Reklama

Reklama

Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1991, 7 min

Obsahy(1)

Jak pejsek s kočičkou oslavovali 28. říjen? Vyrazili společně na nákupy, jen aby dostali vlajku a připomenuli si vznik samostatného Československa. (Rodriguez)

Recenze (12)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zajímavá rarita, naštěstí už ale nedošlo na "Jak pejsek s kočičkou slavili 7. listopad" a "Jak pejsek s kočičkou slavili 15. březen". ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Právem zapomenutý díl z knihy, kde pejsek s kočičkou sbírají vlaječky "zadarmo", aby si mohli ozdobit na státní svátek domeček. Jestli Čapek u některých dílů pejska a kočičky sklouzával k přílišnému moralizování, zde zcela ujel. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, co si o tomhle počinu myslet? Už mi tam scházel jen ten rudý prapor se srpem a kladivem! Natočit tenhle díl po 40letech od původního seriálu, mě příjde trošku nesmyslné. 25% ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Naprosto bizarní anekdota o tom, kterak p. s k. přestrojení za mimina rozházeli všechny těžce nastřádané penízky za blbostě, aby měli na domečku víc fanglí než sousedi, aneb když něco bolševik zcenzuroval, ještě to neznamená, že to nebyla ptákovina. Člověk by chtěl věřit, že to Čapek myslel jako ironii, ale ve filmovém zpracování tomu bohužel nic nenasvědčuje. ()

M-arta

všechny recenze uživatele

V původní knize kdysi cenzurovaná kapitola (v nových vydáních už je zase na svém místě). Pohádka o tom, jak pejsek s kočičkou přišli o veškeré úspory, když chodili pořád dokola v přestrojení nakupovat - jenom proto, že v krámě dávali ke každému nákupu dětem "zadarmo" praporek ... aneb pokus o výchovu k finanční gramotnosti a vlastenectví od nejútlejšího věku :-)) http://www.youtube.com/watch?v=vz9_NMkpu5U&feature=related ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Stejně odpudivé jako ostatní příběhy o pejskovi a kočičce, ale aspoň to není namluveno úchylným Högerovým hlasem. ()

SuzukiZ 

všechny recenze uživatele

Pejska s kočikou mám ráda, ale tento díl bohužel. Ale hezky bylo vystiženo kupování naprosto nepotřebných věcí, ale hlavně že dostanou vlaječku zadarmo:) ()

Reklama

Reklama