Reklama

Reklama

Vzepřít se obrům

  • USA Facing the Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest let trénování středoškolského fotbalového týmu Orlů nepřineslo Grantu Taylorovi žádné dobré výsledky, natož vítězství. Navíc teď musí čelit zdánlivě nepřekonatelným pracovním a osobním potížím, a to se pak na konec trenérské kariéry pomýšlí snadno. Ale po jednom nečekaném setkání v sobě Grant objevuje víru, jež mu dodá sílu vytrvat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Joll 

všechny recenze uživatele

Na nízkorozpočtový snímek slušný film, který totálně zkazila hloupě americká agitka na Boha, které veškeré kvality tohoto filmuý táhne dolů, věřím, že zámořským haburgrožroutům se to líbit bude ale v našich spíše ateistických končinách to může vyvolat buď smích nebo zvracení.ale možná se mýlím možná stačí věřit, že se vám film líbí a začne se líbit :D ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Jde o nízkorozpočtový film a je to na něm znát. Nepříliš známí herci a režisér. Žádné velkolepé scény, ani za srdce beroucí hudba světových skladatelů. Místo toho se nabízí lehce předvídatelný příběh bez složitých zápletek, nedělajíc si velký nárok na pozornost. Vtipnou, ale nikoli zlehčující formou se divák dovídá jasné evangelium. (Evangelium-radostná zpráva. V tomto případě o příchodu a oběti Pána Ježíše za každého z nás). Není to jen o zápase proti týmu obrů na hřišti,ale především proti těm v nás. Strachu z neúspěchu, sebelítosti atd. Jistě je a bude dost těch pro které se tento film stane pohádkou, která se ve skutečnosti stát nemůže. Rád bych proto zakončil jednou z ůstředních myšlenek tohoto zdařilého snímku: Co je s Bohem nemožné? Tři hvězdičky dávám za kvalitu, plus jednu navíc přidávám k filmům které kromě pobavení mají také co říct. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Spracovaním sa približuje televíznemu spracovaniu, resp. ako keby to točila nejaká (sektárska) kresťanská organizácia. Napriek tomu, a napriek množstvu kliše, ktoré vo filme sú, napriek jednoduchému scénaru, má film silný príbeh, "rezonujúcu" drámu a miestami i vtip. Silnou stránkou je aj filmová hudba. Miestami však tvorcoavia až príliš tlačia na pílu. Hodnotenie: 70% ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Křesťanská agitka navlečená do helem a chráničů, která každého, kde se neveze na stejné vlně jako autoři, prožene záchvaty trapnosti nebo smíchu při každém "osudovém" breakpointu. Jenže - mimo realitu jsou všechny týmové filozofie a motivační proslovy, které udělají z bandy lazarů vítězný tým - a je jedno jestli jsou naražené na lásku k Bohu, škole, městu nebo quarterbackovi. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ono je to fakt pekný a milý film. Akurát mi príde nepatrične malicherné modliť sa za víťazstvo v nejakom športe. Autorita podľa mňa nevyplýva automaticky, len z božej vôle, ale aj z toho, ako sa jej nositeľ chová. Ak sa chová zle, sám spochybňuje svoju autoritu, až ju stratí. Nemyslím si, že Boh splní všetky modlitby, tých čo sa modlia, hocako vrúcne. On vie, čo robí a nie je automat na plnenie snov. A na rozdiel od väčšiny Američanov si nemyslím, že úspech je nevyhnutným znakom božej priazne. Niekto musí aj prehrať, ba čo viac niekto musí byť posledný, tak to má byť. Boh je duch a je veľký už len tým, že existuje. To najcennejšie, čo dáva človeku, je on sám. On sa duchovne dáva víťazom aj porazeným, ako sám chce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Film byl nejprve natočen jako HD video, později byl však přenesen na film. (Miuri)
  • Když trenér Grant Taylor (Alex Kendrick) dostane nové auto, je červené a má SPZ. Ale když se manželka dozví, že je těhotná, auto je zelené a SPZ nemá. (Kuny27)
  • Když se trenér (Alex Kendrick) poprvé modlí v zahradě, čte úryvek "Bible" ze Žalmu 18 verše 2-4. (Kuny27)

Reklama

Reklama