Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalá učitelka a úspěšná spisovatelka detektivních románů Jessica Fletcherová cestuje vlakem. Během jízdy z jídelního vozu beze stopy zmizí žena, která ji již dříve zaujala. Jessica příliš nevěří na náhody, tajemné věci a záhady, jež nelze nějak vysvětlit. Proto se pokusí záhadné zmizení ženy vyřešit… Film natočený pro televizi je poctou dnes již klasickému thrilleru režiséra Alfreda Hitchcocka Na sever Severozápadní linkou. Je současně inspirován povídkou Agathy Christie To je vražda, řekla. Hlavní postavu zde ztvárnila herečka Angela Lansburyová (*16. 10. 1925), která ji později hrála v dalších třech celovečerních televizních filmech a v seriálu To je vražda, napsala, jenž vznikal celých dvanáct let. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

jasanka 

všechny recenze uživatele

Asi tak první půl hodinka se mi líbila, ale postupně jsem se začala nudit, a to víc a víc. Vlastně se tam neustále nic nedělo, nebo to alespoň nebylo podané tak, jak by mělo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Trojdílný televizní film, ve kterém se vrací a scénu spisovatelka Jessica Fletcher, aby se pokusila vyřešit záhadu ženy, která zmizela cestou vlakem. Scénář - Mark A. Burley a Derek Marlowe ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když zdejší diváci opovrhují otravnou a starou Jessicou Fletcherovou, tak mě se tato nenáročná a oddychová detektivka celkem líbila. Zápletka byla dobrá, protože jsem správného pachatele ani chvíli před prozrazením nepodezříval. Zkrátka film se slavnou spisovatelkou ve filmovém formátě, který se hodí na zaplnění volného času. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Cca první třetina odehrávající se ve vlaku mě vážně bavila, druhá mě nudila a ve třetí už bylo jasné, jak to bylo. Klidně bych to zkrátila, nebo udělala děj akčnějším. Takto to byla přece jen kapku nuda. Škoda. Příběh plný neschopných a nesympatických agentů FBI vyvažuje Jessica, já ji mám zkrátka ráda. ()

otík 

všechny recenze uživatele

První ze čtyř celovečeráků s Jessicou Fletcher. Poklidná detektivka s Jessicou Fletcherovou, která jede krásným moderním vlakem kdesi na druhou stranu Ameriky přednášet. Ve vlaku se setká s ženou, která se následně ztratí a tím odstartuje tradiční fletcherovské pátrání v rámci nového případu. Pohodovka, která detektivní starousedlíky potěší. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama