Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (166)

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nebudu přehánět, když napíšu, že jistý Dexter patřil v době své největší slávy mezi seriálová esa. Asi každého fanouška (včetně mě) naštval závěr seriálu - mnohými přirovnávaný k "nejdebilnějším koncům vůbec", stejně jako Ztraceni nebo Jak jsem poznal vaši matku. Po oznámení zbrusu nového pokračování se moje srdíčko zatetelilo a nemohla jsem se dočkat dalšího osudu nejoblíbenějšího seriálového vraha historie. A jak to dopadlo? Nad očekávání dobře. Dexter začal nový život, vyměnil parné Miami za zapadákov na severu, v klidu si prodává lovecké potřeby, ale jednoho dne ho dožene minulost. Michael nezestárl snad ani o den, neztratil svůj smysl pro černý humor, pořád umí krásně vraždit a stojí proti němu hodně zákeřný protivník. Bohužel, i když se vyvrcholení desetidílné série dalo čekat, jeho provedení mě zase zklamalo. Tentokrát se navíc nějakého návratu těžko dočkáme... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že by mě vyústění nadchlo, ale poslední 3-4 díly jsem byl ve vyložené katarzi. A to se mi stává míň a míň. Nakonec jsem z návratu nadšen a to jsem fakt nic moc nečekal, jelikož nemám moc rád ve filmech mrazivá prostředí. Dexter je však srdcovka, kterou jsem si před návratem hezky zopakoval a Michael C. Hall je v roli tak strašně dokonalý, že jej nepůjde nahradit žádným případným spin-offem. Návrat původního tvůrce k seriálu se ukázal jako kruciální a buďme za ten původní nepovedený konec rádi, nedostali bychom New Blood. Plná palba i přes občasné logické lapsy. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi důstojná ukázka toho, jak rehabilitovat nepovedený závěr jinak naprosto luxusního seriálu a jak „uzavřít“ celý Dexterův příběh. Dexterova postava neztratila za všechny ty roky ani špetku ze svého charismatu a je pořád stejně fascinujícím způsobem nejednoznačná, lehce (ne)proniknutelná a morálně konfrontační. Hlavní záporák se může směle zařadit po bok těch nejvýraznějších padouchů z celého původního seriálu. Je pozoruhodné, že i v dnešní době patří tohle mimořádně úderné pokračování mezi absolutní seriálovou špičku na poli krimi. [85%] ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže Dexterův příběh skončil skoro přesně tak, jak mi bylo během celé jeho nové desáté řady postupně víc a víc jasné že skončí, protože jinak vlastně ani skončit nemohl. Tedy uspokojivě skončit. Cítím trochu sentimentu a nostalgie, protože navždy odešla část mého filmového pokročilého mládí... no dobře, tak teda mého středního věku. Jsem rád, že děj nijak nerozvíjel postavy homomanželů ani ekologickou mládež z prvního dílu, moc rád jsem znovu viděl Dexterovu ošklivou milou ségru a velkého sympoše Batistu a pá pá! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé hodnocení je dnes večer shovívavé, zřejmě za to může nostalgie a fakt, že mám prostě a jednoduše filmového Dextera ráda.. Chápu, že jsou někteří jeho oddaní fanoušci rozčarovaní a možná i zklamaní, ani mně ten závěr úplně nesedl.. Nicméně potkali jsme se, pobavili se a holt se i rozloučili.. Nepříjemnou Debru odpouštím zcela a na Angelu chci zapomenout.. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Kvapkajúca krv zobrazená v hlavnom názve (DEXTER) pokrýva s každou epizódou viac a viac slová NEW BLOOD (nová krv). (Dajman)
  • V scéne, keď sa Angel ponáhľa k svojmu počítaču, aby videl fotografiu, ktorú mu Angela práve poslala, obraz jej a Dextera v objatí na gauči, si môžete všimnúť e-maily naľavo od fotografie v Angelovej schránke. Sú tam e-maily od postáv pôvodnej série, vrátane Joeyho Quinna a Vincea Masuku. (Dajman)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama