Reklama

Reklama

Prokletí domu slunečnic

  • USA The Messengers (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodina Solomonových se přestěhuje na zchátralou slunečnicovou farmu. Jak farma začíná po letech chátrání ožívat, rodina zaznamenává nepříjemné a alarmující změny v chování svého otce. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (324)

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám ráda Kristen, což se poslední dobou moc nedá říct o hororech, více méně jsem se donutila mrknout na tenhle a po shlédnutí jsem nevěděla, jestli se mám smát nebo plakat. Výkony herců rozhodně nebyly marné, ale byly zasazené do tuctového příběhu a ještě tuctovějšího zpracování. Prostě typická 'lekačka' plná trhaně se pohybujících zombíků v asijském stylu, nuda. Kromě herců ale chválím kameru a barevné vyvedení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hlavní devízou filmu je bezesporu fakt, že se do hlavní role podařilo obsadit talentovanou Kristen Stewart, která jednoznačně táhne celý film!! Snímek, který sází namísto napětí a atmosféry na laciné lekačky, kdy se iracionálně zesílí zvuk, následuje rychlý švenk a před kamerou se projde jakási záhadná osůbka (někoho to uspokojí, mě naopak), totiž navazuje na vlnu hororů, která čerpá z námětu „temný dům na temném opuštěném místě“ (kde se udál nějaký zločin, v drtivé většině nepříliš důvěryhodné vyvraždění rodiny), a, světe, div se, kam přijde jiná rodinka s velmi křehkými vztahy. Dcerka, která začíná jako první pochybovat o správnosti nové adresy, tak navíc táhne břemeno nedůvěry ze strany rodičů, takže jí zprvu nikdo nevěří. Nejdřív ale musíme projít řadou logických lapsů a záhadných okolností, které nám nikdo nehodlá vysvětlit (jeden střih a z nezorané půdy tu máme slunečnicové pole, navíc otec-podnikavec ani nemá žádné zkušenosti s danou plodinou a bez ohledu na vnadnou dospívající dceru-lolitku najímá naprosto neznámého člověka, kterým spadl z nebe, na výpomoc - linie otázek s "proč?" je nekonečná), no, a jak z toho ven – tak dobrá, vrány budou dobrým řešením!! Logiku? Nehledejte.. Vypadá to efektně, někdo si to navíc může spojit s Hitchcockem, to je dobrá volba.. Ale chyba lávky!! Naservírovat nám něco, co se někomu urodilo před spaním v hlavě a nějak se nezaobírat logikou, uvěřitelnými dialogy, to už je vážně na hranici snesitelného. Navíc má příběh nevýrazné vedlejší postavy (zejména Penelope Ann Miller v roli matky i s nápomocí směšných dialogů a antimateřských gest naprosto selhává). Alespoň slušivá výprava zdobí duo bratrů Pangových, kteří si bohužel začali až moc důvěrně tykat s digitálními efekty, odtrhli se od atmosféry a hororovým divákům tak předložili nikterak děsivé, dosti ploché a ZATRACENĚ HLOUPÉ dílko!! ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pri hororoch sa väčšinou dokážem báť len pri exorcistických a duchárinách. Preto je takmer každý zástanca týchto subžánrov, pre mňa zaručeným guilty pleasure. Messengers nie sú výnimkou. Má to síce pekne neoriginálny dej a efekty na úrovni roku ´99, ale sú tam proste duchovia a Kirsten a je to celkom fajn. Pri scénke s deckom na rukách a "niečo mám za chrbtom", nabehli dokonca zimomriavky. Zábavný priemer ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Bratři Pangové si mě před lety získali filmem The Eye. Celkem zajímavej byl i scénář k filmu Omen jenž ale režíroval T. Kamuttmanoch. Poté jsem na ně nějak zapomněl. Je to nejspíš i tím, že duchařiny už tak moc nevyhledávám. Poslední dobou jen kvůli manželce. A i tentokrát chtěla nějakou duchařinu nebo něco u čeho by se mohla bát. A já si vzpomněl na tyto bratry. Zabrousil jsem teda do jejich filmografie a protentokrát vybral Prokletí domu slunečnic. Při sledování mi ale film přišel jako bych ho už viděl. Nepamatoval jsem si z něho ale skoro vůbec nic. Takže ho hodnotím až teď. Co k tomu dodat. Mě už tyhle duchařiny prostě  neberou tak jako kdysi. Nejspíš je to tím že už je to všechno dokola a lekačky na mě absolutně nefungujou. Manželka byla asi spokojená. Mě to sice neurazilo ale ani nenadchlo. Bratři Pangové mi tentokrát naservírovali slušnej průměr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Určite to nie je originálne, ale ak máte slabosť pre ghost house, prídete si na svoje vďaka zručnej réžii bratov Pangovcov, ktorých cenené ázijské Oko sa mi nikdy moc nepáčilo, kým dosť blbo prijaté Prekliatie domu slnečníc paradoxne áno. Staromódny príbeh by sa mohol funkčne odohrávať na japonskom vidieku 17. storočia, dokonca by som niečo také rád videl. Zdatné herecké obsadenie (predovšetkým predčasne vyspelá Kristen Stewart z Úkrytu a jej dojemný vzťah s bratom, ktorého bude chrániť za každú cenu), pekná výprava, chuťovkový „Muž s rakovinou“, tajomné digitálne vrany a, samozrejme, slnečnice. VEĽA slnečníc. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Postava chlapca Michaela Rollinsa je hraná dievčaťom - Jodelle Ferlandovou. (rador)
  • Na vývoji filmu se podílel také Čech. Ota Bareš byl najat pro práci s vránami. (sir-dave)
  • Dveře do sklepa mají v různých scénách různé umístění. Jednou jsou na konci chodby, podruhé zase na levé straně chodby. (CjKukis)

Reklama

Reklama