Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zoufalý newyorský paparazzi Les Galante se protlouká showbyznysem a snaží se lovit "výjimečné" fotografie celebrit, za něž dostává jen nepatrné honoráře. Jednou poskytne atraktivnímu dvacetiletému bezdomovci Tobymu přístřeší ve svém zanedbaném bytě. Ten se zamiluje na první pohled do rockové hvězdy Kharmy. Když ho tato divka pozve na svou narozeninovou party, přivede sebou i paparazziho Lese, který poruší slib na večírku nefotit, a tak jsou oba vyhozeni. Toby se stává přes noc celebritou. Médiím se přizná ke své lásce ke Kharmě a za zradu svého přítele se veřejně v médiích omluví. Les, který zůstal dál ve své chudobě a bezvýznamnosti, zuří a rozhodne se Tobyho usmrtit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

K zbláznění zábavná dvojka v podání Buscemiho a Pitta je natolik roztomilá, že jsem jen litoval, že "komplikace" přišly tak záhy. Bulvární novinář Less je ve své podstatě egoistický pošuk, ale jen stěží bych si ho mohl nezamilovat. Toby naopak ztělesňuje jeho pravý opak. Guru nezávislého filmu Tom DiCillo kope do světa celebrit a médií s takovým citem a pochopením, že nakonec celému tomu tyjátru nastavuje vcelku milé zrcadlo mamonu a lesku, ač by mohl být mnohem kousavější či zahořklejší. O to víc překvapí ten tvůrčí obrat v poslední třetině filmu, kdy se tvůrci pozbytek času tváří poněkud zachmuřeně a vážně. Ale i tak je na nich vidět, že se neberou až tak vážně. Jako laskavý políček bulvarnímu světu s příchutí komedie fungují Opilí slávou na výbornou, jen to závěrečné pomrkávání mohlo být o kapku údernější. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Celé mi to připadalo jako by to bylo natočeno někde v polovině 90tých let. Podle mne to o dva chlupy překročilo hranici mezi nezávislým, nízkorozpočtovým snímkem a nefalšovaným béčkem. Nudné, unylé a amatérské je tady všechno - herectví, kamera, střih, zvuk, scénář ... Masa předvídatelnosti a milionkrát použitých motivů se završí, když na konci Steve jde "vyfotit" pohledného houmlese a atmosféra "graduje" tím, že začnou znít úryvky rozhovorů. "Jsi paparazzi, jsi paparazzi". Nechápu, proč do toho chudák Buscemi lezl. ()

Reklama

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Tahle pichlavá kritika blyštivého pozlátka (zevnějšku) a prázdného vnitřku se dá efektivně aplikovat nejenom na filmový svět Hollywoodu se všemi svými celebritami, nýbrž i na další mainstreamové lidské obory. Je dobře, že hlavní role ztroskotanců a vyvrhelů společnosti ztvárňují dva zdatní herci (klasicky úžasný Buscemi, ale čím dál tím víc mám v oblibě i Pitta), kteří své charaktery utáhnou. Naopak celebrity "hrají" špatně až estrádně (Lohman ujde). A právě to se mi na tom líbilo, že z nich DiCillo dokázal udělat pouhé ploché loutky, které se hýbou, jak jim někdo nařídí (jenom ty špagáty tu chybí). Pokud mě v tuhle chvíli napadá jediná věc, která je na csfd krutě nedoceněna, pak právě tahle. 90% ()

SjamK 

všechny recenze uživatele

V zásadě se mi Opilí slávou líbilo, ale ne tolik, jako Život v oblouznění... Má to nápad, má to vtip, je to pěkně natočené, výborně zahrané, ale výsledný efekt se mi nezdál být až tak bombasticky zábavný, jak by být mohl. Co mě akorát potěšilo byl konec, který krásně vygradoval (kýčovitěji to už nešlo :-) a až potom jsem si vlastně uvědomila, že to ve skutečnosti zas tak špatná hra nebyla. Slabší čtyři hvězdičky, tři se mi zase zdá být málo... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

3,5* Čakala som trochu viac komediálnosti a menej drámy, ale nebolo to zlé. Také smutno-veselé zamyslenie nad životom v žiare reflektorov, mimo nej aj v úplnom tieni. Pre nás realistov nijako extra objavné dielko, skôr sumarizujúce či odhaľujúce to, čo hltači bulvárnych časákov a historiek nevidia alebo nechcú vidieť - že aj sélebrity sú iba ľudia so všelijakými vlastnosťami, a že aj obyčajní chudáci musia byť niekedy priebojní ako tie celebrity, aby prežili ďalší deň. Či je to obyčajný život alebo Hollywood - zákon džungle je nemilosrdný. Avšak je to dielko veľmi láskavo odhaľujúce (no i všeličo milosrdne skrývajúce), objektívom blahosklonnej melanchólie. Mám chuť pozrieť si film ešte raz, aby som si znova mohla vychutnať jeho psychologické momenty - a v tej súvislosti samozrejme výborný herecký prejav Steva Buscemiho. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Pri nakrúcaní filmu, kde Toby (Michael Pitt) zapichne nožom Blaina (Kevin Phillips), po tejto scéne režisér dá pokyn na zopakovanie. Blaine si následne vyzlečie modrú vestu, no po strihu na inú kameru ju má opäť oblečenú. (Illioplius)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scéna, kde Les Galantine (Steve Buscemi) dáva rozhovor v televíznom štúdiu. (Illioplius)

Reklama

Reklama