Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Narya89 k tomuto seriálu (2)

Dexter (2006) 

Dexterovi jsem se nejdřív určitou chvíli vyhýbala, protože jsem ho považovala za další z kriminálních seriálů, kde se jen kouká na mrtvá těla a hledají stopy. Nicméně jsem se spletla a jsem za to ráda, protože Dexter má mnohem víc co nabídnout, než cokoliv v podobném žánru před ním. Už jen ten koncept sympatického, možná i soucítícího "spravedlivého" vraha vyvolává kontroverzní otázky a jednoznačně zaujme svou originalitou. Záporno-kladní hrdinové tu sice byli, ale asociální hodný snažící se zapadnout chlápek ve středním věku s neobvyklými vraždícími sklony je jedinečný. Mimo hlavní postavy obsahuje ještě mnoho dalších zábavných postav jako Angel či Masuka a v několika sériích se zajímavě a dramaticky rozvíjí, kupodivu ne na úkor kvality. Really fuckin' great! ()

Nová krev (2021) (S09) 

SPOILER ALERT: Pokračování kultovního Dextera po 10 letech jsem uvítala s nadšením - přece jen konec byl takový mlhavý a dalo se čekat, že někde začne odznova a jako každého mě zajímalo, jaké to bude tentokrát. Přidání teď už teenagera-Harrisona taky ději rozhodně pomohlo, stejně jako další serial killer, operující zrovna ve stejném maloměstě, kde si vybudoval fake Jim Lindsay i svůj poměrně peaceful afterlife. Akorát abstinující Dexter mě trochu zklamal. 10 let se ovládá a pak do všeho hodí vidle, asi jako každý addict. A co hůř, pak pokračuje v podobném duchu bez svého kódu, kdy likviduje koho chce jen pro pomstu, z osobních důvodů, než aby aspoň zkusil trochu věřit  a svěřit se své partnerce, místní šerifce Angele, která je mimochodem extrémně schopná a jako jediná si všechno spojí a odhalí pravou identitu BHB (což musí být v roli přítelkyně extrémně těžké si i jen připustit tu možnost). Té očividně ani neplánoval říct, kdo byl zodpovědný za všechny vraždy v okolí, včetně její nejlepší kamarádky, ačkoliv ví, že už roky jí to nedává spát. Jako proč?? Mohl jí dát closure a peace of mind, ale ne, to udělá jen ve chvíli, kdy mu jde o krk a potřebuje odvést pozornost. How noble...a o chudákovi Loganovi ani nemluvím. To ho nemohl pouze omráčit, uspat apod??? Moc dobře věděl, že za nic nemůže. Nedivím se Harrisonovi, že ho představa života na útěku nijak nenadchla, i když samozřejmost, s jakou hned zmáčkl spoušť taky dává tušit, že dark tendencies ho rozhodně neminuly, jakkoliv si hraje v dané situaci na Mr. Righteous.  Doufám, že se o jeho osudu ještě dozvíme něco dalšího z pokračování, nicméně tato série Dextera byla za mě emočně napínavá, ale poněkud méně morální a důkladná, než předchozí seriál (skoro žádné hledání důkazů viny, snaha dostat pouze ty, co unikli systému, pouze VRAHY, atd.) Na druhou stranu, přes všechny tyhle nelogičnosti, které podle mě nenavazovaly a nerespektovaly moc nastavení z původního Dextera, se mi série líbila hlavně svým postupným budováním napětí, skvělou Angelou, i vývojem trochu awkward vztahu Dexe se synem. Moje oblíbená vždy upřímná Deb jako jeho svědomí pobavila, zápletka s Kurtem a Molly se taky povedla, stejně jako návrat legendárního Angela Batisty, který pořád vypadá skoro stejně a ještě ze šuplíku nevyndal složku Laguerty, za což má mé nevyhnoucí sympatie. Jen škoda, že nedošlo na závěrečnou konfrontaci. Celkově je asi dobře, že se Dexovi dostalo takového konce, protože jak sám řekl, THERE IS NO OTHER WAY. " Justice must be done. Rest in peace by Deb`s side. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama