Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

VOD (1)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný a také notně děsivý dokument o drogové situaci, dealerech, zabijácích, poslíčcích i samotných bossech, kteří figurovali v obchodech s drogami v Miami 70. a 80. let.. Ze šokujících výpovědí některých zúčastněných běhá mráz po zádech a to zejména z interview s nájemným vrahem syndikátu, který o své bývalé "profesi" mluví s naprostou otevřeností a přirozeností.. Velké plus Cocaine Cowboys navíc tkví v tom, že tvůrci zůstali naprosto nestrannými a některé pasáže dokonce skoro naznačují jakési sympatie k zúčastněným zločincům.. Asi jediné výraznější minus dokumentu jsem shledal v tom, že nadšení tvůrců bylo až tak velké, že divákovi nedávají ani chvilku odpočinku a neustále na něj chrlí další a další informace a člověk se už v půlce filmu začíná ztrácet v tom, kdo byl kdo a jakou má kdo s kým spojitost atd. I tak jde ale o velmi "výživnou" záležitost, která mrzutě rozesměje, nadchne, překvapí, poučí, šokuje i nažene hrůzu.. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto je náklad, tu vám povedia, z čoho vraj bola vybudovaná takmer polovica Miami a čo spôsobilo, že ľudia zničili takzvaný raj na Zemi v krajinu vrážd. Film Zjazvená tvár je zjavne len príliš zľahčené dielo, čomu sa ani nechce veriť. navyše dokonca asi najväčším zločincom tu bola žena. Síce postupne z tej záplavy informácií od vytešených ľudí sa prechádza k tomu, že to vlastne bolo zlé, no nejaké odsúdenie a výraznejšie poukázanie na vinu tu nevidím. Ktovie, či to nie je tým, kde skončili peniaze, či tým, kto to akoby roky kryl. Práve tá ľahkosť mi tu vadí, aby niečo podobné neinšpirovalo ľudí, najmä ak je tam nakonci ukázané, že to vlastne išlo aj bez toho. Krásna krajina, ľudia žili vlastne spokojne, no chceli viac, vyrobili si trendy a na nich sa zarábalo, hlavne že boli zakázané a zarábalo sa tým na nich viac. Kam príde s ľuďmi chamtivosť, závislosti, či iné zlé vlastnosti, tam sa to zvykne zvrtnúť k zlému. Je to dosť smutný dokument a pre mňa akoby nemal konca, bol veľmi zdĺhavý pre mňa pri pozeraní. Som trocha v rozpakoch po jeho konci. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Poměr/ně zajímavej dokument o velice zajímavém tématu, čímž je samozřejmě kokain, co taky jinýho, že? Člověk se zde dozví poměr/ně dost zajímavejch věcí a zjistí, že obrovská spousta "gangsterských" filmů je inspirována skutečnými životními osudy těchto překupníků, kteří se zasloužili o to, že do té doby poklidné město Miamy bylo svého času sídlo neřesti, vražd a korupce. Velkou měrou přispěl sám Fidel, kterej z Kuby vyhnal svoji nemilovanou smetánku, která se dala do otevřené války s Kolumbijci. Na druhou stranu je zajímavý, že většina mrakodrapů byla postavena díky prachům z prodeje drog, tím vzniklo značné množství pracovních míst atd... Jedno je ale jistý, do té doby než amíci pouze hulili ganžu, tak se nevraždilo a nebylo tolik korupce, to všechno špatný přišlo až s příchodem tohoto bílého prášku, kterej se stal během chvilky abnormálně populární ve všech vrstvách společnosti. Z čehož jednoznačně vyplývá, že tráva je prostě v pohodě, noné? :o). Tyto časy jsou dokonale ukázány v dokonalých filmech Kokain a Goodfellas... Co si ale budu pamatovat asi nejvíc je přezdívka - Godmother :o), jinak ale průměrný, níčím nevybočující dokument. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Miami si nechtělo přiznat, že má problém s drogami. Politici si stále pochvalovali, jak se ospalé město probouzí. Začali se stavět první mrakodrapy, večery ožívaly nočními podniky, přibylo dostihových koní, prodejců luxusních aut a šperků. Až když se ´kokainoví kovbojové´ cítili jako doma a začali otevřené války. Střílení na ulicích a v nákupních centrech, nájemné vraždy a spousty mrtvých byli na programu každý den. Vývojem společenství spolupracovníků kolumbijských kartelů provádějí samotní přepravci usvědčeni z organizovaného zločinu a prodeje drog. To, o čem umělecky vypráví film ´Scarface´ s Al Pacinem z roku 1983, podávají ´kokainoví kovbojové´ jako životní historku z minulého století. I po 20 letech si politici pochvalují, že díky prodeji drog se město vzmohlo a určitě by nebylo tam, kde je dnes. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Kvalitní chlapská záležitost, jejímž hlavním katalyzátorem je zcela očekávatelně žena. Pokud si ale někdo řiká Godmother, svého syna pojmenuje Michael Corleone a její nejbližší spolupracovník má za životní vzor Dona Corleoneho, tak se asi někde inspiroval. Zakázat ty kmotry všechny, akorát podvracej právní řád USA, kterej pak musí zachraňovat strejda Reagan. A to sou ještě Taliánci oproti Kolumbijcům usmrkaný přizdisráči, který nevražděj tříletý děcka a nechoděj se do kina tlemit Al Pacinovi, že je imbecilní papaláš, kterej nedokáže odkrouhnout šest Kubánců najednou. (Matty: Chápu tvoje rozhořčení, ale vzhledem k tomu, že se kokain většinou nitrožilně neaplikuje, je docela složitý podobný záběry do filmu procpat. Možná si mohli tvůrci nějaký vycucat z prstu, aby ten nablýskanej krám s mrtvejma děckama, rozstřílenejma kubánskejma ksichtama a jednou psychicky labilní děvkou byl tak trochu fucking closer to reality hm?) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama