Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephen Dorff a držitelé Oscara Mira Sorvino (Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Mocná Afrodité, 1995) a Anjelica Huston (Nejlepší herečka ve vedlejší roli – Čest rodiny Prizziů, 1985) se představují ve filmovém přepisu celosvětově proslulého příběhu o hrdinství a spiknutí, který byl natočen podle úspěšné řady knih spisovatele Roberta Ludluma (Agent beze jména, Poslední úder Omegy). Podplukovník Jonathan Smith (S. Dorff) je specialista na nemoci a bývalý agent elitní špionážní organizace Alfa. Ta zaměstnává ty nejlepší politické a technické experty a je podřízena přímo prezidentce (A. Huston). Když se na různých místech Spojených států objevuje záhadný smrtelný virus, povolávají Smitha ihned zpátky do služby. Jen on je totiž schopen najít a izolovat zdroj nákazy dřív, než si vyžádá miliony životů. Všechny čeká nelítostný souboj s časem a skutečností, že za vším stojí spiknutí, které sahá až do nejvyšších a nejmocnějších vrstev společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Islámský terorismus, virová nákaza, zrada v řadách zpravodajské agentury a dva agenti, kteří si v tom kalupu mezi Berlínem, Paříží, Afghánistánem a Washingtonem snad ani nestačí odskočit v letadle na záchod. Hvězdička navíc za přítomnost M.Sorvinové, které od dob Replacement Killers lze věřit úspěšnou střelbu od boku. ()

nitram 

všechny recenze uživatele

Robert Ludlum napisal vynikajucu knihu, podla ktorej bol tento film natoceny. Avsak filmove spracovanie, herecke vykony ako aj metraz filmu patria do kategorie B a na obrazovky TV. Nastastie slavnu triologiu Jasona Bourna podobny osud nepostihol. Jednu hviezdicku davam len kvoli pribehu a spominanemu autorovi predlohy... ()

Reklama

EricNor 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem knížku četl, ale ten film se mi docela líbil. Nečekal jsem nic extra a tak to dopadlo dobře. Ludlum je prostě tak dobrý autor, že se podle něho snad nedá udělat špatný scénář. Je to špionážní thriler, ktrému něco chybí, ale jako tv film to ujde. Na druhý díl se sice těším, ale zas mám na úterý v plánu Dark Knighta. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušný televízny film, plný agentov a sprisahaní. Herci sú sympatickí a veľmi dobre typovo vybratí. Napätie to trochu možno postráda, ale to hlavne pre svoju dĺžku. Zostrihanie na "normálnu" dĺžku by určite pomohlo - je zbytočné sledvať ako jednotlivé postavy prichádzajú v rozličnom čase na to isté. Do priemeru sa to však určite vmestí. Nedávno som videl filmík DIPLOMAT s podobnou atmosférou (a sympatickým obsadením) a v tomto súboji vyhráva Hades. Jason Bourne je určite iný level, ale toto v rámci žánru tiež neurazí... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"THIS VIRUS KILLS AND IT KILLS UGLY" Nezatížen knižní předlohou zasedl jsem k tomuto dvoudílnému televiznímu filmu bez předsudků a výsledný dojem jsem z něj nezískal nikterak špatný. Především první část, kdy se celá hra kolem smrtícího viru rozjíždí, působí velmi profesionálně a uceleně, s částí druhou je to pravda trošku horší. Tvůrcům snímku se nepodařilo udržet nastavený kurz a celé dílko tak v závěrečné fázi trochu ztrácí (formálně i obsahově). I přes tyto nedostatky se ale filmu po celou dobu svého trvání podařilo udržet můj zájem a pozornost, což jednoznačně musím přičíst k jeho plusům. Ne jednoho diváka také jistě potěší poměrně zvučné (čti známější) obsazení. V konfrontaci s filmovým Bournem (tedy dalším z Ludlumových hrdinů) HÁDŮV FAKTOR samozřejmě neobstojí, případný výsledek měření sil s podobnějším televizním projektem je už ale zcela jinou záležitostí. II Scénář: Elwood Reid (podle knižní předlohy COVERT ONE: THE HADES FACTOR /první kniha z celé série/ amerického spisovatele Gayle Lyndse, který napsal román na základě nepoužitých poznámek knižního hitmakera Roberta Ludluma). Hudba: J. Peter Robinson. 65% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Snímek vznikl podle stejnojmenné knižní předlohy (2000) Roberta Ludluma. (Olík)

Reklama

Reklama