Film aspoň dáva odpoveď na otázku keď sa pred nami z nenazdajky objaví nejaké auto alebo nám zrazu zmizne z dohľadu, tak šoférom je určite nejaký skokan :-). ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jumper nepřináší do žánru sci-fi absolutně nic nového a jen vrství jedno klišé za druhým. Christensen s výrazem à la Steven Seagal je snad největší slabinou celého filmu a to je u titulního hrdiny na pováženou. Příběh má navíc v sobě tolik děr jako moje obnošené ponožky a film tak sráží na úroveň nezáživného podprůměru. Nebýt Jamieho Bella, tak jdu s hodnocením ještě níž. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

To je neskutečný jakou rychlostí se tenhle film řítí. To se nám něco děje a najednou se děje úplně něco jinýho. Nejhorší je, že se nic pořádně nevysvětlí a film těží jen ze zdařilých efektů. A samozřejmě z docela povedeného nápadu. Jenže to nestačí, autoři si s tím mohli dát trochu práci a ten děj trochu víc propracovat. Vždyť to je hrůza, divák si musí úplně všechno domýšlet. Moje oblíbená Rachel Bilson se moc nepředvedla, je to sice kočka, ale měla by zůstat u seriálů. Christensen špatný a Jackson mi do té role vůbec neseděl. Jednoznačně nevyužitý potenciál, mohlo se z toho vytřískat mnohem víc. 40% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Filmy o normálních lidech, z kterých se přes noc stanou borci, prostě nemám rád. Proč? Mám vlastní bujnou fantazii. Očekával jsem další slátaninu plnou akce poslepovanou několika romantickými gesty a docela jsem se trefil. Čím víc se blížil konec, tím víc jsem se nudil. Závěr, který nic neřeší a nic nevysvětlí. Škoda. Některé pasáže mě totiž až překvapivě bavily a Samuelův drsný výraz mě taky nikdy neomrzí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jamie Bell rulezz!:) Ačkoliv je hlavní postavou David, v podání, pro mě jako obvykle nevýrazného Haydena Christensena a nádherná Rachel Bilson, tak tím hlavním dynamickým motorem, který celému filmu dává ten elektrizující náboj, je právě Jamie. Pro mě má zkrátka spousta těch anglických hereckých "ďáblíků" v sobě obrovskou dávku charizmatu, který dokáže naprosto převálcovat skoro vše ostatní. V tomto případě zcela neutrálního a průměrného Haydena, který by si zde bez Jamieho sotva "poskočil":) a naprosto jednoduchý a prostý děj, který se spoléhá především na efekty a nebýt právě Jamieho, pohledu uchvacující Rachel či zlotřilého Samuela L. Jacksona, jednalo by nejspíše o naprosto krátký, mdlý a velmi bídný "skok." A škoda Kristen Stewart, která si zde stihla jen otevřít dveře a hned zase musela běžet:) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama