Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pohádkový příběh o dívce, jež je provdána za muže, jehož jediným zájmem je vydělávání peněz. Cestou pouští ze svatby do malé vesnice překrásného Radžastánu se do ní zamiluje duch, který na sebe vezme podobu jejího manžela. Ten ovšem musí náhle odjet na dlouhou obchodní cestu... (oficiální text distributora)

Recenze (18)

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Priznam se, ze mi unika smysl jak ceskeho, tak anglickeho prekladu nazvu. Ve filmu nejde az tak ani o zamilovaneho ducha, ani o nejakou hadanku, ale o dilema a vnitrni souboj, ktery musi hlavni hrdinka podstoupit, aby dokazala v silne tradicni rajastanske spolecnosti prosadit sve rozhodnuti, ktere ji nerovnopravne postaveni upira. Na Indii az prekvapive feministicky pristup, byt je zahalen do klasickeho romantickeho a navic pohadkoveho oparu jako z dzinovy lampy. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Do krásnej Lačhi sa zamiluje prízrak, ktorý na seba vezme podobu jej manžela. Ten hneď po (nenaplnenej) svadobnej noci odišiel na päťročnú služobnú cestu. *** Nádherné kostýmy, veľmi príjemná hudba, choreografia od Farah Khan je skvelá. Rani ešte nikdy nevyzerala krajšie. Prvý film, v ktorom mi Shahrukh pripadal trochu sexi :3 *** 'Duch' nie je práve najšťastnejší preklad, keďže tu sa nejedná o dušu zosnulého. Ide skôr o prízrak s čarovnými schopnosťami. Samozrejme to nič nevysvetluje, ale kedy sa ľudové povesti riadili logikou? ;) ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film, krásne a nápadito natočený v krásnom prostredí. Príbeh o sile lásky, o tom, že kto chce cestu a spôsob si dokáže nájsť nech sa deje čokoľvek. SRK a Rani sú skvelá dvojica, dokázali to už vo viacerých filmoch. Prirovnávať to k rozprávke by nebolo správne, lebo to nemá všetky atribúty, ktoré rozprávka má mať a tiež niektorí diváci môžu mať dilemu pri tom, kde je v tomto filme "a dobré zvíťazilo nad zlým". Čo je ale zlé a čo je dobré. Toto je skôr povesť, tak by sa to v našich končinách dalo nazvať. Mám tento film rada pre jeho neopakovateľnú atmosféru. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V pohádce se vyskytuje jeden velmi neuměle na počítači vytvořený modrý ptáček a hlavně naprosto zvrhlé morální poselství. Duch pomocí svých kouzel přebere ženu, rodinu a vlastně i život muži, který se vůbec ničím neprovinil. Proč takový krutý trest? Za to, že mladík příliš podléhal svému otci a na jeho příkaz na dlouho opustil novomanželku kvůli obchodu? Vždyť se přece napravil, vrátil se a jeho gesto, kdy jí nese bobule, které ona měla ráda, svědčí o tom, že na ni myslel a nejspíš už otcovy příkazy nebere jako absolutní pravdu. ____ Fígl, jak rozřešit, který ze stejně vypadajících mužů je ten pravý, byl ubohý a hloupý. Způsob, jakým duch vyhraje velbloudí závody, byl podlý. ___ Ne, tahle pohádka je špatná. Přestože se hlavní hrdina chová nečestně, tak za to není potrestán, ale odměněn.____ Ale zkosený knírek S, Khanovi moc slušel. ()

Stupet 

všechny recenze uživatele

Tak jsem čekala, že když se jedná o pohádkový příběh, tak se konečně podívám na svého miláčka Shahrukha Khana bez ronění slz. A kulový, řvala jsem i u tohodle :-D Tenhle herec má asi zálibu v dojákách, co jeho fanynky rozbrečí, jinak už nevím. Viděla jsem s ním šest filmů, u všech jsem řvala :-D Zamilovaný duch je tedy jeden z těch slabších snímků, ale i tak se mi líbil a někdy se s chutí podívám znovu. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama