Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Sleuth
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, 2007, 86 min

Obsahy(1)

Slídil je remakem stejnojmenného filmu z roku 1972, který byl ověnčen čtyřmi nominacemi na Oscara a v němž si též zahrál sám Michael Caine. Tentokrát se ve filmu vrací v roli opačné, v roli milionářského autora detektivních románů, který si měří schopnosti s nezaměstnaným hercem (Jude Law) ve smrtelně vážné a vážně zamotané hře s hrozivými důsledky. Film byl v roce 2007 nominován na Zlatého lva na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. A na stejném festivalu též obdržel cenu The Queer Lion, která je udělována filmům reprezentujícím aspekty homosexualního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (188)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem možnost vidět divadelní předlohu, ani originál, takže nemám možnost srovnávat, takže můžu nadšeně vychvalovat. Pánové Caine vs. Law rozehrály pořádně adrenalinový mač, při kterém jsem první dva sety téměř nedýchala. Veliká škoda, že jim v rozhodujícím duelu došla síla, jinak bych nadšeně tleskala. Každopádně jako zfilmované divadlo, které si vystačí s dvěma herci a zajímavým barákem, je Slídil vydařeným a zajímavým dílem. Brzy se chystám na originál :o) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Konverzační filmy mám velmi rád, ale tenhle se mi moc nelíbil. Herecké výkony jsou kvalitní, obvzláště Michael Caine. Bohužel chyběl nějaký moment překvapení, lepší atmosféra a zručnější režie (přeci jenom Kenneth Branagh je spíše herec). Původního Slídila jsem neviděl a to je velká škoda (určitě v co nejbližší době napravím). Navíc musím plně souhlasit s komentářem Soweekiho, protože tohle je opravdu dílo spíše pro divadelní prkna než pro televizní inscenaci. Dvě a půl hvězdičky, ale spíše je to ke dvěma..... ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Vyjma hereckých výkonů obou hereckých představitelů je nejzajímavější dům, ve kterém se vše odehrává. Škoda jen, že to mělo krátkou stopáž a bylo to uspěchané. Jinak parádně zfilmované divadlo. Původní Slídil si dával na čas a navíc skvěle prokleslil vztahy mezi oběma postavami, nehledě na to, že v nové verzi mi chyběl ten geniální převlek za klauna. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

tak tahle verze byla o trosku lepsi, nez ta puvodni. bylo to rychlejsi a moderni prostory se do filmu hodily (i kdyz vzdy uprednostnuji prostredi z 60./70. let). herci se mi mooc libili, michael caine teda vic za mlada (❤️), ale i tady mel svuj gentlemansky sarm, ktery byl naprosto neodolatelny! konec me prekvapil. ❝𝘘𝘶𝘪𝘵𝘦 𝘢 𝘧𝘦𝘸 𝘱𝘦𝘰𝘱𝘭𝘦 𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘮𝘺 𝘣𝘰𝘥𝘺..𝘣𝘶𝘵 𝘐 𝘤𝘢𝘯’𝘵 𝘵𝘩𝘪𝘯𝘬 𝘰𝘧 𝘢𝘯𝘺𝘰𝘯𝘦 𝘸𝘩𝘰 𝘭𝘪𝘬𝘦𝘴 𝘮𝘺 𝘮𝘪𝘯𝘥.❞ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie je dôležité natočiť lepší film ako originál, ak chcete natočiť remake, dôležité je natočiť fungujúci film sám o sebe, kde nie je vzájomné porovnávanie nijako zvlášť dôležité. Pre divákov, ktorí si chcú tieto dva filmy porovnať, je najlepšie zmeniť niečo významné v deji, najlepšie jeho vyznenie, alebo pointu. Branagh sa nesnaží mučiť svoje postavy dve a pol hodiny, súčasné publikum by to už nemuselo prežiť. Napriek tomu sa mu podarilo natočiť fungujúci film, ktorý má svoje opodstatnenie a je inteligentný. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen postupně, jak se odehrává děj. (Frankooo)
  • Dálkový ovladač, který používá Andrew Wyke (Michael Caine), je ve skutečnosti univerzální ovladač společnosti Apple k jejich produktům. (Frankooo)

Reklama

Reklama