Reklama

Reklama

Suiyō puremia: sekai saikyō J horā SP Nihon no kowai yoru

(TV film)
  • Japonsko 日本のこわい夜 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Kolekce pěti příběhů z dílny více či méně známých japonských hororových režisérů. Tyto strašidelné příběhy ze současného Japonska jsou protkány duchy a nadpřirozenými silami.

Příběhy:  1. The Spiderwoman (rež. Yoshihiro Nakamura)
2. Crevices (rež. Norio Tsuruta)
3. The Sacrifice (rež. Kôji Shiraishi)
4. Blonde Kwaidan (rež. Takashi Shimizu)
5. Presentiment (rež. Masayuki Ochiai) (Burdock)

(více)

Recenze (12)

tombac 

všechny recenze uživatele

Bledé babici v kimonu není radno zastavovat. Obzvláště když vám bude vnucovat strašidelné historky, které podá velice sugestivně... Pětice japonských režisérů - mezi nimi horroroví veteráni Takashi Shimizu a Norio Tsuruta - se zhostila televizního povídkového projektu se ctí. Provedením a vyzněním jednotlivé příběhy připomínají Tales from the Crypt. V první povídce se dostává investigativní žurnalista na stopu pavoučí ženy; ve druhé se mladík ocitne v bytě, ve kterém úřaduje chichotající se zrůda schovávající se v temných zákoutích a mající schopnost dostat se dovnitř jakoukoliv štěrbinou; ve třetí se mladá žena setká s jakýmsi voodoo božstvem; ve čtvrté zjišťuje vyděšený chlapík se slabostí pro blondýny, že v hotelovém pokoji není sám a v páté se zlodějský úředník ocitne ve výtahu s trojicí neobyčejných spolujezdců. Za nejslabší bych označil asi třetí příběh. Jinak jsou povídky poměrně kvalitativně vyrovnané a nepříjemný pocit dokážou navodit. O něco málo lepší, než koprodukční asijský horrorový triptych Black Night. 7/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V skutku slusna zbierka piatich hororovych kratasov. Ak poznate filmy ako Ringu ci Grudge (sam reziser Grudge reziroval jeden kratas) a pacia sa vam, nebudete sklamany. Kratka stopaz nedovoli aby ste sa co i len trosku nudili a vsetky z piatich pribehov su dejovo zaujimave, rezisersky slusne zvladnute a s mnohymi zaujimavymi napadmi. Prijemne - mrazivo straveny cas. Kludne tam tych pribehov mohlo byt viac :) (8/10) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak na prvej poviedke som skoro odpadol na hláške turbo stařena a druhá mi nahnala aj trochu do gatí, ale zvyšok bola nuda, blbosť, hovadina a krvi pitie, pretože dívať sa na Japončíkov, ako hrajú vystrašených a pokakaných, to chce nutne byť oddaným hororovým fanúšikom, inak sa to na jeden záťah dať jednoducho nedá! ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem tak vysokému hodnoteniu... Herecké výkony boli podľa mňa absolútne nulové, príbehy nič moc a efekty tiež veľmi neohúrili, skôr sa človek pousmial. Ale je tam snaha a pre (japonské) poviedkové filmy mám akúsi slabosť, takže hodnotím trochu viac ako si zaslúži. ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Na toto jsem se strašně tešil, ale bylo to velké zklamání. Všechny ty povídky mě docela nudily. A párkrát jsem i zalomil. 40% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Poviedky pôvodne určené pre TV vyšli vďaka neutíchajúcemu záujmu o ázijské horory aj na DVD. Bohužiaľ televízny pôvod je na nich až moc poznať a celkovo kvôli tomu vyznievajú až moc Béčkovo. Prvá poviedka o pavúčej žene mi prišla vynikajúca, skvelé natočené, perfektná afmosféra a s vyborným koncom 5*, druhá krátka poviedka o nejakom duchovi, ktorý sa snaží dostať do bytu pomoc škár je síce dosť krátka, ale taktiež aj dosť o ničom, bez výraznejšieho deja alebo momentu 2*, tretia poviedka sa zaoberá voodoo je priemerná a aj na pomerne krátku stopáž dosť nudí 2*, štvrtá poviedka o japoncovi a "blondíne" v Hollywoode je až príliš amatérska 2*, a posledná piata poviedka sa odohráva prevažne v jednom výťahu, je ale výborne natočená, celý čas nás drží v napätí a aj koniec je na daný žáner dobrý 5*. Celkovo sa mi najviac páčili prvá a posledná poviedka, zbytok medzitým bol skôr priemer až podpriemer a ani scény s bábou v autobuse, ktoré vyplňovali jednotlivé medzery medzi poviedkami neboli nič extra. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Ne všechny povídky mě zaujaly stejně, ale každá má určité kouzlo, něčím se odlišuje a zaujme. Celé je to rámované pekelnou babicí v autobuse, do kterého bych si nesedl ani za polibek od pavoučí ženy... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Soubor pěti krátkých, nijak nesouvisejících hororových příběhů od různých tvůrců, což se ovšem téměř nepozná, protože žádný výrazně odlišný rukopis se nekoná. Příběhově jsou však zajímavé (nikoliv originální) a slušně pobaví. Lepší 3*. ()

Burdock 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrné příběhy, viděl jsem daleko lepší japonské hororové kolekce. 1. příběh: béčková blbůstka; 2. příběh: velmi pěkně udělané se strašidelnou atmosférou; 3. příběh: nezajímavé; 4. příběh: useknuto v nejlepším, když se zrovna začlo něco dít - takže špatně; 5. příběh: taky takové béčkové, jak ze seriálu "Věřte nevěřte". Celkově doporučuju teda jen tu druhou povídku - Škvíry. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

První povídka o Pavoučí ženě byla dost ubohá, stejně jako triky v ní - 10 % . Druhá povídka o Škvírách v nichž číhá nebezpečí byla asi nejlepší. Působila dost atmosféricky a temně - 80 %. Třetí Woodoo povídka byla hodně průhledná a nezáživná. Nic moc se nedělo a ty triky ... - 20 % . Čtvrtá povídka o mrtvých Blondýnách je celkem fajn, docela ujde i atmosféra, nenudil jsem se - 62 % . Poslední povídka o Zloději nad kterým si smrtka brousí kosu, byla celkem překvapivá, ale naprosto nudná a bez atmosféry - 35 % . Celkově jsem se dost nudil a nebýt povídky "Škvíry" snad bych uvažoval i o Odpadu! Takhle 40 % ()

maldoror16 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nuda a zklamání až na povídku Škvíry, která byla fajnová a samostatně by to měla tak za 4****, a na pohlednou Yu Yamada. V součtu každopádně více než na 1* nemůžu jít - 20% ()

Reklama

Reklama