Reklama

Reklama

Duhový koberec

všechny plakáty
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní
Československo, 1988, 14 min

Obsahy(1)

Malý chlapec žije se svou maminkou v poušti. Jednoho dne zachrání ptáčka před smrtí. Ten dá za odměnu kouzelnou moc jeho píšťalce. Píšťalka dělá vše kolem krásnější a veselejší. Chlapec žije tedy v poušti spokojeně dál. Jednou k nim ale zavítá karavana obchodníků. Ti vycítí, že píšťalka by mohla mít velkou cenu. Je to totiž něco, co jejich sultán ještě nemá. Ale píšťalka funguje pouze tehdy, pokud na ni hraje její původní majitel, malý chlapec. A tak je chlapec povolán do paláce. Podaří se mu splnit všechna sultánova přání? A setká se ještě někdy se svou milovanou maminkou? (Matematicka)

(více)

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u dalších desítek jiných krátkých animovaných filmů, přišel mi tento moc dlouhý a kdyby se minuta, dvě, vystřihli, byl by výsledek lepší. Příběh sám je dobrý, pěkný, ale ničím zvláštním nevládne, a tak je jediným, čím může Duhový koberec opravdu zaujmout je krásná hudba. Divím se, že režisér do filmu nepropašoval nějaké kameo v podobě gumové kachničky. Nebo alespoň stejnojmenného opeřence. Silné tři hvězdičky. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná loutková pohádka z prostředí pouště. Kdo chce moc, nemá nic, jak se o tom přesvědčil i mocný sultán. Málem na jeho touhu po dalších a dalších věcech a zážitcích ale doplatil i malý chlapec z pouště, který vlastně za nic nemohl... Pohádka mi silně připomínala jinou loutkovou pohádku o kouzelné píšťalce, kterou jsem viděla nedávno, jen si nemohu vzpomenout, jak se jmenuje. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Docela hezká pohádka. Pěkné animace i příběh. Orientální pohádky taky zrovna nemusím, ale existují výjimky. Jako třeba ta s létajícím kobercem. ()

Reklama

Reklama