Reklama

Reklama

Most

(festivalový název)
  • Velká Británie Bridge, The
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie / USA, 2006, 93 min

Obsahy(1)

V roku 2004 skočilo zo známeho Golden Gate Bridge v San Franciscu 24 ľudí. Režisérska prvotina Erica Steela pozostáva z výpovedí svedkov samovrážd, príbuzných obetí, či tých, čo samovražedný skok prežili. (fishki)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Werewolf2 

všechny recenze uživatele

Most Golden Gate je velice oblibene misto pro sebevrahy a tento dokument zachycuje jejich skoky, koncici smrti. Film obsahuje i rozhovory s nekolika rodinami a prateli techto sebevrahu, dokonce i s jednim z prezivsich. Jako sonda do dusi techto lidi to neni spatne, ale skutecna sila tohoto dokumentu jsou prave ty autenticke zabery. Zvlaste dva jsou neuveritelne smutne. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*SKOKANI* Celý film pozostáva z výpovedí rodín a priateľov tých, ktorí sa rozhodli svoj život ukončiť skokom z mosta Golden Bridge v San Franciscu a autentických záberov skákajúcich ľudí. Toto sa deje dookola celých 90 minút a jediným vybočením sa stáva výpoveď mladíka, ktorý skok prežil. Práve jeho rozprávanie je z celého filmu najzaujímavejšie, pretože pri jeho výpovedi dochádza k najmenšiemu skresleniu príbehu, ktorému sa vyhnúť nemožno, ak rozprávame príbeh len ako pozorovateľ a nie vykonávateľ. Ak je film o výpovediach, práve takéto výpovede z "prvej ruky" mi v dokumente chýbali, rovnako ako názory tretích strán, ako sú napr. psychiatri, policajti či záchranári, ktoré by film oživili a vyviedli ho zo stereotypu, do ktorého postupne upadá. Verdikt v 1 vete: Šokujúci dokument o samovrahoch a o tých, ktorých za sebou nechali. 29.08.2010 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rád cestuju, chtěl bych se podíval do San Francisca a stát na Golden Gate Bridge. Vidět ho polo zahaleného mlhou vypadá „strašidelně – tedy spíš fantasticky“ už z fotek, ale skočit bych si z něj asi nechtěl. Místo na kterém vyhaslo už přes tisíc lidí životů . Tento dokument se snaží poukázat na několik případů, kdy má divák možnost se o sebevrazích dozvědět trochu informací z rozhovorů s rodinnými příslušníky – což je na jednu stranu zajímavé, ale většina chce stejně vidět záběry oněch skoků…Dojemné to je, ale podobných míst a lidí co „skočí“ existuje spousta. ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

Film s děsivě nudnými průpovídkami typu měli jsme ho moc rádi, bude nám chybět, škoda že neudělal to či ono ... tohodle jsou plné zprávy na TV Nova. Tendle dokument měl jít do hloubky. Místo toho je plytký až hanba. Jediné zajímavé pasáže, jsou skoky lidí do vody, ale na 93 minut filmu bylo cca 5-6 čtyř vteřinových skoků... jinak plky. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Eric Steel robil rozhovory s pozostalými po obetiach bez toho, aby vedeli, že vlastní nahrávky skokov ich milovaných. (Abiosis)
  • Nový Zéland označil dokument za nežádoucí a zakázal ho. (Duoscop)
  • Aby režisér získal povolenie natáčať most neustále niekoľko mesiacov (počas ktorých zachytil 23 skokov), klamal. V žiadosti o povolenie uviedol, že jeho zámerom je zaznamenať každodenné pôsobivé prelínanie tejto stavby s prírodou. (Abiosis)

Reklama

Reklama