Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Sleuth
Trailer 2
Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, 2007, 86 min

Obsahy(1)

Slídil je remakem stejnojmenného filmu z roku 1972, který byl ověnčen čtyřmi nominacemi na Oscara a v němž si též zahrál sám Michael Caine. Tentokrát se ve filmu vrací v roli opačné, v roli milionářského autora detektivních románů, který si měří schopnosti s nezaměstnaným hercem (Jude Law) ve smrtelně vážné a vážně zamotané hře s hrozivými důsledky. Film byl v roce 2007 nominován na Zlatého lva na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. A na stejném festivalu též obdržel cenu The Queer Lion, která je udělována filmům reprezentujícím aspekty homosexualního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (188)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nový Slídil je jako ten nový dům. Mnohem chladnější, méně osobní a divadelní, než starší bratříček. Role se otočily, svět se stal moderním místem pro černou a bílou, na kterou dopadá počítačem řízené světlo a mění tak podobu interiéru. Už samotná architektura a design filmu nasvědčuje změnám ve vnímání světa. Ostatní však zůstalo na svém místě, jen někdo nezapomněl přidat to nejmodernější a to homosexuální ladění. Popravdě si nepamatuji nic víc gay než je posledních 15náct minut filmu (čemuž dost pomáhá Lawův vzhled:)). Je to lepší nebo horší, těžko říct, je to rozhodně jiné a v druhé části si to víc hraje na sexuální napětí, které mezi dvojicí mužů příliš nefunguje. Problémem kromě hi-tech pohledů a domu může být i jakési nestíhání ústřední dvojice. Caine hraje svůj standard, ale se vší úctou k Judeovi, tohle není veřejný dům laděný v italském stylu (toho itala jsem mu nevěřil ani minutu, to že se ohne pro mýdlo ve sprše ano:)). Film pro dvě herecké osobnosti, ale jedna si vzala volno a musel ji zastoupit dům... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Do scény s policistou šlo a perfektní thriller, který bych z fleku hodnotil plným počtem. Bohužel od té chvíle měl snímek prudký spád a vše, co ze začátku bylo dokonalé se změnilo v nezáživnou záležitost. Dokonce i závěr nepřekvapil a byl předvídatelný, takže se více než lehký nadprůměr z toho vyždímat nedá.. 6/10 = 63% ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaný. Taký je tento film. Prvá tretina je výborná, druhá tretina zaostáva a tá posledná je už zlá a blbá. Niektoré zvraty sú výborné(v prvej tretine), niektoré predvídateľné až bieda(detektív...) a niektoré zase nelogické(posledný...). Caine a Law hrajú niekedy dobre a niekedy tak prehrávajú, že sa na to nepozerá dobre. O nejakom stotožnení sa s postavami nemôže byť reč, aj Andrew aj Milo mi boli krajne nesympatickí. Opakujúca sa klavírna hudba na atmosfére nepridávala, práve naopak. Ale také sídlo, aké má Andrew, by som chcel mať. Hodnotenie je niekde medzi dvoma a tromi hviezdami, nakoniec som sa priklonil k trom hviezdam kvôli tomu, že som sa nenudil a film zbehol pomerne rýchlo. ()

Ťapka 

všechny recenze uživatele

Ani mysteriózní, ani thriller, ale skvělé psychologické drama, jehož scénář napsal skvělý dramatik podle skvělé divadelní hry. Divadlo je hlavním hrdinou, čouhá z režijního pojetí i z výkonu obou protagonistů, kteří rozehrávají své vlastní hry ve hře. Cynický a blazeovaný Caine i vystajlovaný páskovský Law si jdou po krku tvrdě a neúprosně a je těžké se rozhodnout, který z nich je odpornější a sebestřednější. Odlidštěná dekorativnost interiéru je posilovaná objektem sporu - Cainovou manželkou Maggií, která je přítomná jen jako obraz a symbol, jako kořist, o kterou v posledku ani tak nejde. Brrr! ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Náhodou mi tenhle film běžel jako zvuková kulisa k jiné činnosti a ty dialogy mě tak dostaly, že jsem si k tomu nakonec sedl a díky bravurnímu hereckému koncertu ústřední dvojice jsem u toho ztvrdnul dlouho do noci až do konce, který mě přikoval k židli a pak na mě ještě bliklo jméno režiséra a já zůstal s otevřenou tlamou. Kenneth Branagh, můj oblíbenec, tak to už není divu, že mě film tak vtáhnul. Opět díky Kennethe! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen postupně, jak se odehrává děj. (Frankooo)
  • Dálkový ovladač, který používá Andrew Wyke (Michael Caine), je ve skutečnosti univerzální ovladač společnosti Apple k jejich produktům. (Frankooo)

Reklama

Reklama