Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (166)

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásade som od Dextra dostal presne to, čo aj v pôvodnej ôsmej sérií: výborný, napínavý seriál, plný červeno-štvorčekových epizód, zakončený tradične modro-štvorčekovou epizódou, aby sa nepovedalo :D Každopádne, som rád za tento návrat, cením si odvahu zúčastnených - nadviazať na niečo tak kultové, akým bolo prvých osem sérií, nebolo úplne bez rizika. Našťastie, New Blood mal nový šmrc, nový ľadový nádych - tvoci nevsadili na úplne tú istú receptúru, naopak, nový prístup bol osviežujúci, ale s prvkami originálnej funkčnosti. Dexter trošku zostarol, statil svoje až chirurgicky dokonalé plánovanie a elegantné prevedenie, a to ho dovedie v tak malom meste, ako je Iron Lake, do bažiny s následkami vlastných činov. Pre fanušíkov  určite radosť v každom prípade. Díky, Dex! ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že natočili pokračování, protože konec osmičky byl fakt hodně uspěchaný a špatný. Tak moc, že když jsem to po 3 letech sjížděl znovu, tak jsem si víc a víc uvědomoval, že si pamatuji, jak to zhruba skončí, ale co se tam dělo kolem toho jsem si už vůbec nepamatoval. Tady bohužel zopakovali stejnou chybu, protože se snažili odvyprávět dokonce jen v 10 (ač delších) dílech hon na dalšího darebáka, sžití se se svým synem, přerod jeho přítelkyně a vlastně to nějak rozumně uzavřít. Všechno to sice byl dobrý nápad, ale vůbec jsem se nestihl sžít s novým prostředím, novými postavami (a že jich tam bylo) a kromě Dextra samotného se ti staří známí chovali nějak divně. Harrison mi k tomu malému blonďáčkovi vůbec neseděl, Deb neřekla ani jednou dopíči (každopádně její až hororový nádech byl v poho) a Batista se taky nechoval podle jeho původní postavy. Tehdy Laguertovou urputně přesvědčoval, aby to nechala být a teď až moc jednoduše uvažoval o tom, že by to fakt mohl být Dexter. Závěr jsem tak trochu tušil, ale pořád mohl být jiný, chování Harrisona bylo dost divné vzhledem na to, co spolu právě prožili - měla to být spíš Angela, a i Dexter se vlastně při útěku zachoval iracionálně. Nemuseli rozjíždět mnoho sériovou záležitost, kterou by zase nezvládli uzavřít, ale i vzhledem na velmi pomalý rozjezd, jedna série navíc mohla zařídit úplně jiné pocity z celého Iron Lake, jeho obyvatel a vůbec zase uspěchaného závěru. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se kluci ušatí moc nevytáhli.. Trošku jsem čekala, že když se Nick Slaughter přesune více na sever, tak to nebude jen o změně barevného filtru na kamaře, ale dostane tu správnou "severskou" atmosféru. Bohužel šanci na pozdvihnutí úrovně autoři propásli. V podstatě místo cool sarkastické vyvražďovačky inspirované severskou Evropou nám nabízí jen diletantské látání zpackaného konce předchozí série. Jack Alcott je navíc neslaný, nemastný, tak doufám, že nedostane vlastní seriál. Nebyla jsem a asi ani nebudu cílovka.. Pozitivní na tom pro tvůrce je, že jsem byla schopná to celé přežvýkat (třeba taková Hra o trůny takové štěstí neměla). Aspoň jsem si doplnila seriálový přehled. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Dexter se po osmi letech vrátil,aby fanouškům poskytl uspokojivější uzavření než to z osmě řady a až do finále to byl návrat uspokojivý.Sice tomu chyběl ten správný Dexter feeling (ten jen tu a tam vykoukl zpoza rohu),ale jinak sem s celou řadou neměl problém a neměl jsem ho až do finále,které je v případě tohoto seriálu nejspíš prokleté.Je sice fakt,že jsme čekali,že se něco podobného - možná lehčí spoilery - stane již v osmé sérii a úplně nesouhlasím s tím,že ze sebe Dexter udělal blbce tím,že zabil poprvé nevinného člověka (těch přeci jen pár bylo už předtím - Doakes,LaGuerta,Debra),ale v tomhle případě tomu absolutně chyběly emoce,které by se dozajista dostavily,kdyby něco takového před lety udělala právě třeba Debra,nebo Bautista.Takhle to působí uspěchaně (to co se buduje a vyvíjí celou sezonu se změní během minuty) a prázdně a sráží to jinak celkem vydařenou nástavbu a úlitbu fanouškům.Až to na mě působí jakože si Showtime někde v šuplíku už teď syslí spin-off Harrison...70% ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani bych netušil, že se někdy dočkáme návratu Dextera, tím pádem i šanci na nápravu finále osmé řady. Stálo to za to? Ale celkem jo! Tedy až nato finále. Nejdřív jsem se strašně bál, že mě budou vadit Dexterovy hypnotické jevy. Protože já tohle absolutně všude nesnáším, ale tady se to docela povedlo. Debřina mother fucking mluva je zpátky s plnou parádou. Zapadla skvěle. Hlavní je, že Dexterovi z ní doopravdy nejebe (jak to většinou u přízraků bývá). Občas jsem se i dobře zasmál, vlastně stejně jako při starších sériích. Moc se mi líbí, že se seriál přizpůsobil moderní technice. Třeba takový dron, krimi podcasty nebo smartphony. Vážně se to do toho prostředí hodilo. Městečko je taky krásně zpracované. Parádní změna od horkého Miami. Nový záporák je dokonalý nechutňák. Jeho herec to zahrál výborně. Ostatní postavy jsou také moc bezva. Dokonce Dexterovi noví nejbližší mi přišli moc fajn. Indiánka mi nevadí. Vrátila se i stejná hudba, stejný motiv. Což je naprosto skvělé, padne to dokonale. Musím říct, že jedna propojená věc se starými sérii je skvělá, ale to ostatní už tolik bohužel ne. Dexterův syn mi lezl celou dobu na nervy. Pořád se s Dexterem jenom hádal a já hrozně nesnáším, když se postavy mezi sebou dlouhodobě hádají, a ještě k tomu úplně zbytečně. Nevím, jestli je to tou postavou nebo absolutně nesympatickým hercem. Spíš by bylo mnohem lepší, kdyby si vše urovnali už po pár dílech, jinak by to nebylo ani tak špatné. Ale tohle mezi nimi byla celou dobu hrozná telenovela. To bylo na sérii nejvíc špatné. Velká škoda, že toho z minulých sérií nebylo více. Dokonce bych ani nemusel předešlý děj znát. Potom mi přišel jako úplně pitomý nápad dávat do intra spoilery na probíhající díl. Kterého ňoumu to napadlo, musel jsem si vždy překrývat televizi rukami. Alespoň název epizody umístili hezky do scény. Pak mě trochu zklamalo, že když měl Dexter svoji příležitost k „vyšetřování“, tak už nebyl tolik mrštný a detailistický jako dříve. Závěr je takový, že ani nevím, jestli se mi líbil nebo ne. Nebo jestli je aspoň tohle druhé finále lepší než to předchozí, to nejspíše ano. Určitě to mohlo pro diváky dopadnout i o dost hůře. Každopádně já bych to zakončil trochu jinak. Posledních dvacet minut bylo spíše pro nás diváky utrpením. 80/100 ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Kurt Caldwell (Clancy Brown) si na jukeboxu v hospodě pouští skladbu „Runaway“ od Dela Shannona. (hrumsrt)
  • Zbraň, kterou Dexter (Michael C. Hall) zandavá do držáku u sebe v obchodě, je malorážka CZ 457 České zbrojovky Uherský Brod. (veronikajel)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama