Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (683)

golfista 

všechny recenze uživatele

Film o síle přátelství, které ovlivnila jedna osudová událost .... Téma 11.09.2001 se stalo standardním tématem, kterého se filmaři přestávají bát. Mike Binder se o tomhle datu ve svém filmu téměř nezmíní, přesto je jeho pohled na osud "nepřímých" obětí velmi silný.... Don Cheadle nepřekvapil a táhne na svých bedrech tenhle film s bravurou sobě vlastní. To, co ale předvádí Adam Sandler ho v mých očích definitivně posouvá mezi elitu herců, schopných zářit jak v komediích, tak dramatech ..... Pokud se mnou dokáže film TAKHLE emocionálně "zacvičit", pak dostává (i přes své chybičky) automaticky plné hodnocení. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Z rozporuplných reakcí amerických kritiků lze poznat, jak moc jsou v USA na téma 11. září ve filmu citliví. Tady je ale útok použitý jen jako tragédie, kde jednomu z hrdinů zahynou žena s dětmi - mohla by tam být klidně autonehoda nebo "obyčejný" pád letadla a na děj by to nemělo vliv. Rozhodně si nemyslím, že by docházelo k exploataci bolestivého tématu, naopak Binder vypráví velice citlivě a vyhýbá se přílišnému tlačení na pilu. Herecké výkony jsou znamenité do jednoho - Sandlerem počínaje a Sutherlandem konče. Snad jen dějová linie s psychicky narušenou pacientkou (byť sama o sobě půvabná) trošku přebývá. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Mike Binder natočil skvělé drama, na které jen tak nezapomenu a které ve mne zanechalo velký vnitřní pocit. Velice sugestivní pohled na člověka, kterému 11. září změnilo život, když přišel o celou svou rodinu a zanechal všeho na čem mu alespoň trochu záleželo. Don Cheadle nás o tom, že hrát umí přesvědčil už dávno. Adam Sandler zde předvádí zatím svůj životní výkon a doufám, že tímto každému dokázal, že je to skvělý herec. Zatím asi nejupřímější a nejsmutnější pohled na den, který otřásl celým světem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bohužel nesdílím obecné nadšení. Film nefunguje v mnoha směrech a tím zásadním jsou pak emoce, které se nedostávají v té správné míře. A film je přeci i o pocitech, emocích. Narozdíl od jiných mě ale vůbec nezajímá, jak to bude dál, protože soudní konec o jednom bolestivém osudu tomu všemu nasadil korunu a přehodil film v klasický zaoceánský model. Komorní drama o tragické ztrátě a nálezu starého přátelství trošku přešlapuje na jednom místě, má nejen vleklé tempo, ale i spoustu rušivých a rozpačitých momentů (kupříkladu celá postava Saffron Burrows). Scénář absolutně nedoléhá, jak by si zřejmě představoval. Když se ústřední duo o něčem baví, je to jako poslouchat cizí rozhovor. Nic vám to nedá a za pár vteřin netušíte, o čem byl. Adam Sandler je coby mlčenlivý prosebník o trochu toho strpení a klidu nadprůměrný, je nutno s ním pro seriózní role počítat, jenže emočně ve mně jeho psychicky zničený Charlie nic nevyvolal (viz.jeho monolog v čekárně). Když mluví takový Robin Williams o své mrtvé manželce a Michelangelově stropu v Sixtinské kapli v Dobrém Willu Huntingovi, tak to je ta pravá bolest ze ztráty a ryzí mrazení v zádech. Tady bohužel.. Binderovi nefungovala ani Vztekle tvá, natož rozpačitý Světák s Benem Affleckem. Všechny snímky zůstaly někde na půli cesty, takže pro příště vyměnit režisérskou židli a třeba to vyjde. Viděno, odškrtnuto, víc ani ránu.. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je to ošizená pětka hlavně díky úplně zbytečnýmu a prvoplánovýmu strojení za pomoci 9/11/11 (nic lacinějšího už použít opravdu nešlo), navíc mi vadila pointová rozkolísanost v závěru, ale dávám stejně plnej, protože se jedná o pravdou a nefalšovanou tragikomedii, ve které jsou si obě složky rovnocenné. Don Cheadle je vynikající herec, ale tady naprosto neuvěřitelně válí Adam Sandler, strhávající všechnu pozornost na sebe. Já se na tyto filmy moc nedívám, ale tohle nemůže zklamat nikoho. Doporučuju! 85% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Charlieho (Adam Sandler) skútr je svými technickými parametry pro jízdu v New Yorku nevhodný, protože tam nejsou povolené motorové skútry, jen elektrické. (HellFire)
  • V levém dolním rohu na stole recepční je na moment vidět štítek, kde jsou čísla 01.20.09, tedy 20. 1. 2009, den, kdy George Bush skončí v úřadu prezidenta USA. (Kulmon)
  • V jednu chvíli měl roli Alana Johnsona hrát Javier Bardem, ale kvůli pracovnímu vytížení musel projekt opustil a roli nakonec získal Don Cheadle. (Cheeker)

Reklama

Reklama