Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (166)

grogodil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoniec si to existenciu predsa len obhájilo. Aj keď tá cesta k cieľu bola pekne povedané kostrbatá občas a práca scenáristu niekedy rovnako lajdácka fušerina ako samotné Dextrovo konanie. Nevieme ako pohnúť ďalej s dejom, tak tam nejak nasilu vsunieme postavy, ktoré sú v príhodnu dobu nejak podozrivo nepravdepodobne konkrétne ukecané? 'Lazy writing' ako z telenovely občas. Podaktoré vedľajšie postavy priehľadné a skratkovité, šablonovité, rovnako, ako spôsob, ako sa občas ich linky prelínajú... Posledné dve-tri epizódy vracajú Dextra do dôstojnej formy v akej som ho chcel vidieť po toľkom čase a finále je uspokojivou (aj keď ťažkopádnou) bodkou, v ktorú som ani moc nedúfal po predošlých epizódach, keďže mali bližšie k vyčpelým posledným sezónam, než k jeho začiatkom v najlepšej forme. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi důstojná ukázka toho, jak rehabilitovat nepovedený závěr jinak naprosto luxusního seriálu a jak „uzavřít“ celý Dexterův příběh. Dexterova postava neztratila za všechny ty roky ani špetku ze svého charismatu a je pořád stejně fascinujícím způsobem nejednoznačná, lehce (ne)proniknutelná a morálně konfrontační. Hlavní záporák se může směle zařadit po bok těch nejvýraznějších padouchů z celého původního seriálu. Je pozoruhodné, že i v dnešní době patří tohle mimořádně úderné pokračování mezi absolutní seriálovou špičku na poli krimi. [85%] ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že natočili pokračování, protože konec osmičky byl fakt hodně uspěchaný a špatný. Tak moc, že když jsem to po 3 letech sjížděl znovu, tak jsem si víc a víc uvědomoval, že si pamatuji, jak to zhruba skončí, ale co se tam dělo kolem toho jsem si už vůbec nepamatoval. Tady bohužel zopakovali stejnou chybu, protože se snažili odvyprávět dokonce jen v 10 (ač delších) dílech hon na dalšího darebáka, sžití se se svým synem, přerod jeho přítelkyně a vlastně to nějak rozumně uzavřít. Všechno to sice byl dobrý nápad, ale vůbec jsem se nestihl sžít s novým prostředím, novými postavami (a že jich tam bylo) a kromě Dextra samotného se ti staří známí chovali nějak divně. Harrison mi k tomu malému blonďáčkovi vůbec neseděl, Deb neřekla ani jednou dopíči (každopádně její až hororový nádech byl v poho) a Batista se taky nechoval podle jeho původní postavy. Tehdy Laguertovou urputně přesvědčoval, aby to nechala být a teď až moc jednoduše uvažoval o tom, že by to fakt mohl být Dexter. Závěr jsem tak trochu tušil, ale pořád mohl být jiný, chování Harrisona bylo dost divné vzhledem na to, co spolu právě prožili - měla to být spíš Angela, a i Dexter se vlastně při útěku zachoval iracionálně. Nemuseli rozjíždět mnoho sériovou záležitost, kterou by zase nezvládli uzavřít, ale i vzhledem na velmi pomalý rozjezd, jedna série navíc mohla zařídit úplně jiné pocity z celého Iron Lake, jeho obyvatel a vůbec zase uspěchaného závěru. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá série se táhne ve fantastickém duchu, jelikož zkaženou osmou sérii pokazit už nic nedokáže. Celá devátá řada si jede svoje a od prvních dílů má co nabídnout, každý díl je lepší a lepší. Divák si postupně získá zpátky Dextera, kterého v osmé řádě ztratil špatným závěrem. Jenže to netušíme co přijde posledním dílem této řady a je mi opět zle. Tvůrci něco budují devět dílů a posledním vše pohřbí? To si vážně dělají prdel? Kde je kodex? Kde je přesvědčení, které měl Dexter po celou dobu seriálu? Zahodí se to vše posledním dílem a on je fakt veškeré zlo? Vážně to nešlo udělat jinak? Položím opět milion otázek, ale odpověď nedostanu, protože tohle je opravdu definitivní a velmi špatný konec Dextera, řekl bych přímo nedůstojný! Jedna věc je jistá, tentokrát je aspoň definitivní a je to dobře, když tvůrci neumí dělat závěry! Druhý pokus jste měli, ale ... Škoda dalších slov. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně mám všech devět sérií Dextera za sebou. Byla to fakt neskutečná jízda, přátelé! Závěrečný přírůstek na to šel chytře, po těch letech změnil slunné a atraktivní prostředí floridského Miami za zasněžené a odlehlé městečko Iron Lake ve státě New York. A já jsem tuto změnu přivítal s otevřenou náručí. V nové deváté řadě se mi líbil ten modernější styl, pořád se zde vyskytovaly monology Dextera a z minulosti si to bralo dost, ale pociťoval jsem jisté inovace. Záporák zde konečně po kratší odmlce naháněl hrůzu, ono býti sériovým vrahem mladých dívek zní už na papíře dost mrazivě, ale hlavní představitel tohoto antagonisty zde po herecké stránce rozehrál mistrovskou šachovou partii. Asi patřím do menšiny, ale postava Harrisona na mě vůbec nepůsobila rušivě, ba naopak fungovala jako bezchybný katalyzátor jednotlivých vedlejších linek. Jinak závěrečné díly nabídly podívanou, kdy se atmosféra dala doslova a do písmene krájet. Jasně, pár nelogičností spatřilo světlo světa, na druhou stranu to rozhodnutí autorů, jak zakončit příběh této diváky milované postavy, považuji za zdařilý. A to je hlavní. Za mě 8/10 ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Kurt Caldwell (Clancy Brown) si na jukeboxu v hospodě pouští skladbu „Runaway“ od Dela Shannona. (hrumsrt)
  • V scéne, keď sa Angel ponáhľa k svojmu počítaču, aby videl fotografiu, ktorú mu Angela práve poslala, obraz jej a Dextera v objatí na gauči, si môžete všimnúť e-maily naľavo od fotografie v Angelovej schránke. Sú tam e-maily od postáv pôvodnej série, vrátane Joeyho Quinna a Vincea Masuku. (Dajman)
  • Ačkoliv se 9. série odehrává ve fiktivním městečku Iron Lake, které se má nacházet v americkém státě New York, tak se natáčela v historické vesnici s názvem Shelburne Falls v americkém státě Massachusetts. (Trajektt)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno