Reklama

Reklama

Hamoun

(festivalový název)
všechny plakáty

Recenze (3)

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

Asi mé pochablé znalosti islámského mysticismu a súfismu na vině jsou. Intelektuál, který má dva znaky intelektuála ze tří, škaredý a brýle přes půl obličeje, čte knihy, kterým nerozumí, cos řeší. Asi svojí manželku (samozřejmě umělkyně), která se do něj zamilovala, protože byl (sic!) krásný a tak vzdělaný. Ale už ho nechce, neb ho psychicky nesnese. Fyzicky – není mi známo do dnešních dnů. Nelze upřít jistého vtipu – viz „japonská“ uťatá hlava deklamující názvy japonských firem, skorovražda manželky. A čert na začátku, i Troška by kukal. No ale jinak – jako jako Dva nosáči a video, Dva nosáči tankují super, Dva nosáči a ostatní smutní lidi, Dva nosáči umírají, Dva nosáči vstávají z mrtvých… A…(Ano!) Jsem unavený, hoplá do moře. Ne, ne, a ne, Hamoune, za tohle si nezasloužíš zemřít. (Čtěte mezi řádky.) ()

Napospas 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mi to přišlo jako opravdu špatný film, i když jsem to třeba jen nepochopil. Mám rád, když se děj děje, když hlavní hrdina je alespoň trochu sympatický, když se nechová jak 4 leté děcko etc etc. Jestli mě zkušenost s iránskou kinematografií něco naučila, pak to, že opravdu hluboce miluji tu naši euroamerickou ()

Související novinky

Seminář íránských filmů

Seminář íránských filmů

27.02.2010

Filmový klub ve Veselí nad Moravou pořádá ve dnech 19. - 21. 3. 2010 Seminář íránských filmů. Program nabídne nejenom íránské filmy, které se již promítaly v našich kinech jako např. Klíč, Chuť… (více)

Reklama

Reklama