Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletý Emerson (Aaron Webber) žil dosud jen se svými rodiči. Když se však ocitne ve svém dospívání sám - rodiče prochází manželskou krizí, pokusí se navázat nový citový vztah ke svému homosexuálnímu učiteli... Film posbíral řadu cen na filmových festivalech po celém světě - mj. na Mezipatrech 2006 Cenu diváků a Cenu hlavní poroty. (5150)

(více)

Recenze (11)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Žádná boa, žádné uječené scény a dokonce ani žádné dialogy o tom, jak jsem si při trhání obočí nedržel vyhrazené linky a po několik týdnů jsem vypadal překvapeně. Whole New Think nepatří mezi tyto filmy. Má hloubku, skvělé napsané postavy a homosexualita mužů tady vypadá úplně jinak než, jak jsem zmínil v začátku komentáře. Vlastně tady se ani o homosexualitu moc nejedná. Je to příběh o náklonosti studenta k učiteli, nerozvijí se tu podobný vztah jako v Loving Anabelle, byť pojednává na stejné téma. A to se mi právě na podobných filmech líbí. Jejich rozmanitost. Můžete je pokaždé uchopit jinak a pokaždé natočíte něco zcela jiného a když je i dobrý scénář, tak i originálního. A že tady je víc než vypečený. Zvlášť některé Emersonovo špeky jsou geniální a své studenty, kteří si o něm myslí, že gay, vždycky setře záviděníhodným způsobem. Každopádně režisér toto téma jen tak pohladil a vlastně ani moc ke kontroverznosti nešel, což není zas tak velký problém, ale prostě ke konci máte takový pocit, že ještě neřekl všechno a chcete vědět jak to dopadne. Myslím si, že tohle rozhodně rozhodně nezapadne v zapomnění...80% ()

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Přesně takové filmy opravdu, ale opravdu můžu! Malý, nezávislý film o vztazích a hledání sebe sama (ať už se jedná o Emersona, jeho rodiče nebo pana učitele a jeho častou návštěvu veřejných záchodků). To že jde o film s homosexuální tématikou samozřejmě víte, ale není to předkládáno jako hlavní téma snímku- Emerson zřejmě nerozlišuje mezi láskou k muži, či ženě...jeho heterosexuální rodiče řeší svůj vztah a nevěru ...a pan učitel je jediný "čistý" gay....Navíc je to v některých momentech velice vtipné! ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Krásný, pohodový a s nadhledem natočený nezávislý snímek o třináctiletém chlapci, vyrůstajícím v harmonické rodině bývalých hipíků - o jeho svérázném přístupu k životu, k lidské sexualitě, k "zastaralému" a konzervativnímu dělení objektů touhy či obdivu na muže a ženy (jeho názory jsou mi velmi sympatické - proč se nechat svazovat konvencemi - pokud k někomu cítíme velkou náklonnost, možná něco jako "spříznění duší", proč to nedat najevo tak, jak to cítíme - a je jedno, zda tou spřízněnou duší je muž či žena). Taktéž snímek o překonávání jedné manželské krize, o homosexuálním učiteli, který nepřímo díky chlapci znovunalezne ztracený klid a o krásné atmosféře zasněženého kanadského venkova. Snad jen škoda, že autor nešel s tak pěkným námětem ještě více "do hloubky". Avšak i tak je Whole New Thing velmi milým malým nezávislým filmem, jehož příběh a myšlenky jsou určeny pro lidi otevřené a bez předsudků. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Nezkaženej snímek, který svým vlastním způsobem vypráví příběh a přitom nepatří mezi "obyčejné" filmy, které se kolem těchto motivů pohybují. Velký plus - dobré herecké výkony. Nezapomenutelná scéná jak Robert Joy se pokouší sabotovat dům milence své manželky, vyběhne ven s tou rourou a v celé sekcenci vypadá jako ten nejposlednější lokaj :D ()

Legas 

všechny recenze uživatele

"Celá nová věc" je o prvních, v podstatě falešných, milostných citech mladíka ke svému učiteli, o hledání hranice mezi kamarádstvím a sexuální touhou. Film se nesnaží být dramatem až do morku kostí, i když k tomu jeho téma neustále svádí, ale spíše se snaží najít cestu skrze humor a uvolněnou zimní atmosféru. Daří se mu to téměř na výbornou. -------------- PS: Mladý herec Aaron Webber by byl ideálním představitelem Harryho Pottera. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Film bol napísaný za dva týždne a natočený za 15 dní. (dwdb)
  • Všetky piesne vo filme sú od kanadskej kapely The Hidden Cameras. (dwdb)

Reklama

Reklama