Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známá polská režisérka Agnieszka Hollandová, nominovaná na Oscara za film Evropa, Evropa, natočila ve Spojených státech dramatický příběh mladíka, který se ve skutečnosti cítí být ženou. Eddie Araujo (J. D. Pardo) vyrůstal jen s matkou a své tajemství skrýval i před dvěma sourozenci Chitou a Dannym. Na střední škole se však Eddie rozhodl, že svůj život zásadně změní - přijme jméno Gwen a začne se oblékat do ženských šatů. A když se začne scházet s bývalým námořníkem, vzbuzuje tím stále větší nelibost doma i ve škole a napětí nebezpečně narůstá. Gwenina nesmyslná smrt pak přiměje matku Sylvii (Mercedes Ruehlová), aby se kvůli památce svého nešťastného dítěte stala advokátkou těch, kteří se ocitli ve stejné životní situaci. Tento provokativní televizní film byl natočen podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Když je kluk chlap a holka ženská od narození, je to terno, ale mezitím je bohužel spousta odchylek, na které si společnost a především rodina, těžko zvyká. U tohoto přesvědčivého televizního filmu (jak jinak, když ho natočila jedna z mých nejoblíbenějších režisérek) mě stejně pořád svádí srovnání s http://www.csfd.cz/film/29419-kluci-neplacou-boys-dont-cry/. Všichni máme v toleranci jakýchkoli odchylek proti normálu ještě velké rezervy.... Ale když přijde kluk první den do školy s namalovanou pusou, to je bez komentáře... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hollandová mohla natočit krimi drama, v němž by lineárně odvyprávěla příběh Gwen. Bez přípravy staví diváka před hotovou věc, Gwen je mrtvá a s jejími vrahy probíhá soud. Díky tomu probouzí naši zvědavost, chceme zjistit, proč Gwen musela zemřít. Eddieho první nesmělé krůčky při hledání vlastní identity jsou poněkud oproštěny od emocí, ale Gwen už si získala zcela moji pozornost a udržela si ji až do samého konce. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Příběh o odlišnosti, o ztrátě sexuální identity. O životě člověka, jenž se narodil jako chlapec a cítil se od dětství jako dívka. Společnost nikdy odlišnost nepřijme, stejně jako nikdy nepřijala úchvatnou a krásnou Gwen, jenž pohlavně nikdy nebyla stoprocentní žena. A našla se banda idiotů, kteří museli zjistit, jestli je skutečně žena a díky tomu ji následně utlučou k smrti. To jsou lidské zrůdy, né lidi jako Gwen! (Jejich právník to chtěl hodit na společnost, to byl vrchol!) „Život je takový, jaký si ho uděláme.“ JD Pardo byl neuvěřitelný.. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Právě proto, že je to stále pravda a že společnost se stále ještě moc nepohnula...právě proto dávám tu hvězdu navíc do pěti, protože film nefilm, z toho faktu samotnýho se jednomu vaří krev. Každýho, kdo omezuje svobodná práva jiných lidí, bych zavřela do klece jako pokusnýho králíka a píchala do něj injekce, dokud by se nevzpamatoval. Ti, kdo berou svobodu jiným, na svou svobodu totiž nemají právo. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Tohle téma tu bylo už několikrát a díky tomu je těžké pak diváka zaujmout. Přesto... tady mi byli herci moc sympatičtí díky té barvě pleti a divočejšímu vystupování, plus má slabost pro polské režiséry... a co víc, oproti jiným snímkům na toto téma, se zde více mluvilo o boji mezi transexuály a těmi jež je odsuzují. Kdo z nás plně chápe pocit, že jsme v těle, které není naše? Povedený kousek, kterému ubírám jednu hvězdu za podstatně nižší vlnu emocí jakou jsem cítila při filmu Vojákova dívka.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Eddie Araujo se ve skutečnosti přejmenoval na Gwen podle jeho oblíbené zpěvačky Gwen Stefani. (zuza99)
  • Součástí soundtracku je píseň Hey Baby (2001) od No Doubt, skupiny, jejíž frontmankou je Gwen Stefani, skutečný idol zesnulé Gwen Araujo. (NinadeL)

Reklama

Reklama