Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 2 - Ali Larter, Sendhil Ramamurthy, Greg Grunberg
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 2 - Ali Larter, Sendhil Ramamurthy, Greg Grunberg

Recenze (948)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tááák. Konečně mám za sebou všechny 4 série, jejichž zhlédnutí jsem si rozprostřel do období kratšího než jeden měsíc. Upřímně vám mohu říct, že i kdyby existovala série č.5, tak k jejímu zhlédnutí bych se už nepřekonal. Seriál má neuvěřitelně sestupnou kvalitu. Zatímco první série je naprosto úžasná a má alespoň nějaký smysluplný děj, tak ve všech sériích následujících se prostě někdo snaží vařit z ničeho. Tudíž vám tentokrát dávám svolení, věřit těm zdejším pověrám o propastném rozdílu mezi první sérií a všemi ostatními. Přesto jedna z postav přirostla k mému srdci natolik, že jsem seriál dokoukal až do posledního natočeného dílu. Ano, řeč je samozřejmě o zloději schopnosí a věčně pozitivně naladěném sympaťákovi se smyslem pro humor - o Sylarovi(Zachary Quinto). Celou dobu jsem s ním soucítil a držel mu všechny palce včetně těch na nohou. Trošku více mi v seriálu překáží, že se určitá situace dá jednou provždy vyřešit naprosto přímočarým a snadným způsobem a přesto naši hrdinové si vyberou cestu nejtěžší, která daný problém nevyřeší, ale pouze oddálí. Na druhou stranu chápu, že kdyby autoři k seriálu přicházeli tak přímočaře a alespoň z části s takovou genialitou jako já, tak by za pár dílů v poklidu skončil a nebylo by to určitě úplně ono. Někdy jsou vypjaté momenty docela efektní a krásné na pohled. Jindy zase naprosto odfláknuté a technicky nedoladěné, ale je to jen SERIÁL, takže se to dá asi přehlédnout. Přes 3* svoje hodnocení určitě nedostanu. Protože ve 3 ze 4 sérií jsem někdy i docela trpěl, protože takových nějakých těch pěkných momentů, kdy se třeba při vhodné konstalaci hvězd, dostaví i zimomriavky je tam docela poskrovnu. Takže ty 3* a jdu o dům dál. P.S. Český dabing není rozhodně zlý a o nic nepřijdete, když se pro něj rozhodnete. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hrdinové. Tak majestátní název, který v sobě schovává spojení několika různých námětu využitých hlavně ve filmech. Tim Kring autor seriálu si toho opravdu hodně "půjčil" to nelze popřít. Stejně jako fakt, že dokázal z mixu několika témat vytvořit poutavý seriál, který ve své první sezoně byl zázrakem, který zkazilo až jeho vlastní finále, které bylo extrémně levné, kulisové a neakční. Nejde o dokonalý seriál, protože potenciál postav a možných akčních scén je vysoký, ale stále nevyužitý (a to už máme konec 2 sezony). Přes vše špatné jsou zde postavy, které jsou zajímavé, mají skvělé schopnosti a vše v první sezoně směřuje k svému grandióznímu závěru, jenž nepřijde. V druhé sezoně přichází trochu zlom, kdy je patrný nedostatek originálních nápadů a seriál v úvodu upadá do nudy a stereotypu. Z toho je však naštěstí vytažen a vše vynahrazuje posledními cca 5 díly, v kterých je konečně, na co se dívat. Samotné finále konečně naplňuje předpoklady a vytahuje i druhou sezonu do nadprůměru, ne tak vysokého jako v případě první, ale i tak to stačí a divák se těší na další sezonu. Resumé po 3 sezonách, resp Volume 4: Seriál se bojí změn, jako upír svěcené vody. Čas od času přijde nová postava, aby opět rychle odešla a nechala vše na starých známých charakterech. Když řeknu, že po třech sezonách (prakticky) žádná hlavní postava, nebudu lhát. Tohle ale nemá být telenovela ani nic podobného, ale chová se tak. Ani sebelepší první sezona nezachrání jeden seriál, který klesá ke dnu (čti k třem hvězdičkám) velmi rychle. Podle všeho to nezachrání už ani Peter.... (Seriál viděn celý) ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Seriál, který jsem jako jeden z mála "nových velkých seriálů" vydržel sledovat celou první sezónu, to je co říct. Bohužel kvalita není úplně stabilní, vedle věru vynikajícího prvního dílu jsou některé poněkud slabší, stejně tak jako některé dějové linie a postavy nejsou moc zajímavé (Niki mě fakt s...), občas příliš politické korektnosti. To jsou vady na kráse docela slušného příběhu. Co se týče zvláštních schopností, autorům fantazie v jejich vymýšlení nechybí. Update: Po pár pokusech koukat na druhou a třetí sezónu hodnocení opět klesá a pokud bych se na to díval dýl, asi by to šlo níž než na tři. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to pro mě znamenalo hodně. Byl to přesně ten typ seriálu, který bych vydržel koukat v kuse celou sezonu a spokojeně u toho ržát jako kobyla v poslední fázi komplikovaného porodu. Bohužel se i zde tvůrcům podařilo rozmělnit našlápnutý příběh do dílčích katastrof, které zahubily sebe samu. A kombinace, co se stane, když proti sobě nastoupí ÝTÝ a PREDÁTOR nebo RUMBURAK a WOLVERÝN, mě vlastně nezajímají. Je to převeliká škoda, když si vezmu, kolik zajímavých seriálů bylo předčasně ukončeno na úkor tak sprasených nástaveb jako u Heroes, je mi to tuplem líto. Na druhou stranu Heroes měli skvělou komiksovou atmosféru a vyplašili nejednoho fanouška sci-fi ze svého doupěte. Hudba na pozadí dokázala rozvibrovat chřípí víc, než žvýkačka Orbit zpoza stolu. Je to tak, kdyby se tvůrci vydali cestou fanouškovského stylu a vykašlali se na tu mainstreamovou patinu, vznikl by právoplatný kult, který by dlouho nikdo z piedestalu nesundal. Takhle se to tak nějak pohřbilo samo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když jsem v roce 2006 ujížděla na seriálu "Ztraceni", nehodlala jsem připustit, že by mohl být nějaký seriál lepší. A už vůbec ne nějaký seriál "o lidech se schopnostmi". A pak TV Prima zakoupila práva... Kniha první "Genesis": 100% aneb jedna z nejgeniálnějších seriálových sezón všech dob. Propletenost jednotlivých postav, zvraty, hlášky, h(i)r(o)dinství, takřka filmové provedení, Sylar, jakožto jeden z nejcharismatičtějších záporáků ever... Neočekávala jsem de facto nic a získala jsem jeden z nejkouzelnějších seriálových zážitků svého života, na který mimochodem nikdy nezapomenu. "Save the cheerleader, save the world!" Kniha druhá "Generations": 99%. Díky příšerně načasované stávce scénáristů došlo k několika výrazným změnám (poloviční počet dílů, rychlejší tempo, neukončení některých dějových linek, "odfláknutý" konec atd.), i přesto se však jedná o počin téměř bezchybný (viz. skvěle napsaný Adam). Kniha třetí "Villains": 70%. Tempo se dále zrychluje, charaktery většiny postav se otáčejí o 180° a děj se pomalu, ale jistě začíná ztracet sám v sobě. První polovina série se sice nese ve stylu "Genesis" (viz. Peterova parádní exkurze do "budoucnosti"), druhá však začíná citelně váznou a ústí v jeden obrovský omyl, jenž nese název "Fugitives". Kniha čtvrtá "Fugitives": 50%. V pronásledování lidí se schopnostmi (navíc pod vedením jednoho z nich) se skrýval obrovský potenciál, tvůrci ho však... no... těžko zvolit to správné slovo a neudělat ze sebe dlaždičku. Místo napínavého boje o život a pokrevního vyřizování účtů jsme se totiž dočkali pouze zbytečného / bezcíleného (a zbytečně protahovaného) ukrývání se + několika málo nadějných nápadů, které však ve finále zanechaly pouze rozpaky. Celková zbytečnost tohoto Volume, smrt několika dobrých postav (a ponechání těch, které už nemají tři série, co nabídnout) a nepovedený závěr, to vše zapřičiňuje degradaci seriálu do vln průměru až podprůměru. Nebýt čtyř jakž takž solidních epizod ("Odhalení", "Odstíny šedi", "Prudké ochlazení" a "1961", jež však zase pro změnu nesmyslně překopávají, co jsme se doposud dozvěděli), byl by výsledek ještě tragičtější. Kniha pátá "Rodemption": 60%. O poznání lepší než předchozí Volume, ale problém stále trvá. Schopnosti i záchrana světa ustupují do pozadí na úkor vztahů a osobních krizí, které se navíc od první série de facto nezměnily (chci schopnosti, nechci schopnosti, chci být normální, chci pomáhat lidem, chci odčinit své hříchy, nechci se skrývat, nechci zabíjet...) a co je vůbec nejhorší, každý si hraje na vlastním písečku a polovina postav se tak spolu za celé Volume vůbec nepotká. Kromě toho mi (tak jako u "Fugitives") neseděla finále jednotlivých epizod - žádné zvraty, žádné OMG scény, které by diváka navnadily na další díl, nic. Závěr sezóny byl však poměrně solidní, a to i přesto, že zastavení Samuela působilo vzhledem k jeho schopnostem až přehnaně jednoduše, takže STORNO ze strany NBC stejně zamrzelo.:-( ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • Pilotní díl sledovalo v USA více než 14 milionů diváků, což byl ve své době nejlepší výsledek pilotního dílu dramatického seriálu stanice NBC za posledních pět let. (Hal_Moore)
  • Anglické titulky u scén, kde postavy nemluví anglicky, nejsou umístěny jako obvykle na stejném místě, ale v různých částech obrazovky, podobně jako texty v komiksech. (virus10)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama