Reklama

Reklama

Král salsy, jehož milovali po celém světě... Na počátku 70. let ovládl ulice New Yorku a dalších měst nový hudební žánr známý jako salsa. Portorický zpěvák Héctor Lavoe (1946–1993) dokázal vystoupat až na vrchol amerických hitparád. V roce 2002 zavzpomínala v rozhovoru jeho manželka Puchi na jeho bouřlivý život. Právě z tohoto vzpomínkového rozhovoru vychází děj životopisného snímku Vášeň v tanci. Héctor Lavoe zažil raketový vzestup ke slávě, který se nesl ve znamení drog, alkoholu a nespoutaného stylu života. Héctor po celou kariéru bojoval s vnitřními démony a drogovou závislostí. Všechny jeho poklesky ale v očích davu značily, že je jedním z nich. Dokonce býval označován za hlas portorického lidu. Jeho osudovým souputníkem byl hudebník Willie Colón. Na vrcholu slávy dokázali společně způsobit explozi salsy po celém světě. Héctor Lavoe byl fenomenální zpěvák, jeho písně se nesly ve znamení vášně, tance a emocí. Jeho legenda žije dál v srdcích posluchačů stejně jako hudební žánr známý jako salsa. V roli sebedestruktivního portorického zpěváka podal vynikající pěvecký a herecký výkon Marc Anthony. Jeho tehdejší manželka Jennifer Lopezová snímek spoluprodukovala a zároveň se představila v roli Puchi, Héctorovy osudové lásky. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (30)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tuctový životopisný příběh o jedné legendární postavě hudby v Portoriku. Hercům není moc co vytknout, i když Jennifer Lopez mě dvakrát nepotěšila. Pro mě neznámý Marc Anthony ale ukázal, že dokáže ze sebe vydrápat všechno a je vlastně tou hlavní devizou tohodle filmu. Salsa mi příliš nesedla, příběh byl podle mě hrozně šablonovitý a bez emocí. Když to srovnám s dalším hudebním životopisem jako je třeba Walk The Line, musím u tohoto filmu prostě spadnout do průměru. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se na to jen kvůli Jennifer :) Jinak to beru jako podprůměrný "film", o králi salsy, který ale žil život, který nemohl žít takto dlouho. Užíval si ho naplno, bylo to divoké, i jeho žena byla divoká, nicméně ten film byl pro mě takovou zvláštní změní hudby, psaného textu hudby, cizího jazyka a dost nesrozumitelného příběhu :) Děkuji - znovu již ne :) ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Něco jak film The Doors, akorát z prostředí salsy a všech těch latinskoamerickejch stylů a tanců. Je to příběh zpěváka Hectora Lavoa, jeho zrod, dny největší slávy, neustálá konzumace drog a jeho lidské zhasnutí. Celou jeho kariéru ho provázela jeho žena Puchi, která jeho život vypráví v interview. Kromě konzumace měkkejch i tvrdejch drog a žárlivosti se dočkal taky dárků ve formě HIV, smrti syna, depresí a pokusů o sebevraždu. Pořád je to ale prej legenda na poli salsy. Marc Anthony ho ztvárnil vskutku dokonale stejně jako Jeniffer Lopez ukázala, že dokáže být taky sprostá vykalená závislačka. I když tuhle hudbu zrovna neposlouchám, vůbec mi to nevadilo a považuju to za dobrej film. ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Nejdříve bych hodil kritiku na ty "odborníky" co vytvořili český název filmu Vášeň v tanci, nejdřív bych doporučil, aby se na ten film podívaly. Nevěděl jsem vůbec o co jde, čekal jsem film o tanci a dočkal jsem se životopisného filmu o možná největším zpěvákovi salsi. Každopádně film je zbytečně zdlouhavý, táhne se a děj je bez nějakého většího nápadu, proto nemůžu dát více než 2 hvězdy. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Jako životopisný film El Cantante selhává. Stokrát viděná freska cesty za slávou s jejích vrcholem i hořkým koncem ztvárněná bez jakéhokoliv nápadu a invence. Samotné salsové rytmy se skvěle poslouchají, ale nějakých tanečních čísel se také nedočkáme. Jedna hvězdička za Anthonyho ve chvíli, kdy je na jevišti a zpívá, protože nehraje a jen prezentuje to, čím je. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Soundtrack snímku získal v roce 2006 latinskou cenu Grammy za nejlepší album salsy. (Terva)
  • Film byl natočený za 33 dní. (Pumiiix)

Reklama

Reklama