Reklama

Reklama

Vzepřít se obrům

  • USA Facing the Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest let trénování středoškolského fotbalového týmu Orlů nepřineslo Grantu Taylorovi žádné dobré výsledky, natož vítězství. Navíc teď musí čelit zdánlivě nepřekonatelným pracovním a osobním potížím, a to se pak na konec trenérské kariéry pomýšlí snadno. Ale po jednom nečekaném setkání v sobě Grant objevuje víru, jež mu dodá sílu vytrvat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pro mě nečekáně silný film, je jedno že film má jediný úkol a to ztvárnit boha, jde o to že jim víra v boha pomohla věřit v sebe sama, věřit v sílu v sobě, věřit v šanci na nemožné. Kdyby byl film založen na skutečnosti, vše by bylo ještě lepší, je pěkný to že víra v boha změní mnohé, dobře natočený příběh, herci zahráli skvělý film, sport dokáže mít velmi silné zážitky. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Alex Kendrick natočil film, ktorý len ťažko zažánrovať. Áno, je tu náznak drámy, dokonca i romantiky, a vlastne i športového filmu, no najpresnejšie by bolo asi hovoriť o motivačnom snímku. Film pre celú rodinu nesúci sa v kresťanskom, miestami až moralizátorskom duchu patrí v mojom okolí medzi najobľúbenejšie, a keby to tak nebolo, azda mám k nemu i vrúcnejší vzťah. Takto ho aspoň rešpektujem ako dávku rýchlej duchovnej podpory pre tých, ktorých odchovala katolícka viera. Samozrejme, priveľká koncentrácia zázrakov a pozitívneho myslenia môže, ale nemusí byť každému po chuti, no pre kresťanov, ktorí sa momentálne ocitli v ťažkom duševnom rozpoložení, to zaiste bude nielen filmový, ale najmä citový zážitok. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno, že se ztotožňuju s hlavní myšlenkou, že s Boží pomocí je možné VŠE. Tenhle film je natočený špatně. Ve všech ohledech tlačí na pilu medvědí silou a snaží se seč to jde ždímat diváka jako cizí bankovní účet. Co věta, to uvědomělá moudrost. A na mě té moudrosti bylo trochu moc. Trochu hodně moc (ten vozíčkář tam být nemuséééél). Přesto oceňuju, že se někdo dnes nebojí přijít s křesťanským filmem a nastavit tak svou tvář všelijakému hanění, kterého se film dočkal i na csfd od mnoha komentářů. To je odvaha a ta se cení. Takže velmi nadhodnocené 3*. ()

vodafone 

všechny recenze uživatele

Vím, že se tento film nebude líbit všem co ho viděli, protože když jsem ho viděl poprvé byl jsem totálně nadšený příběh je o Bohu a o víře v něm, žádné velké scény, ani slavní herci. Ten, kdo nevěří nemá s filmu plný zážitek. Pět hvězdiček, protože tohle není o tom jak je to natočené, ale jak ten to snímek zachytil dokonalou Boží lásku. Doporučuji všem kdo věří, ale i všem kterým by to mohlo něco říct. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Dnes už všem asi známý křesťanský film o americkém fotbalu na biblické škole…Problémy hráčů, rodičů a hlavně hlavního trenéra družstva (mimochodem hlavní roli si zahrál právě Alex)...Jak v životě tak na hřišti…Typický americký film...Život jde z kopce, nic se nedaří a pak happyending…Názorná ukázka, jak důvera v Boha může dovést k tomu pravému štěstí a odhodlání…„Když nám Bůh nikdy nedá děti, budeš ho stále milovat?“…Není to sice film do kina, ale určitě si ten film zamilujete...A když jsem na konci uslyšel jednu piseň od Casting Crowns, tak jsem vstal a zatleskal…Už se těším co Kendrick natočí příště… ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Když trenér (Alex Kendrick) vysvětluje Davidovi (Bailey Cave), že musí kopat rovně, cituje biblickou pasáž z knihy "Matouš", kapitola 7, verše 13-14: "...široká je brána a prostorná cesta, která vede do záhuby; a mnoho je těch, kteří jí vcházejí. Jak těsná je brána a zúžená cesta, která vede do života, a málo je těch, kdo ji nalézají!“ (Kuny27)
  • Když se trenér (Alex Kendrick) poprvé modlí v zahradě, čte úryvek "Bible" ze Žalmu 18 verše 2-4. (Kuny27)
  • Když trenér Grant Taylor (Alex Kendrick) dostane nové auto, je červené a má SPZ. Ale když se manželka dozví, že je těhotná, auto je zelené a SPZ nemá. (Kuny27)

Reklama

Reklama