Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jai Dixit (Abhishek Bachchan) je poctivý kriminalista, který dostane za úkol vypátrat partu bombajských zlodějů, která vždy někde udeří a zmizí dřív, než stačíš zvolat "chyťte ho!", zejména díky svým ultramoderním a superrychlým motocyklům. Poté, co si zloději nakradou dost, rozhodnou se stáhnout do ústraní coby poctiví chlapci rozvážející pizzu - šéf gangu, frajer Kabir (John Abraham), si ale nenechá ujít hru na kočku a myš s nezdolným detektivem na motorce v patách. Film převzal klasickou strukturu příběhů o policistech a zlodějích a perfektně ji zasadil do reality 21. století i s netypickým závěrem. Hlavním hitem letošní sezóny se po celé Indii stala titulní píseň filmu Dhoom Machale. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zábavné guilty-pleasure, v němž mě více potěšily životné taneční kreace na chytlavé melodie, než neohrabaná a v malých dávkách podávaná akce. Ze západu odkoukané vizuální pojetí je cool, Esha Deol sexy a komisaře Jaie Dixita si řadím mezi největší policejní bouhače filmového plátna. Nevíte, jak vlastně vypadají ty bollywoodské filmy? Zkuste začít třeba s tímhle. Koyi nahin hai kamre mein, kya haseen mila hai pal, aaj sharaarat karne do, kaam baaki karenge kal... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejvíc cool film, co sem kdy viděl, tady je prostě všechno cool, dokonce se tu cool vstává i z postele a nebo sundává helma, tady by snad byly zpomalený a hustý i záchodový aktivity po snězení 2 kil tvarohu, vypití 5 litrů mléka a doražení se 10ti pivama, navíc to je absolutně zábavně podaný, je to sice kravina neuvěřitelných rozměrů a scénář muselo psát retardovaný batole, ale to tomu prostě nezabrání, aby to díky šíleným muzikálovým vsuvkám, který jsou překvapivě extra zábavný, slušný akci, která je podporovaná svižnou hudbou a režisérem, co se vzhlíd v Bayovi, celý dvě hodiny bezva bavilo a navíc tu jsou skvělý indický kočky, který nejenže jsou v super sexy upnutým oblečení, ale dokonce, když hlavní hrdina po ránu vstane, tak jeho žena už dávno pěkně pracuje na vymalování bytu v mini kraťáskách a s vlasy, který jí vlajou i přes zavřený okna a absenci větru, prostě dokonalá žena. Víc k tomu nemam, co říct, další šílenej produkt Bollywoodu ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilý a občas celkem zábavný motorkářský indický akční thriller, který bych doporučil především těm, co si pod uvedeným slovním spojením nedokáží nic moc představit. Pro zajímavost, k vidění jsou takové perly jako: Ve více něž dvousetkilometrové rychlosti vstává policista z místa spolujezdce na motorce, pistolí sestřeluje jednoho z padouchů, kterého ovšem jeho komplic ve stejné rychlosti hbitě háže ze země za sebe na sedadlo. Ohněm proskočivší hořící policista s kamennou tváří dál střílí po lupičích a nechá se hasit od duchapřítomné ochranky. A další. "Kdybys nebyl zlodějem, byli bychom přátelé". ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bollywoodská variace na osvědčené západní krimi s charizmatickým policistou v hlavní roli. Jaie Dixit se právě oženil a řeší případ, který by ho mohl stát kariéru. Zatím si z původního drobného podvodníčka vychovává potencionálního parťáka atd. atd atd... však to všichni známe. A nepřekvapivě to tady také funguje. Akce stíhá humor, humor stíhají příjemné hudební vložky. Nejpovedenější je ta domácí novomanželská v kontrastu titulního hitu, který získal pořádné tempo až po přepracování. Takže pokud zabíráte například na Dannyho parťáky, není důvod nepodívat se ani na Dhoom (a jeho pokračování). Navíc s jasným příslibem toho, že v Dhoomu 2 budou ještě lepší roštěnky. Nicméně už zdejší záporák John Abraham stojí za zvýšenou pozornost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpěvné tanečky hned v šesté minutě filmu (a bavíme se o v podstatě kopírce Rychle a zběsile/Bod zlomu), to je přesně ten indický film, jak jsem o něm slýchával. Mají ti Indové ale divné předehry. Ale docela sranda. Představa, že by v Rychle a zběsile 7 začal najednou Vin Diesel s Michelle Rodriguez několikrát žhavě trsat a zpívat, je docela šílená, ale v indickém provedení to je prostě prdel. Docela se divím, že sem podobné filmy netahá nějaká televize, vždyť to musí mít docela slušnou cílovku, aneb jak přivést akční žánr k ženám. Snad tou kombinací indického zvyku a kýčovitého hollywodského bullshitu, který Indové svou bezbřehostí a ztrátou jakéhokoliv studu přehánět, dovádějí takřka k (ne)logické dokonalosti, z toho vychází dost ulítlá parodie Hollywoodu, která nutně musí pobavit. Navíc, indické zpěvačky (nebo modelky, nebo co to jsou) nejsou tak okoukané jako US barbíny. Takže jo, dost jsem nechápal, která bije, určitě tomu nerozumím a spoustu věcí nepobírám, ale k sežvýkání popcornu slušný a v mnoha ohledech "novátorský" kousek. Ostatně, nevybavím si žádný jiný akční film, který by mě roztancoval. Ani mě nepřekvapuje, že je dvojka. Jdu do ní! Na tomhle se dá totiž dost slušně uletět. 3,5/5 ()

Galerie (75)

Zajímavosti (1)

  • Motocykly, které se ve filmu objevují, jsou Suzuki Hayabusa o objemu 1300 cc, Suzuki GSX-R600 objemu 600 cc a Suzuki Bandit o objemu 1200 cc. (filmsim)

Reklama

Reklama