Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek o muži, který byl v mládí vychováván jako pes, musel bojovat o svůj holý život, o přežití. Postupem času jak stárnul se z něj stal poslušný zabiják, který plní rozkazy svého páníčka. Jedna zakázka se mu vymkne z rukou a šlape mu na paty policie. Všechno se mu ještě více zkomplikuje, když se na skládce seznámí s ženou, kterou tam její otec drží a zneužívá. Pomůže jí a dají se společně na útěk před policisty... (sheen)

(více)

Recenze (42)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Set-up príbehu o nemenovanom zabijakovi v cudziom meste, ktorý je po vykonaní práce následne stíhaný miestnym policajtom, film približuje k fámozne podobnému príbehu jednej noci v Hongkongu. Vďaka výbornej práci so svetlom a tieňom, premyslenou perspektívou v obraze a uhlami nasnímania je rovnako skvelé a presvedčivé aj vykreslenie zahnívajúcej metropoly ako nočnej mory plnej ľudského marazmu, skrz ktorej ulicami sa ako dva štvaví a zúriví psi stíhajú nájomný vrah s policajtom. Fatálnosť ich konania, ukazujúca paradoxne až ich príliš blízku podobnosť, speje k nezabudnuteľnému finále, ktoré však po ceste "peklom" žiaden raj neponúka. Extrémne drsný a nekompromisný thriller, ktorý nielen vďaka "romantickej vložke" v 3/4 filmu ponúka aj príval silných emócií je aj výpoveďou o živote, kde hnacím motorom je zaslepenosť pomstou a smutnej predurčenosti, resp. nemožnosti vykĺznúť zo zabehaných koľají. "Creatures live at the expense of other creatures". Jeden z najsilnejších filmových zážitkov v 2006. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zabiják, vychovávaný mezi rváči, pro kterého smrt nic neznamená a policista, kterého tento zabiják připraví o kolegu a on tak ztratí všechny zábrany, je nejen skvěle napsaný, ale též skvěle natočený. Oba hrdinové opravdu snesou označení "dog" - zabiják nemá slitování před nikým a neváhá jakkoliv bojovat o svůj život, policista je mu zase neustále v patách, což myslím opravdu NEUSTÁLE. Hodně se hraje na realističnost (všechny postavy dělají velké chyby včetně zabijáka) a především nekompromisnost. A Edison Chen je prostě výborný. Výsledný dojem mi dokonce nezkazila ani poslední dvacetiminutovka, protože romantická linie je jen záminkou k uzavření příběhu, který se opět neobejde bez násilí. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Drsne, surove, brutalne, agresivne a bezcitne, avsak nie bez emocii. Suboj dvoch muzov, ktorym v zivote nezostalo miesto pre nic ine len pre zlobu a nenavist. A presne aky je obsah filmu, taka je aj forma akou je natoceny. Obraz je temny, tmavy, prevazne sa odohrava v noci, kamera akoby sledovala hlavnych hrdinov zo strachom, ze ju rozmlatia. Tazko sa da hovorit o nejakych sympatiach k hlavnym hrdinom. Vo filme existuje len ich konflikt plny nenavisti, su doslova ako dva besny psy snaziaci sa roztrhat jeden druheho na kusy. Ta AGRESIA ma pohltila. Zazitok z tohto filmu sa neda porovnat s nicim co som vydel pred tym. Originalne a neuveritelne "powerfull", avsak takym sposobom, ako ziadny iny film. (10/10) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná a syrová podívaná je vlastně jednou velkou honičkou policajta a nájemného vraha, kteří jsou si podobnější, než by se mohlo zdát. Nečekejte žádnou velkou stylizaci, tady se jde hlavně po autentičnosti. Škoda je snad jedině dvojitého závěru, film mohl klidně skončit ve městě. Jinak samozřejmě palec nahoru. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Příznačnější název tenhle masakr mít ani nemohl. Kambodžský vrahoun, z kterého se ve vypjatých okamžicích stává agresívní pitbull (ať se na mě Jet nezlobí, ale přídomek "utržený z řetězu" si zaslouží někdo jiný) a stejně tak dovede být nelidsky chladnokrevný, proti policistovi, jenž se v honbě za zločincem neštítí ničeho. Oba mají přímočarý a brutální "tah na branku" a jednoho dovede zbrzdit jen ten druhý. Ona "romantická vložka" byla jediným momentem, kdy mi snímek milosrdně dovolil vydechnout. Dog Bite Dog je po Osoi hito a Oldboy dalším filmem, o němž mohu směle prohlásit, že jeho sledování mělo na mě stejné účinky jako rána kladivem do hlavy. Nářez. Dusný a surový. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama